Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/09/17

Ny koreansk restaurant ved Torvehallerne har bibimbab og bowls på menuen

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  12  
Bliv klogere på Korea mens du bliver mæt.

Det er måske ikke lige umiddelbart til at se, men lige ved Torvehallerne kan man faktisk komme en smuttur til Korea.

I Linnésgade åbnede i september 2017 nemlig en ægte koreansk snackbar og restaurant med plads til ca. 30 gæster.

Læs også: Ambitiøs cocktailbar og pizzarestaurant har indtaget Nordhavn

Kopan Rice hedder den, og folkene bag har en større idé med åbningen - at Kopan skal fungere som en slags gastronomisk ambassade imellem de traditionelle koreanske retter og de danske ganer.

Foto: PR

Manden bag hedder Bruce Kim, og han kender alt og alle sydkoreanere i landet i kraft af en venskabsforening, og han tænkte, at det var tosset, at alle disse gæstestuderende kun fik lov til at vaske op i restauranter eller have andre ikke så inspirerende studiejobs, så han ansætter dem i Kopan, hvor de så får lov til at lave de retter, som er specielle fra netop deres egn af Sydkorea.

Læs også: Spektakulær lysfestival lyser op i Søndermarkens mørke

På væggen i den lyse restaurant hænger der da også et kort over Korea, og det er plottet ind, hvor de forskellige retter kommer fra. Alle retter på menuen har også navnet på en koreansk by som en del af beskrivelsen, så man således også bliver klogere på landet, mens man bliver mæt.

»Ko står for Korea, og pan betyder scene, så tanken er, at restauranten her er en slags scene for vores land, hvor vi kan lære folk mere om vores kultur,« forklarer Bruce Kim.

Foto: PR

Holdet bag Kopan har allerede været i København siden 2013, hvor de åbnede deres street-food stand, som lige ovre i Torvehallerne sælger de traditionelle hoddeok - en slags fyldt pandekage lavet på rismel.

For at lokke nysgerrige til, så har Kopan også sat et prisniveau, hvor de fleste kan være med.

Hovedretter koster mellem 65-75 kr., og det kunne blandt andet være bibimbab, kimbab (en slags vegetar-sushi) eller en rice-salad bowl.

Foto: PR

Hvad: Kopan Rice
Hvor: Linnésgade 24, Indre By