Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/01/13

Nyt koncept forgylder søndagen

Tidspunkt

Søndag 13. jan. 2013, kl 13:00

1. th.

Herluf Trolles Gade 9, 1. th.
1052 København K

Åbningstider

Ons-lør alle ankommer kl. 18.30 Selskaber efter aftale. Lukket mellem jul og nytår. Ferielukket i juli.

Kontakt

33 93 57 70
 

 

  • Gourmetrestauranten 1.th danner rammen om årets første søndagsfrokost. Foto:  Anick Boel

    Gourmetrestauranten 1.th danner rammen om årets første søndagsfrokost.

    Foto: Anick Boel
Puha, der er meget, der skal nås i løbet af ugen. Søndagen er ofte ugens eneste dag, hvor man kan slappe af og lade op inden hele møllen starter forfra om mandagen. Det er hermed tid til søndagsfrokost.

...

Kok og madkunstner Mette Sia Martinussen (kendt fra Madeleines Madteater) har genopfundet søndagsfrokosten. Seks gange det kommende år, er der tid til spise og mødes med dem, man holder af. Og Mette Martinussen holder i dén grad selv af konceptet.

'For ikke så mange år tilbage inviterede vi min kærestes farmor Ebba til søndagsfrokost. Ebba har hele sit lange liv lavet mad til familien – til fest, jagtmiddage og alle på gården. Der var altid mad i hendes gryder. Så for mig var hun en særlig gæst at få til frokost.

Inden længe havde vi begge forklæde på og tilberedte resten af frokosten sammen. Vi endte også med at spise i køkkenet ved komfurets varme og talte om opskrifter fra Ebbas gamle bog. Det var én af de særlige søndagsfrokoster, hvor man kom tættere på hinanden over maden'.

Det er lige præcis den fornemmelse, hun nu gerne vil give videre til andre madglade mennesker. Hver søndagsfrokost er der en ny gæst med, som hun har en særlig relation til. Claus Meyer er med på den første søndagsfrokost, og de har en lang historie sammen.

Læs også: De her restauranter fik fleste stjerne i 2012

De skabte tilbage i 1998 restauranten Ester og Soja, hvor 18 mennesker kunne nyde en madoplevelse i en gammel sojafabrik på Islands Brygge. Siden er den københavnske madscene nærmest eksploderet med netop Claus Meyer som foregangsmand.

Og den gastronomiske iværksætter var aldrig i tvivl, da han fik tilbuddet. 'Overvejede jeg et sekund at sige nej? Aldrig!', fortæller Claus Meyer.

'Mette har kendt mig helt tilbage fra da jeg var 26 og lige havde overtaget kantinen på CBS i Dalgas Have. Hun er både den første og den eneste kokkeelev, jeg nogensinde selv har uddannet.

Og så er hun et af de varmeste mennesker, jeg kender. Jeg har minder fra vores fælles restaurantprojekt Ester og Soja, som jeg husker til min dødsdag'.

Mette Martinussen og Claus Meyer fremtryller en overdådig søndagsfrokost, hvor der blandt andet er ultramørt grisekød med syv forskellige saucer.

Denne første søndagsfrokost kommer til at blive afholdt i gourmetrestauranten 1.th; en herskabslejlighed på første sal i Herluf Trolles Gade. Mette Martinussen åbnede restauranten i 2000, fordi hun ønskede at skabe en hjemlig og hyggestemt ramme for sin uendelige kærlighed til mad og det rummelige måltid, og nu vender hun altså for en stund tilbage.

Til fremtidens søndagsfrokoster kan blandt andet møde smørrebrødskongen, Adam Aamann samt iscenesætter og teaterdirektør Martin Tulinius som medværter.

Hvad: Søndagsfrokost
Hvor: Restaurant 1th, Herluf Trolles Gade 9, 1.th
Hvornår: Søndag den 13. januar 2013 kl. 13
Hvor meget: 1050,- kr. pr. person inkl. drikkevarer
Hvordan: Læs mere her

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester