Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 30/10/17

Ny italiensk restaurant holder åbent om natten

  • Riccardo Marcon. Foto: Ed Gumuchian

    Riccardo Marcon.

    Foto: Ed Gumuchian
Sommelieren Riccardo Marcon fra Michelin-restauranten 108 er teamet op med Pluto-holdet og åbner ny italiensk restaurant i Store Kongensgade.

Jesus skulle ifølge historien egentlig være blevet befriet, da han sad fængslet hos Pontius Pilatus. Det blev han bare ikke – det blev i stedet Barabbas.

Fredag 17. november genopstår Barabbas så – denne gang som italiensk restaurant i Store Kongensgade 34.

Læs også: Ny vietnamesisk restaurant koger deres pho i 16 timer

Lokalerne har tidligere blandt andet huset Casper Christensens Congo, og senest restauranten Otto, som var en del af Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen-imperiet.

De er stadigvæk inde over.

Faktisk faldt netop Jesper Marcussen i snak med sommelieren fra 108, Riccardo Marcon fra italienske Venedig over et glas vin en sen aften – og så tog tingene fart.

»Vi mødtes forskellige steder og faldt i snak over vin, og havde meget samme tilgang til vin, mad og smag. Otto kørte fint, men da jeg hørte Riccardos idéer, så blev vi bare nødt til at skaffe ham en scene, han kunne arbejde ud fra,« fortæller Jesper Marcussen, mens han viser rundt i de lokaler, der er ved at blive bygget godt om.

Læs også: Nu åbner en ægte poke bowl-joint i København

Her kommer lysekroner, håndmalet tapet fra Tyrkiet, marmorborde og et stort 350 år gammelt træbord, som bliver reserveret til walk-ins samt store tunge træskabe.

»Det skal føles som et hjem, mit hjem,« forklarer Riccardo Marcon.

»Jeg vil gerne lave det sted, vi i restaurations-branchen altid har ledt efter. Der er aldrig rigtig noget godt åbent, når først vi får fri hen ad midnat«.

Derfor vil Barabbas’ køkken også have åbent til kl. 02 om natten, hvor de serverer retter fra hele Italien, og nogle gange med internationalt udsyn.

»Det italienske køkken i syd er jo præget af Marokko, og i nord af Frankrig, så vi laver nok nogle overlap – jeg plejer at kalde mit køkken for Italianish,« forklarer han.

Læs også: Fem »kæmpestore« stjerner til ny københavnerrestaurant

En pasta koster omkring 130 kr. og en hovedret omkring 180 kr. og selvom det bliver anrettet flot på tallerknen, så kan der også sagtens blive plads til en helt enkel klassisk pasta med hvid trøffel over.

I den mere detaljerige ende kunne man måske få sig en omgang ravioli med gris og cannellini samt muslinger og tang.  Eller en sprød kalvetunge med muslinger og salsa verde.

Riccardo Marcon står selvfølgelig for vinen, og i samme stil som han plejer – med fokus på lokale druetyper og masser af terroir.

»Vi har ikke rigtig nogen regler til vin. Det er vine uden pas, så at sige, men mestendels vil nok være fra Europa,« slutter han.

Læs også: Sidste chance: Restaurant Alchemist lukker i Århusgade

Til åbningen fredag 17. november er der fra kl. 17 hyret et balkan-gipsy-band, og der er masser af vin.

Hvad: Barabbas
Hvor: Store Kongensgade 34, Indre By
Hvornår: Åbner fredag 17. november kl. 17.00
Hvordan: Book bord her