Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 28/10/13

Ny nordisk luksusliner: Stjerneregn over Meyers nye madtempel

  • Restaurantanmeldelse, The Standard (Verandah, Studio, Almanak) Foto: Katrine Emilie AndersenRestaurantanmeldelse, The Standard (Verandah, Studio, Almanak) Foto: Katrine Emilie Andersen
4, 5 og 6 stjerner til restauranterne på The Standard. Læs alle anmeldelserne her.

The Standard er (endnu) ikke et sted, man hænger ud, men luksuslineren er lastet med værdifuld gastronomi. Berlingskes mad- og vinredaktør, Søren Frank, har besøgt alle tre restauranter.

Det er ikke til at komme udenom, at der hviler en maritim fornemmelse over den gamle funkisbygning i Havnegade 44, som oprindelig blev opført som toldhus i 1930erne og siden tjente som flyvebådsterminal indtil 2002.

Ikke mindst i Niels Lan Dokys jazzklub The Standard, som har lagt navn til hele etablissimentet, er fornemmelsen af at befinde sig på et krydstogtskib intens. Indretningen er mondæn, og publikummet modent. Det tilkommer ikke undertegnede at bedømme musikken, men uden at træde nogen over tæerne, kan jeg vidst godt sige, at dette er mainstream-jazz, som næppe vil støde nogen.

Der er, for nu at blive i gastro-terminologien, tale om ren fløde for øregangen. Udsædvanligt for København kører klubben med to koncerter á 75 minutter hver aften, (som man kender det fra New York), hvilket gør det muligt at spise før eller efter jazz, som man måtte ønske det. Huset tilbyder også samlede mad/jazz-pakker.

Hvis man spørger, om musikkens tilstedeværelse har beriget atmosfæren i huset, er svaret imidlertid nej. Med adskillige besøg på forgængeren Custom House i bagagen må jeg efter tre restaurantbesøg på The Standard, sige, at jeg – bortset fra at maden er væsentligt bedre nu – ikke kan mærke forskel.

Stemningen i gangene – ikke mindst den alenlange korridor på 1. sal – forekommer relativt død. Man mærker ikke så meget som et stænk af al den røg, sprut og knark, som er en del af jazzens historie. Dette er med andre ord ikke et sted, man hænger ud. Det kan også undre – når nu lyden er så perfekt, som det vitterligt er tilfældet i klubben – at Niels Lan Doky ikke også har stillet sin viden til rådighed for restauranterne, som i Studio og Almanaks tilfælde lider under katastrofal akustik.

Når det så er sagt, må vi håbe, at det gamle funkis-skib med sin nye gastronomiske last vil vise sig mere søstærkt end forgængeren.

ANMELDELSERNE FRA THE STANDARD:

VERANDAH- 5 stjerner

ALMANAK - 4 stjerner

STUDIO - 6 stjerner