Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/06/18

Ny hemmelig københavner-restaurant: »Ideen er at give folk noget, som de ikke forventer«

  • Kok Nick Curtin. Foto: Søren Bidstrup

    Kok Nick Curtin.

    Foto: Søren Bidstrup
  • Restaurant Alouette på Sturlasgade på Islands Brygge. Camilla Hansen, Nick Curtin og Andrew Valenzuela. Foto: Søren BidstrupRestaurant Alouette på Sturlasgade på Islands Brygge. Camilla Hansen, Nick Curtin og Andrew Valenzuela. Foto: Søren Bidstrup
  • Foto: Søren Bidstrup Foto: Søren Bidstrup
  • Restaurant Alouette på Sturlasgade på Islands Brygge. Camilla Hansen, Nick Curtin og Andrew Valenzuela. Foto: Søren BidstrupRestaurant Alouette på Sturlasgade på Islands Brygge. Camilla Hansen, Nick Curtin og Andrew Valenzuela. Foto: Søren Bidstrup
Den amerikanske kok Nick Curtin og hans kone Camilla Hansen har åbnet den nye lidt hemmelige restaurant, Alouette, i en baggård på Islands Brygge. En restaurant, som både er svær at finde, og hvor menuen er en overraskelse i sig selv.

Jeg går lidt forvirret omkring i en baggård på Islands Brygge. Kan det virkelig være her? Jeg ser ind ad en port med grafitti op og ned af væggene. Det hænger ikke helt sammen med min idé om den lidt hemmelige og eksklusive restaurant, jeg skal ud og besøge. Men det er her, for ud af porten kommer en storsmilende Camilla Hansen mig i møde. Det er hende og hendes mand, den amerikanske kok Nick Curtin, der står bag den nyåbnede restaurant Alouette. Nick Curtin har en baggrund som chefkok på Acme i New York, hvor han fungerede som højre hånd for daværende køkkenchef Mads Refslund. Ud over Camilla Hansen og Nick Curtin består teamet også af co-chef Andrew Valenzuela, der ligeledes er en amerikansk kok, der tidligere har arbejdet på bl.a. Noma, Taller og senest som køkkenchef på Llama i København

Jeg følger med Camilla Hansen ind i bygningen og op med en vareelevator, som er mindst lige så overtegnet som porten. Da vi træder ud på 1. sal, får jeg forklaringen på den rå udsmykning. Flere heavy metal bands har øvelokaler i bygningen, dog forsikrer Camilla Hansen mig om, at man ikke bliver generet af musikken på restauranten, der er totalt lydisoleret.

»Vi har valgt at bevare graffitien, som kendetegner bygningen og har endda fået en lokal kunstner ved navn Maxence Gigi til at mikse den med sin kunst. Det giver en fin kontrast til Alouette, som kun er med til at forstærke oplevelsen af at komme ind i restauranten. Den skarpe kontrast skal overraske vores gæster på en positiv måde og give en følelse af, at her er en skjult oase, hvor man kan hygge sig med god mad uden at tage stilling til så meget,« siger Camilla Hansen.

Og det kan hun have ret i, for da hun åbner døren, gemmer der sig endnu en dør, og den er ikke fyldt med graffiti og stregtegninger. Den er stilfuld og af massivt træ med et fint skåret mønster. En dør, der vidner om, at bag den gemmer der sig noget ganske andet.

Fra graffiti til New Yorker-stemning

Da jeg træder ind i restauranten er min første tanke, at den minder om en smuk newyorker-lejlighed med køkken og stue i et med et fantastisk vinduesparti, som spreder et smukt lys over lokalerne. Her er en form for hjemlig stemning, hvilket det store åbne køkken og ildstedet midt i restauranten især bidrager til.

Alt interiør på restauranten er nøje udvalgt, og består blandt andet af møbler fra KBH Møbelsnedkeri, som Alouette samarbejder med. De holder til i lokalerne under restauranten. Det er også dem, der har lavet gulvene, som består af træ og lavasten fra Made-A-Mano. De står også bag fliserne på toiletterne, og er en oplevelse for sig. Her er alt rødt fra gulv til loft - selv urtepotterne og lysestagerne er røde.

»Vi vil gerne overraske. Hele ideen med restauranten er, at give folk noget, som de ikke forventer. Derfor kan man heller ikke selv bestemme menuen. Den sammensætter vi fra dag til dag,« siger Andrew Valenzuela.

Og han forklarer, at når man bestiller bord på Alouette, tilvælger man samtidig en 5-retters menu til 695 kr. En menu, der følger årstiderne og løbende udskiftes.

»Vi vil gerne have folk til at komme igen og igen. Derfor er tanken, at vi løbende laver forandringer i menuen, så man kan komme igen ugen efter og få en helt anden madoplevelse. Hvis folk har bestemte vegetariske ønsker, tager vi selvfølgelig også hensyn til det”, siger Nick Curtin og fortsætter. »Andrew og jeg går af naturlige grunde utrolig meget op i mad og har brugt langt tid på at finde de helt rigtige leverandører til restauranten. Kvaliteten af det vi laver, skal være 100 procent i orden.«

Foto: Søren Bidstrup

»Vi vil tilbyde noget nyt til københavnerne«

Selv om både Andrew Valenzuela og Nick Curtin har en baggrund fra kendte gourmetrestauranter, er det ikke så meget selve udsmykningen af maden, de går op i. Det er smagen, historien og selve oplevelsen af at spise den, der tæller på Alouette. Og selv om de begge oprindelig er oplært i klassisk fransk madlavning, og navnet Alouette egentlig stammer fra en fransk sang, er menuen ikke fransk. Men den er heller ikke amerikansk eller dansk. Den er skabt på baggrund af alle de madoplevelser og erfaringer, de to garvede kokke har fået gennem livet. Dermed er der, ifølge dem selv, ingen grænser for, hvad man kan se frem til.

»Vi vil tilbyde noget nyt til københavnerne. Noget, som mange andre storbyer allerede har. Et lidt hemmeligt sted, hvor man får lyst til at komme igen og igen på grund af den forhåbentlig hyggelig stemning og maden, som altid skal være en overraskelse for gæsterne. Alouette er en restaurant for alle, hvilket prisniveauet er sat efter,« siger Camilla Hansen.

Restauranten har åbent tre dage om ugen torsdag, fredag og lørdag, og der er plads til ca. 40 gæster af to settings fra kl 17.30 og kl. 20.30.

Inden jeg igen bevæger mig ud i den hærgede graffitimalede opgang, skal jeg dog lige vide, hvorfor de har valgt netop placering på Islands Brygge.

»Restauranten kunne have ligget, hvor som helst i København, men de her lokaler finder man ikke alle steder. Der er en helt særlig newyorker-stemning her. En stemning, som vi havde ledt efter længe«, siger Camilla Hansen.

Og måske har København netop fået en lille bid af New York i Alouette. I hvert fald på den lidt hemmelige måde.