Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 31/10/17

Ny poke-bar har et asiatisk twist

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Oli Oli betyder glæde på hawaiiansk, og poke-fans bliver i den grad glade for den lille restaurant på Frederiksberg.

Poke er i sin grundidé en rå fiskesalat, som startede på Hawaii, men blev siden erobret af det amerikanske fastland.

Som alt andet importeret blev også poke fortolket og skudt ud i helt nye versioner – og der blev kastet snart sagt alskens nye ingredienser ovenpå.

I oktober 2017 startede den poke-tsunami, som København har lagt an til igennem et godt stykke tid.

Læs også: Poke-tsunamien er over København

Det er jo gerne sådan, at når en af de store food-trends rammer udlandet, så går der lige en rum tid, før den lægger til havn i Danmark.

Oli oli betyder glæde på hawaiiansk, og man kan næsten heller ikke blive andet end glad, når man går ind i den nye Olioli Poke på Gammel Kongevej 169.

Herinde står ejerne Nicolai Suwinai Nielsen og Frederik Darger Johansen nemlig klar til at tage imod i det pastelfarvede lokale.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Nicolai er fra Thailand, hans mor er kok, og han har haft egen thai-restaurant ved Flintholm før. Frederik er fra Sydkorea, hans mor er også yderst ferm i et køkken, så begge har fået asiatisk madlavning ind helt fra barnsben af.

Læs også: Vinbar til de unge beskriver vin med emojis

Læg så oveni, at de begge er både ambitiøse og seriøse – så de udarbejdede en 60 siders business-plan, inden de åbnede Olioli Poke.

»Og så testede vi i den helt store stil,« fortæller Frederik.

Foto: Rasmus Kramer Schou

»Vi tog til London og spiste os igennem alt Poke. Så stod vi derhjemme og lavede hver eneste ret uendelig mange gange. Vi vil nemlig gerne rykke poke i en lidt mere asiatisk retning, og vi ville være helt sikre på, det smagte rigtigt, inden vi gik live med det«.

Her er 14 siddepladser, plus en bænk udenfor, og hvis man rammer frokost-trafikken, så er her travlt, men også gerne fire eller fem kokke på arbejde. Her er seks standard poke-bowls, man kan bestille – til priser fra 89 kr. for en normal og 129 kr. for en stor.

Læs også: Ny vietnamesisk restaurant koger deres pho i 16 timer

Man kan vælge mellem tun, laks, rejer, and, kammusling og tofu poke.

Eller man kan være kreativ og kreere sin helt egen udgave, hvor man starter fra bunden med at vælge en base – det kunne være blomkålsris – og så bygger man på med forskellige ingredienser.

»Poke bowl er også blevet kaldt dekonstrueret sushi, og det kan jeg godt følge, men i en poke bowl får man langt mere mad, især fisk,« fortæller Nicolai.

Herinde laver de de fleste dressinger selv, og i tråd med den asiatiske retning er her både sød ponzu, teriyaki, goma, sesammayo eller en wasabi-udgave.

Her bliver også lavet litervis af sunde juicer, så blenderen aldrig står stille – også med moringa og acai, og så er der foruden et kaffe og te-udvalg også altid gratis vand til gæsterne.

Hvad: Olioli Poke
Hvor: Gammel Kongevej 169, Frederiksberg