Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 12/09/17

Ny køkkenchef giver Michelin-restaurant et sydamerikansk twist

  • Studio ligger hævet i 1. sals højde med direkte udsigt til kanalen og Noma på den anden side. Det er svært ikke at blive lidt forelsket i den her udsigt. Foto: Rasmus Kramer Schou

    Studio ligger hævet i 1. sals højde med direkte udsigt til kanalen og Noma på den anden side. Det er svært ikke at blive lidt forelsket i den her udsigt.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Der har været udskiftning i køkkenet hos en af byens kendte restauranter, og det betyder farvel til den rendyrkede nordiske stil.

Torsten Vildgaard har tidligere været kreativ chef i otte år på Noma, og dermed en af hovedmændene med ansvaret for at gøre den til verdens bedste restaurant. De seneste år har han dog styret sin egen restaurant Studio, men nu sejler han tilbage over kanalen for igen at arbejde på det nye Noma 2.0, når det åbner.

Det betyder, at der er kommet nye kræfter til i restauranten, der ligger på førstesalen af The Standard i Havnegade med uhindret udsigt over Københavns kanaler, broer og skyline.

Læs også: Prøv kendt Michelin-restaurant til en brøkdel af prisen

Den nye køkkenchef hedder Damian Nicolas Quintana, er 31 år gammel og har Studios DNA helt inde på rygraden. Han var nemlig souschef her i en to-årig periode, da Studio åbnede i 2013, og er altså nu tilbage som øverstkommanderende.

Damian Quintana er oprindeligt fra Patagonien i Chile, og det kommer man også til at mærke på tallerknen, hvor han vil orientere sig lidt mere ud mod verden i sine valg af smage.

Billedserie: Kom med indenfor på The Standard her

»Jeg er meget glad for nordisk mad, og vi kommer også stadigvæk til at servere de sarte, elegante smage, men kun når det giver mening. Jeg er ikke fastspændt af nogle regler,« fortæller han. Blandt andet har han selvfølgelig sat en ceviche-servering på kortet - lavet af gedde og med letbagte løg og en note af hyldeblomst for at få Danmark med i smagen.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Hans yndlingsråvarer er hummer, så den er også repræsenteret i menuen, og igen beviser han, at han blander de traditionelle nordiske smage med sin sydlandske stil. Hummeren kommer nemlig med både passionsfrugt og chili.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Skiftedag: Noma henter dansk top-kok på Michelin-restaurant

På gulvet har Damian Quintana fået Morten Magh som Chef Sommelier. Han kommer fra en lignende stilling på Ronny Emborgs to-stjernede New York restaurant Atera.

»Jeg har arbejdet i en række af de mest ambitiøse køkkener i verden, men jeg har aldrig været et sted, der har rørt mig som STUD!O, og som har føltes næsten som en virkelig familie. Torsten (Vildgaard,red.) er den af alle de køkkenchefer, jeg har arbejdet for, som har hjulpet mig mest i min udvikling som menneske og kok, og jeg er dybt taknemmelig for at have fået denne mulighed. Jeg har arbejdet tæt sammen med Morten Magh på både AOC og Studio, og jeg glæder mig vildt til at, vi skal ud på denne rejse sammen,« siger Damian Quintana.

Tirsdag 12. september bliver det nye Studio skudt i gang.

Foto: Rasmus Kramer Schou

Hvad: Restaurant Studio
Hvor: Havnegade 44, 1058 København K
Hvornår: Officiel lancering af den nye køkkenchefs menu tirsdag 12. september
Hvordan: Man kan booke bord lige her