Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 16/06/16

Ny smørrebrødsbar parrer cocktails og smørrebrød

  • En kartoffelmad skal måske have følgeskab af en læskende spritz på timian-gin. Foto: PR

    En kartoffelmad skal måske have følgeskab af en læskende spritz på timian-gin.

    Foto: PR
Fredag er der gratis åbningsreception på Frederiksbergs nye smørrebrødsrestaurant, som sætter cocktail til klassikerne.

Smørrebrød og cocktails.

Den ser man ikke hver dag. Men man kan møde den på Smallegade Smørrebrødsbar på Frederiksberg, hvor ejer Jannick Gram gør en dyd ud af at sammensætte det perfekte match mellem det klassiske danske kvalitetssmørrebrød og den moderne og velshakede cocktail.

Læs også: Michelin-restaurant åbner endnu en lillebror

»Det giver bare super god mening, at sammensætte smørrebrødet med cocktails, fordi der er stå stor spændvidde, « forklarer han og fortsætter:

»En 'Dyrlægens Natmad' er jo en fed mad, så her kan man perfekt balancere smagen med måske en lettere sour-cocktail lavet på akvavit. Eller sildemaden kan gå med en vodka-martini med et grape-twist. Kartoffelmadder kan være lidt tørre i udtrykket, og her kan vi servere en læskende spritz med timian-gin, så alle smagssanser bliver ramt.«

Læs også: Her er verdens 50 bedste restauranter i 2016

Jannick Gram har tidligere været barchef på Hotel d'Angleterres champagnebar Balthazar, og ejer nu, blandt andet, et konsulentfirma, der udvikler cocktails. Da han kom ind i de hyggelige lokaler med hvælvede buer på Smallegade, var han dog solgt, og sprang med det samme til, da han fandt ud af, at lokalerne var ledige.

Så nu er han også blevet smørrebrødsejer.

Foto: PR

På sigt er det meningen, at cocktails skal være trofast følgesvend til maden, men her i starten bliver konceptet langsomt, men sikkert testet af og implementeret.

Første gang er fredag d. 17. juni fra kl. 16-22, hvor huset vil byde på mad og drikke, så man kan smage den nye symbiose. Fra kl. 20 bliver prisen sat til en 50'er for en cocktail, øl og vin. De opfordrer alle gæster om at sende navn plus antal til oplev@smallegade.dk, eller via sms til 53533366, hvis man har lyst til at være med.

Læs også: Gæt hvilken bro der er forsinket

Til daglig er menuen på omkring 10 stykker smørrebrød til omkring 89 kr. pr. styk, og man kan være helt sikker på, at der bliver kælet for resultatet i køkkenet.

Smørrebrøds-stilen er klassisk og byder selvfølgelig på fiskefillet, tatar, sildemad og kartoffelmad på kortet, som skifter ofte. Det meste i køkkenet er hjemmelavet, og ellers har de allieret sig med gode leverandører.

Alt kan bestilles over nettet som take-away og eftersom Smallegade Smørrebrødsbar ligger et højtbelagt kast fra Frederiksberg have, kommer der også picnic-kurve, man kan nyde under Guds blå himmel.

Hvad: Åbningsreception
Hvor: Smallegade Smørrebrødsbar, Smallegade 24, 2000 Frederiksberg
Hvornår: Fredag d. 17. juni fra kl. 16-22
Hvor meget: Gratis smagsprøver på mad og cocktails kl. 16-18
Hvordan: Send antal gæster til: oplev@smallegade.dk, eller via sms til 53533366

Foto: Ikke oplyst

Oplev en samtidig og relevant udstilling på Nivaagaards Malerisamling: "Hvad der kan tænkes, kan tegnes. Karikaturtegneren Jens Hage"