Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/03/12

Nyslået michelin-restaurant: "Vi troede kollegerne lavede sjov"

  • Anita Klemensen fra Den Røde Cottage, der fik sin første michelinstjerne 14. marts 2012. Foto: Erik RefnerAnita Klemensen fra Den Røde Cottage, der fik sin første michelinstjerne 14. marts 2012. Foto: Erik Refner
Anita Klemensen på Den Røde Cottage troede først at kolleger, der ringede for at ønske til lykke med den nye, skinnende michelinstjerne, tog pis på hende.

Overraskelsen var stor, da det gik op Anita Klemmensen på Den Røde Cottage, at restauranten havde fået en efter de meget eftertragtede gourmet-stjerner i 2012-udgaven af Michelins guide til Europas større byer 2012.
Se hvem der fik nye michelin-stjerner

"Da de første tre kolleger ringede for at ønske til lykke med michelin-stjernen, troede jeg, at det var for sjov. Først da otte mand fra Formel B ringede og brølede ind i røret, gik det op for mig, at det var sandt. Eller.... Jeg tror faktisk ikke helt, at det er gået op for mig endnu," sagde kokken Anita Klemensen onsdag 14. marts, hvor 2012-stjernerne kom. Hun står både står bag den Den Røde Cottage, der ligger idyllisk i en lysning i skoven ved Klampenborg, og Den Gule Cottage, som er det lille bindingsværks-dukkehus på plænen foran Bellevue.

"Det er lidt pudsigt. Jeg havde slet ikke set det komme," indrømmede Anita Klemensen. Det betød ikke, at hun ikke var stolt.
"Vi har fået stjernen, for det vi gør. At få en michelinstjerne har aldrig været et mål for os, og derfor er det ekstra dejligt, at vi har fået den, for det vi er, og det vi gerne vil blive ved med at være," sagde Anita Klemensen.

Se billedserien: Her er de danske Michelin-restauranter

"Jeg har været lidt spændt på, hvordan det ville gå i år, og tændte radioen i morges, for at høre om Søllerød Kro (som Anita Klemensen er udlært fra, og hvor hun siden arbejdede som dessertkok før hun kom til 1.th., red.) beholdt sin stjerne, men der var intet nyt, før jeg kørte," fortalte Anita Klemensen, der sad og spiste yoghurt med mysli sammen med fire kolleger, da AOK ringede.
"Lars har åbnet en rosé-champagne, og jeg har kaldt et par ekstra mand på arbejde i aften, men bortset fra at vi har lagt noget champagne på køl, så tror jeg ikke, at i dag blive så meget anderledes end hvad vi ellers plejer at gøre," mente Anita Klemensen.

Sammen med sit team har hun netop har gjort cottagerne klar til foråret og sommeren, hvor restauranterne er endnu mere attraktive, fordi de ligger smukt nær skov og strand, og fordi madstilen på cottagerne er elegant og feminin - i modsætning til langt de fleste af København om omegns restauranter, der har et mere maskulint og ofte tungere udtryk på tallerkenen.

Og ja, Anita Klemensen er faktisk den første kvindelige kok, der får en michelinstjerner i Danmark.

Læs Rasmus Grønbechs reaktion på Grønbech & Churchills første michelin-stjerne i år

Mange havde spået, at Den Røde Cottage i år ville få Michelins mere folkelige pris, som hedder Bib Gourmand, og som guiden giver til restauranter, der serverer rigtig god mad til mere overkommelige priser end gourmet-restauranterne.
Se hvem der fik en ny Bib Gourmand

Jan Restorff, som er restaurantchef på Søllerød Kro, hvor Anita Klemensen tidligere har arbejdet, havde dog tippet Den Røde Cottage som en mulig første michelin-stjerne i år.
Se hvilke andre tre restauranter, der fik deres første michelin-stjerne i år

Læs mere om Den Røde Cottage på AOK

Få listen over alle artikler på AOK om michelin-guiden 2012

Javascript is required to view this map.
Kort