Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/03/14

Ny restaurant har åbent én dag om ugen - måske

  • Foto: Line Thit Klein Foto: Line Thit Klein
Ny type restaurant serverer kærlighed på en tallerken.

Flemming Schiøtt Hansen og hans hustru, madskribenten Mette Helbæk, har begge stærk tilknytning til restaurationsbranchen. De elsker den, men det er også et had/kærlighedsforhold, for netop det at lave mad kan være usædvanligt hårdt - både målt i arbejdstimer og økonomi. Men hvad gør man så, hvis man stadigvæk elsker elsker elsker at lave god mad, men ikke har lyst til at brænde mentalt og fysisk ud under gasblusset hver aften? Man åbner den nye restaurant Stedsans i smukke lokaler på Frederiksberg hver fredag - eller hver anden fredag, alt efter sæsonens vareudbud.

Se også: De 6 til girls night out

”Det er en restaurant, hvor åbningstiderne gør, at jeg har mulighed for at være til stede 100% af den tid, mine gæster er der. Jeg har små børn og et liv udenfor restaurationsbranchen, og det er vigtigt for mig at kunne være til stede i restauranten også mentalt. Jeg vil have det sjovt, så min egen begejstring for maden kan smages på tallerkenerne. Derfor er restauranten kun åben om fredagen. Derfor betegnelsen ’fredagsrestaurant’,” forklarer ejer Flemming Schiøtt Hansen.

Marts og april er faktisk allerede fuldt bookede, men skulle man være så heldig at få bord, så foregår middagen ved, at man sidder ved et langt plankebord og får 7 retter mad valgt ud fra det, der smager allerbedst den pågældende dag. Det hele bliver serveret som share food på små fade. 7 retter bliver der serveret og for det, lyder regningen på 345 kr. pr. person for mad. Der er også et lille udvalg vine købt ind til hvert arrangement, og den matcher niveauet på maden.

Madanmeldelse: Cocktails og madeksperimenter på Østerbro

Stedsans har fuld fokus på sundhed, bæredygtighed og gode råvare. "Mit køkken er stort set 'teknik-løst'. Her bruger vi kniv, ske, piskeris, ovn og stegepande. Vi får friske råvarer ind samme dag de skal bruges og gør ikke noget unødigt ved dem. Salt, peber, temperatur, that’s it. Frisk, nylavet mad smager bare bedst og jeg ser overforarbejdning som disrespekt overfor råvarerne,” forklarer den nye fredagsrestaurant-køkkenchef.

Menuen vil skifte fra gang til gang og er baseret på de råvarer, der smager allerbedst i den givne uge.

Hvad: Stedsans Fredagsrestaurant
Hvor: Haveselskabetsvej 3, 1821 Frederiksberg
Hvornår: Åben hver eller hver anden fredag aften afhængig af sæsonen. Alle gæster ankommer kl. 18.30. Første åbningsdag er fredag 14.3.
Hvor meget: 345 kroner pr. person for mad. Vin kan købes for omkring 350-450 kr.
Hvordan: Der kan bookes bord på dinnerbooking.dk eller på selskabslokalerkoebenhavn.dk

AOK Tjenester