Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 28/12/15

Nyåbnet burgerkæde lukker og slukker igen

  • Foto: PR Foto: PR
Den københavnske burgerkrig kræver et offer.

Tidligere i år blev landet en ny burgerrestaurant rigere, da den North Carolina-baserede kæde Hwy 55 indtog Danmark med to restauranter.

Den første åbnede i Kolding Storcenter i juni, mens den anden slog dørene op d 27. august på Københavns Hovedbanegård. Ambitionen var at åbne 30-35 flere Hwy 55-restauranter over hele landet i løbet af de næste ti år.

Læs også: Populær amerikansk burgerkæde kommer til København

Og restauranten på Hovedbanegården kom da også fint fra land i medierne - blandt andet takket være deres æde-stunt - den såkaldte 'The Five Five Challenge’, som de afholdte i oktober. Her skulle en burger med 1,55 kg oksekød, minimum fire toppings, pomfritter og en 0,8 liter drik konsumeres inden 30 minutter, og konkurrencen fik en del viral opmærksomhed, så nu skulle kæden så bare vokse sig stor og stærk.

Læs også: Vild ædekonkurrence på Hovedbanegården

Men sådan kom det ikke helt til at gå.

Derimod er Hwy55 erklæret konkurs i Danmark - næsten inden eventyret rigtig kom i gang - og beviser altså hvor hårdt et marked den store københavnske burgerkrig efterhånden har efterladt sig.

Hwy55 restauranterne er inspireret af 50’ernes dinere i USA og er i modsætning til konkurrenter som McDonald’s og Burger King ‘full service’ - altså med tjenere, der viser dig hen til et bord, tager imod din bestilling og leverer maden til dit bord.

Den første Hwy 55 åbnede i Goldsboro, North Carolina i 1991. I dag findes der over 100 af slagsen rundt omkring i USA, Canada, De Forenede Arabiske Emirater.