Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 30/10/15

Ny: Her er Oubæks frække Otto

  • Sommelier Henrik Levinsen er trukket i bonderøvs-outfittet. Foto: Rasmus Kramer Schou

    Sommelier Henrik Levinsen er trukket i bonderøvs-outfittet.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
Otto rykker ind på Store Kongensgade - og han har taget alle sine livretter med under armen.

Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen har for længst etableret sig i toppen af den københavnske madpyramide med Pluto, Gorilla, et par Retour og Barbie.

Fredag d. 30. oktober kl. 16 trækker de endnu en ny restaurant op af hatten - nemlig Otto.

Og den har hverken noget med et næsehorn eller Brandenburg at gøre, men:

'...bare er et godt navn. Jeg gider ikke tænke for meget over nye navne, det skal bare være let at sige og ligge godt i munden. Det gjorde Otto,' forklarer Rasmus Oubæk, mens vi får en rundtur i de lokaler, der tidligere har huset Casper Christensens Congo, samt adskellige andre det seneste turbulente år på Store Kongensgade 34.

Nu er bearnaisekongerne Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen altså rykket ind og tilfører utvivlsomt stedet en vis stabilitet. Når de åbner noget, plejer det at være et instant-hit.

Billedserie: Her er den nye Otto

Otto er den heldags-oplevelse. De åbner i hverdagene kl. 08 og kl. 10 i weekenderne, så man kan smutte ind og få lidt livretter som en god start på dagen. Morgenmaden lokker f.eks. med en åndsvagt god english muffin med durocgris eller måske skulle man starte med lobsterrolls.

Der er også lettere sager på kortet som ymer og....ja, det var vel det. Ellers står den på de mere fyldestgørende retter - og Rasmus Oubæk havde også stærke holdninger om at få endnu mere protein på morgenmadskortet.

'Jeg ville helt vildt gerne servere en stor rød bøf til morgenmad. Det må København snart være klar til. Jeg er i hvert fald,' fortalte han, men blev på det groveste over-ruled og måtte 'nøjedes' med onglet, stegt brød og karamelliseret løg.

English muffin med duroc gris og spejlæg. Foto: Rasmus Kramer Schou

Grønt marmor

Indretningen af Otto er holdt i et stramt gråt look med spejle, sorte stole og borde i grøn marmor, der bryder konformiteten. En lang bar - også i marmor - løber langs midten af lokalet og forbinder de to afdelinger.

I baren har Otto placeret noget af en sjældenhed - nemlig en SP9 - kaffens svar på en McLaren F1. Sådan en fætter koster omkring de 100.000 kr., men laver så også en kaffe, der gør en afhængig. Der findes for øvrigt kun to SP9'ere i hele Nordeuropa - en hos forhandleren, svenske Koppi, og så altså en hos Otto.

Se billeder her: Sådan ser der ud inde hos Otto

Frokost og aften

Frokostkortet forsætter i samme rille, hvor køkkenchefen,Bjørn Rosendal Jacobsen, disker op med forskellige to-die-for sandwiches, gratineret gedeost eller spicy hotdog. Mellem 16-18 er der for øvrigt 'østers-happy-hour' med 6 stk for 75 kr.

Til aften kører Otto omkring 15 forskellige retter, man kan vælge fra kortet i prisklassen omkring 85 kr. Her ligner kortet en stor livret og kan hurtigt gøre den sultne gæst skizofren. Henrik Levinsen har som sommelier, i vanlig kompetent ånd - ansvaret for vinkortet som kommer godt rundt i både regioner og prisklasser.

'Og så har jeg gjort aveckortet småt, men godt. Vi har virkelig været  ude og snuse gode ting op og har 12 unikke på kortet,' fortæller han.

Den lange bar i grønt marmor der adskiller de to afdelinger hos Otto. Foto: Rasmus Kramer Schou

Hvad: Otto
Hvor: Store Kongensgade 34
Hvornår: Åbner fredag d. 30. oktober kl. 16