Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 19/06/14

Nu kommer gourmet popcornene

  • Foto: Anders B'ggild Foto: Anders B'ggild
Once you pop...

Alt kan blive gourmet. I takt med at københavnerne får øjnene op for god mad, begynder de også at stille krav til kvaliteten.

Nu er turen åbenbart kommet til popcorn - de skal have en overhaling, synes Tivoli. Derfor har de åbnet Tivoli Popcorn Factory i Smøgen, den smalle gade langs med Rutschebanen.

Har skal gøres op med forestillingen om, at popcorn 'bare' er nogle majs i olie, som bliver varmet op til de popper - de kan rent faktisk smage af meget mere.

Guide: Her er Michelins småbrødre

Tivoli var et af de allerførste steder herhjemme, som introducerede popcorn. Det skete, da en af havens lejere i '50erne tog på inspirationstur til USA og kom hjem med de store hvide majsstykker.

Den formel har Tivoli nu genskabt, og et hold af havens kyndigste gastronomer har således været i USA på decideret træningslejr med sigte på at lære at lave gourmetpopcornene ordentligt.

De er nu kommet hjem, og Tivoli producerer i øjeblikket gourmetpopcorn med smag af f.eks. hindbær/chokolade, lakrids, havsalt/smør, cheddar/karamel, rosmarin, jordbær, rabarber, mynte og chili. Alle er baseret på karamel og tilsat rene smagsgivere.

Læs også: De 5 med is i luksusklassen

Der er omkring 20 forskellige smagsvarianter, men eftersom popcornene bliver produceret på dagen, er der omkring syv forskellige varianter at vælge imellem hver dag.