Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 02/03/18

Ny restaurant: Fest løs med caviar, østers, champagne og hummer

  • Foto: PR Foto: PR
København har fået ny caviar- og champagnerestaurant.

Hver dag er en fest.

Sådan har de det i hvert fald på Restaurant STØJ Oysters & Champagne i Borgergade 16 i København. Og når de siger fest, så mener de sådan rigtigt fest - med alle livets store glæder.

Herinde i de hyggelige lokaler, der tidligere husede Michelinrestauranten Clou, er rosa den dominerende farve, væggene har kunstfærdige litografier til skue, og der bliver kælet for detaljerne.

Foto: PR

Men den største fest er dog i menukortet, som i udpræget grad er domineret af caviar, østers og champagne.

Her kan vælges mellem både caviar og kaviar - ægte caviar fra stør staves med c, mens alt andet rogn staves med k.

Læs også: Michelin-restaurant rykker teltpælene op og flytter til ny bydel

Der er Royal Belgium Caviar i de forskellige udgaver - Gold, Oscietra og Beluga fra priser der starter ved 520 kr. for 30 gram for Gold, og så kører de ellers op til den helt store udgave, hvor man må lægge 4500 kr. for 250 gram Oscietra.

De serveres alle sammen med blinis, creme fraiche, hakket purløg og hakket rødløg, og så kan man da også lige parre dem med en vodka - her er fire forskellige at vælge imellem.

Kaviarene tæller ørredrogn, sikrogn og stenbiderrogn.

Østersudvalget byder på en god håndfuld forskellige arter. Størstedelen kommer fra Frankrig (Fine de clair, Gillardeau 2 & 3, Perle Blanche og Noir ect.), men der er også blevet plads til Limfjordsøsters og en enkelt art fra Nordamerika.

Tre styk fås for mellem 100 og 150 kr., og man kan vælge at spice smagen op med tre forskellige varitanter, hvis ikke man vil nyde dem au naturel.

Der er den amerikanske med ketchup, peberod, peber og malteddike. Eller den asiatiske med sød soya, sesamolie, chili og koriander. Og sidst den nordiske med hasselnød, perleløg og dild.

Foto: PR

»Vi har en spisebar med siddepladser til 14 og display af alle vores østers- og caviarudvalg. Også i baren er der smæk på. Vi har IBA World Champion mixolog Damiano Pezzi bag roret, og senere på aftenen sætter vi gang i musikken, og stemningen bliver festlig,« forklarer medejer Jesper Würtz.

A la carte kortet har også udelukkende fisk og skaldyr - forretterne kunne f.eks. være røget laks, taskekrabbe, blæksprutte og tun i små serveringer til omkring de 90 kr.

Hovedretterne bevæger sig over hummere og indbagt pigvar (skal forudbestilles dagen før), og man kan tilkøbe trøffel til sine valg.

Læs også: Guide: De 5 gode fiskerestauranter

Her er også 10 forskellige oste at vælge imellem samt tre regulære desserter.

Vinkortet lokker med ni forskellige typer champagne fra flere forskellige årgange (Krug, Dom Pérignon, Veuve Clicquot, Moët Chandon ect.) samt de obligatoriske europæiske rød-, hvid- og rosevine.

Hvad: Restaurant STØJ Oysters & Champagne
Hvor: Borgergade 16