Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 28/09/18

Ny restaurant: Få en bid af New York på 23. etage i København

  • Sukaiba Copenhagen. Foto: Gita FemhøjSukaiba Copenhagen. Foto: Gita Femhøj
  • Sukaiba Copenhagen. Foto: Gita FemhøjSukaiba Copenhagen. Foto: Gita Femhøj
  • Sukaiba Copenhagen. Foto: Gita FemhøjSukaiba Copenhagen. Foto: Gita Femhøj
  • Sukaiba Copenhagen. Foto: Gita Femhøj

    Sukaiba Copenhagen.

    Foto: Gita Femhøj
København har fået en ny japansk gourmetrestaurant med storslået udsigt over byen.

I 2017 åbnede restaurant Basalt i AC Hotel Bella Sky Copenhagen. En restaurant i gourmetklasse, som løftede hele restaurantniveauet for det imponerende hotel, der rejser sig med sine to hvide skæve tårne, når man træder ud af metroen ved Bella Centeret.

Men i august i år åbnede hotellet dørene til endnu en restaurant. Denne gang den japansk-inspirerede Sukaiba Copenhagen, der på alle måder er med til at hæve niveauet for restauranterne endnu mere.

Det er da også selv samme køkkenchef, Martine Nilsson-Møller, som var køkkenchef på Basalt, der nu står i spidsen for køkkenet på Sukaiba Copenhagen.

Tidligere var han sous-chef på Hotel d'Angleterres Michelin-restaurant, Marchal, hvor han arbejdede under Ronny Emborg, hvilket på fineste vis kommer til udtryk i alle hans anretninger.

Se billederne: Ny japansk/nordisk restaurant på 23. etage i København

Renoveret i millionklasse

Når man træder ud af elevatoren på 23. etage, er den storslående udsigt ikke er til at komme uden om. Den har da også været i fokus under hele den omfattende renovering i forbindelse med åbningen af restauranten, der er løb op i intet mindre end 22 millioner kroner. Men der er heller ikke sparet på noget, og intet er overladt til tilfældighederne.

Sukaiba Copenhagen. Foto: Gita Femhøj

Alt interiør og service er specialdesignet og købt hjem fra enten New York eller London, hvilket stilen i restauranten også bærer præg af.

Bordene er af mørkt marmor. Stolene og sofaerne er betrukket med læder og velour i en mørk bordeaux farve, og alt keramikken er holdt i mørke nuancer sammensat med sort bestik. Lokalet er åbnet op, så der fra alle sider er udsigt til de store panoramavinduer, hvilket betyder, at man har udsigt ud over hele byen og omegn, ligegyldig hvor man sidder i restauranten. En udsigt, der om aftenen skaber en næsten newyorker-stemning i den dunkle restaurant - med byens lys omkring sig.

Sukaiba Copenhagen. Foto: Gita Femhøj

 

Læs også: Guide: 7 gode restauranter med udsigt i København

Selv om restauranten er stor og åben, er der masser af hyggekroge samt et loungeområde, hvor man kan nyde sin drink. Som en del af restauranten er køkkenet placeret i det ene hjørne. Det er stort og åbent, så man kan følge med i alle detaljerne under tilblivelsen af retterne.

Selve baren er også en del af restauranten, og som en ekstra detalje er der en cigar-lounge i forlængelse af restauranten, hvortil man kan fortrække, hvis rygertrangen melder sig. Men det betyder ikke, at man går glip af udsigten, mens man ryger. Loungen er indrettet med behagelige sofaer og store vinduer med udsigt ud over golfbanen og Sluseholmen.

Sukaiba Copenhagen. Foto: Gita Femhøj

Japanskeretter med et nordisk twist

Når det kommer til maden, er der tjek på alle detaljer. Som nævnt er maden japansk-inspireret med et nordisk twist, derfor er der en del fisk på menuen tilberedt på alverdens måder. Man kan bl.a. få signaturretten »Hånddykket kammusling med Sanshopeber og sesamsauce«, forskellige varianter af sushi, dumplings, tempura og supper med mere.

Der er også et fint udvalg af veganske retter samt desserterne i særklasse. Her kan man bl.a. vælge mellem »Creme på limeblade, vanilje og ingefærsorbet«, »Issandwich med yuzu og sort olivensirup« samt »Sorbet på shiso med bergamottemousse«.

Sukaiba Copenhagen. Foto: Gita Femhøj

Til maden anbefaler et kompetent personale forskellige vine, men også drinks alt efter, hvad man er i humør til.

Hvis man blot vil nyde udsigten, er Sukaiba Copenhagen også et oplagt sted, da man også blot kan bestille snack og en drink i baren. Der er personale det meste af dagen og et fint udvalg af vin, drinks og champagne på menukortet, og så kan man også få sig en god cigar, som kan nydes i den tilhørende lounge.

Sukaiba Copenhagen. Foto: Gita Femhøj

Hvad: Sukaiba Copenhagen
Hvor: AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Center Blvd. 5, København S
Hvornår: Åbnede 17. august 2018