Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 10/06/16

Nyt: Kadeau-drengene åbner luksus-kantine

  • Rasmus Kofoed og den nye køkkenchef på Honey, Thomas Lorentzen, får sig en sludder ved soft-ice-maskinen inden det går løs d. 1. juli på Honey. Foto: Rasmus Kramer Schou

    Rasmus Kofoed og den nye køkkenchef på Honey, Thomas Lorentzen, får sig en sludder ved soft-ice-maskinen inden det går løs d. 1. juli på Honey.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  12  
Delemad, delvis selvbetjening og masser af soft-ice er ingredienserne i den nye restaurant Honey.

Cirklen er fuldent, historien er komplet.

Og hvorfor så det?

Jo, fordi for ni år siden åbnede den første Kadeau-restaurant i landet. Det var på Bornholm, og køkkenchefen hed dengang Thomas Lorentzen. Det gør han også fredag d. 1. juli, når Kadeau-drengene blandt Michelin-successer og andet gourmet-lir, åbner deres nye restaurant - Honey i Adelgade nr. 12.

Se billederne: Det nye Kadeau skruer ned for gæster og op for ilden

'Der er jo faktisk mere i det end bare Thomas, der vender hjem til Kadeau-familien,' forklarer Rasmus Kofoed.

'Nicolai (Nørregaard, red.) og jeg han kendt hinanden siden folkseskolen og arbejdede med Thomas på Cofoco. Da vi kort tid efter åbnede Kadeau Bornholm var vores forsøg faktisk at kopiere deres koncept. Vi startede jo med tre retter til 275 kr., men det er der ingen, der kan huske nu. Og med Honey vender vi på en måde tilbage til de rødder igen.'

Honey bliver nemlig en særdeles fornuftigt prissat restaurant - ja, man kan næsten kalde den en luksus-kantine.

Her er er plads til 80 gæster på terrazzogulvet og høje træskamler, og de kan selv strække armen op over bordet, hvor der i indbyggede hylder hænger bestik, står glas og tallerkner og - selvfølgelig - er en stikkontakt, så man kan få strøm til sin telefon eller computer.

Læs også: Kadeau-drengene har fundet Eldorado

Når gæsterne kigger i menukortet, som også fungerer som dækkeserviet, kan de finde tre forskellige forretter til ca. 69 kr. stk.

Hovedretterne bliver ikke serveret på tallerken, men på delefad, og kan både være 'enkelt-hovedretter' eller 'dobbelt-hovedretter' som f.eks. en pigvar eller cote du boeuf i priser fra 170-250 kr.

Med i prisen er så garnituren og saucerne, så man som gæst selv kan sammensætte sit måltid, som hvis man var hjemme hos venner.

Foto: Rasmus Kramer Schou

'Vi har i mange år med vores restauranter forsøgt at optimere udtrykket og finde de anderledes vinkler på gastronomi. På Honey går vi den modsatte vej og serverer de enklere, men lækre ting, vi selv elsker at spise til daglig,' forklarer Rasmus Kofoed, og bliver fulgt til dørs af køkkenchefen:

'Ja, vi skal ikke opfinde den dybe tallerken på Honey, vi skal bare bruge den. Og man må gerne have det sjovt herinde, man kan endda vende dækkeservietten om og spille kryds & bolle om regningen.'

Læs også: Her er 10 nye restauranter du SKAL kende

Dessertvalget er uden så meget fikumdik - nemlig soft-ice med topping-buffet til ca. 69 kr.

'Der skal dog ikke gå rent Jensen's Bøfhus i den, selvom både Nicolai og jeg har arbejdet på 'Pakhuset' i Svaneke -  Bornholms svar på Jensen's. Begge soft-ice er nemlig hjemmelavede, ligesom vores toppings er, og de kunne være saltet karamel eller mini-churros,' siger Thomas.

Læs også: København har fået sin første cider-butik

At det lige blev Adelgade afslutter også lidt en cirkel, idet hele det nybyggede store bygningskompleks, der også huser en stor Kiwi, er bygget af Kadeaus bestyrelsesformand, Rasmus Friis. Og Honeys lokaler bliver, for det ikke skal være løgn, brugt til netop kantine for de overliggende kontorer i dagtimerne.

Der er flere lignende byggeprojekter i støbeskeen, og hvis alt går vel, åbner der også flere Honeys i de kommende bygninger i byen.

Hvad: Honey
Hvor: Adelgade 12, Kbh K
Hvornår: Åbner fredag d. 1. juli 2016

AOK Tjenester