Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/10/16

Ny designrestaurant: Bao får dig til at sige wauw

  • Henrik Ydes restaurant Kiin Kiin Bao Bao.  Foto: Rasmus Kramer Schou

    Henrik Ydes restaurant Kiin Kiin Bao Bao.

     

    Foto: Rasmus Kramer Schou
Kiin Kiin Bao Bao på Vesterbrogade 96 bliver en af efterårets helt store crowdpleasere.

Henrik Yde har haft kæmpe succes med at fortolke de asiatiske retter i København. Han brød for alvor igennem lydmuren med sin thailandske gourmet-restaurant Kiin Kiin på Nørrebro, der hurtigt blev den eneste thai-restaurant i verden med en Michelin-stjerne.

Siden har han bredt sig over det meste af de asiatiske kontinent, og med Kiin Kiin Bao Bao sætter han nu tænderne i den kinesiske bao.

Læs også: Ny tyrkisk gourmet-restaurant serverer dekonstrueret kebab

En bao er en sød dampet bolle, som fyldes med alskens gode sager. Bao blev virkelig verdenskendt, da kokken David Chang satte dem på menuen på sin New York restaurant Momofuko, og siden er de stille og roligt skyllet op på den ene kulinariske verdensbred efter den anden.

På Vesterbrogade 96, i de lokaler der tidligere husede MadMad MadBodega, har Henrik Yde så dedikeret en hel restaurant til de små bao.

»Jeg tror, bao bliver den næste store ting, og vi kommer til at se dem over det hele i nærmeste fremtid,« forklarer han.

Billedserie: Oplev designperlen Bao Bao i billeder her

Kiin Kiin Bao Bao åbnede søndag d. 23. oktober og fuldendte en hektisk måned for Henrik Yde - som da lige fik åbnet tre restauranter på tre uger. Først hans vegetariske VeVe (som hurtigt fik seks stjerner smidt efter sig) og ugen efter SEA by Kiin Kiin i 71 Nyhavn Hotel.

Billedserie: VeVe - et grønt gourmetkøkken

Ud fra devisen: 'Gud skabte verden, alt andet er lavet i Kina', serverer Kiin Kiin Bao Bao de små søde og bløde boller i næsten alle tænkelige former - også i David Chang udgaven med braisseret gris, jordnødder og hoisin-sauce ( 45 kr.), men man kan også vælge sprød kylling med chilli mayo eller stegte tigerrejer med wasabimayo.

»Vi har brugt to år på at udvikle den perfekte bao-bolle, og personligt har jeg aldrig fået en bedre udgave end den, vi er kommet frem til,« fortæller Henrik Yde.

En testsmagning afslører da også hurtigt, at Bao Bao højest sandsynligt vil blive et vanedannende tilløbsstykke.

Også på grund af de gennemdesignede lokaler, der med sine bløde cognacfarvede elementer, kaktusser, kobber og smukke skandinaviske træpaneler sikkert kommer til at optræde både på Instagram og landets bedste boligmagasiner.

Se billederne: Så flot er Kiin Kiin Bao Bao

De flyvende ufo-lamper er blevet Henrik Ydes specialitet, og er selvfølgelig også repræsenteret på Kiin Kiin Bao Bao. Derudover er der træpaneler, bløde cognacfarver og quilted læder i den gennemdesignede restaurant.Læs mere om restauranten her. Foto: Rasmus Kramer Schou

Bevæger man sig lidt udenfor bao-universet er her en grønt-afdeling, hvor den gærede koreanske nationalspise kimchee huserer side om side med glasnudler, saltbagte rødbeder og dampet spidskål.

Man kan også vælge at gå fiske-vejen og vælge imellem forskellige skaldyr eller regulære svømmere i asiatisk indpakning til priser mellem 40-75 kr. pr. ret. Og endeligt er der også et lille kødudvalg med hovedvægt på grisen, man kan smage sig igennem.

Med priser på 30-45 kr. for de fleste retter er der meningen, at man skal omkring på kortet og bestille en masse forskelligt, men med den eksekvering og smagssammensætning de har lagt for dagen herinde, er det en tur, man meget gerne tager igen og igen.

Vinkortet er sæsonbetonet, forstået på den måde, at om foråret er der rosé og stram hvidvin, mens der i de koldere måneder er mere skovbund og dybe smage på kortet.

Cocktailkortet byder både på gin tonic fra 'gin expressen', men har også en del kreationer med asiatiske smagsgivere som lychee, mynte, kokos, citrongræs og passionsfrugt i hovedrollen - ligesom der selvfølgelig er både øl, japansk blommevin og koreansk vodka at skylle efter med.

Hvad: Kiin Kiin Bao Bao
Hvor: Vesterbrogade 96, Vesterbro

Ud over kortets hovedrolle, bao, så er der masser af andre asiatiske små mirakler - blandt andet denne flan i misosauce med dansende bonitoflager ovenpå, der vinker til dig, inden du spiser den. Bonitoflager er tørret, fermenteret tun, der ofte bruges i Asien som umamismagsgiver, og fordi de er skåret så tyndt, gør den opstigende varme, at de 'danser'.Læs mere om restauranten her. Foto: Rasmus Kramer Schou