Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 16/02/16

Ny Vesterbro-restaurant åbner med trendy japansk spise

  • Den japanske nudelsuppe får endnu et vandingshul i København. Foto: PR

    Den japanske nudelsuppe får endnu et vandingshul i København.

    Foto: PR
Ramen mig her, ramen mig der. De japanske nudler pibler op i hele byen. Nyeste nudel-biks er på Vesterbro. Mød Papa Ramen her.

Ramen har i flere år været den store kulinariske ledestjerne i det store internationale farvand. Og der har også de seneste par år været tilløb til, at trenden ville ramme København.

Og nu rammer den såkaldte ketchup-effekt - altså den hvor man slår på bunden af en ketchup-flaske for at få det ud, og det hele så kommer på én gang.

Juni sidste år slog Ferment sine ramen-døre op i Studiestræde 18, i december fulgte Mikkellers Ramen to Biiru så efter på Griffenfeldsgade, Nørrebro.

Og fredag d. 19. februar kl. 17, slår nyeste skud så dørene op, når Papa Ramen byder indenfor på Skydebanegade 16.

Guide: Her er 5 nye restauranter du skal kende

Faktisk holder de også en generalprøve 'Come to Papa 2.0' allerede onsdag d. 17. februar fra kl. 17 til udsolgt, hvor man kan få en omgang ramen og en øl eller sodavand til 90 kr.

Normalt koster deres ramen ca. 110 kr. pr. portion, og der vil være fire forskellige at vælge imellem - blandt andet deres signatur - Tonkotsu Ramen – en suppe kogt på svineben i minimum tolv timer, til den når en cremet konsistens.

Ejerne hedder Simon Ravnløkke og Jiexian Gong, og de har begge mere end ni års erfaring med det japanske køkken, (Simon åbnede i sin tid sushistedet Omakase på Vesterbrogade)

Guide: Michelin'ernes billige søster-restauranter

På Papa Ramen har de igennem et helt år søgt efter den rigtige sammensætning, før de følte, de var i mål. Den verdenskendte japanske nudelsuppe er normalt serveret i en intens suppefond lavet på kød eller fisk. Det hele toppet op med soja eller miso samt fyld; svinekød, æg eller hvad ramen-udøveren nu mener giver verdens bedste ramen. For ramen kan nemlig drejes i uendelige smagsretninger, og kræver således intens træning, før man rammer sit eget udtryk.

Hos Papa Ramen er endt med at lave deres egne ramen-nudler fra bunden - af en fintmalet melsort de endelig fandt på Bornholm, der med det helt rette glutenindhold giver den elasticitet og konsistens, de ledte efter.

Læs også: Vesterbro har fået ny suppe-pusher

Her er plads til 32 siddende gæster, som kan følge med i kokkens arbejde i det åbne køkken, og når solen titter frem, vil man også kunne sidde på Skydebanegade.

Der vil også være en vegetar-ramen - plus man kan bestille en omgang “kaetama”, som er en ekstra servering rygende varme nudler i resten af din suppe.

Hvad: Papa Ramen
Hvor: Skydebanegade 16, Vesterbro
Hvornår: Åbner fredag d. 19. februar kl. 17.00