Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/11/17

Ny direktør svinger kniven: Hver fjerde Jensens Bøfhus risikerer at lukke

  • Foto: Andreas Beck Foto: Andreas Beck
Gældsat bøfkæde skal på heftig kur.

En redningsaktion er i gang for at redde en af Danmarks mest kendte restaurantkæder, Jensen Bøfhus. Kæden er i den grad bebyrdet af en massiv gæld, der har tvunget ejeren og stifteren Palle Skov Jensen til at sælge ejendomme fra samt en del af Jensens Køkken.

Men nu skal der for alvor skæres til og strammes op, skriver dagbladet Børsen.

I september blev Dorte Gleie hentet ind fra Den Blå Planet som ny adm. direktør i stedet for netop Palle Skov Jensen. Hun er allerede godt i gang med at rydde op. Op mod ti ud af de i alt 40 restauranter kan ifølge den nye direktør risikere at blive lukket.

Læs også: To af Københavns ikoniske restauranter lukker

»Vi har godt og vel ti restauranter, der giver underskud. Dem arbejder vi på at afhænde, med mindre det lykkes os at vende forretningen,« siger Dorte Gleie, der kan konstatere, at Jensens Bøfhus har tabt 117 mio. kr. på tre år.

Allerede nu har Jensens Bøfhus meldt ud, at man vil lukke restauranter i bl.a. Aarhus, Odense og Fredericia. Jensens Bøfhus på Trianglen på Østerbro bliver lukket til nytår, og Jensens Bøfhus i Roskilde er sat til salg.

Palle Skov Jensen har desuden været en stor kunstsamler og har haft dyrt kunst hængende på væggene i flere af Jensens Bøfhuse restauranter. Det er nu også slut. Det bliver solgt fra, siger Dorte Gleie.

I oktober leverede en række fynske erhvervsfolk en økonomisk håndsrækning, mens et britisk konsulenthus er blevet hyret til at udtænke den plan, der skal redde restaurantkoncernen.