Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 23/05/17

Nu kan du få japansk burger i København

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Den københavnske burgerkrig har fået et indspark fra Japan. Sig hej til den japanske burger.

Egentlig har restauranten ligget på Amagerbrogade 86 i 10 år. Nini og hendes mand har serveret running sushi, men besluttede for et par uger siden, at ændre lidt i konceptet. Så de skiftede navn fra Sakaki Sushi til Moshi Burger.

Bag det navn ligger der selvfølgelig en mening. Selve ordet moshi betyder egentlig bare hej i Japan, og på menukortet har de indført japanske burgere.

»Jeg elsker burgere,« fortæller Nini og fortsætter: »Men jeg synes, at når jeg har spist oksekødsburgere, så bliver jeg så frygtelig tung og mæt. Jeg savnede den japanske lethedsfornemmelse, man f.eks. får efter at have spist sushi, så vi gik i tænkeboks.«

Læs også: Godt nyt til streetfood-fans: Så er der ægte gyros på Frederiksberg

Så da Nini og hendes mand var i Berlin for at besøge familie, der har åbnet en japansk burgerrestaurant, kunne de godt se, at de havde fat i noget.

»Der var helt proppet hver dag, så vi besluttede at tage idéen med hjem til København«.

Og således gik det til, at Moshi Burger blev født og menuen fik seks forskellige japanske burgere til ca. 129 kr. stk., hvor man også får pommes og en dip som f.eks. trøffelmayo, goma-dresing eller miso-Mayo. Man kan tilkøbe forskellige gode sager - blandt andet sweet potato fries. Alt er hjemmelavet fra bunden, ud over brødet.

Bollen er stadigvæk lavet af brød, selvom de kraftigt overvejer at sætte risboller i produktion. Men indtil videre er top og bund altså fra Det Rene Brød, og bollen er økologisk. Indeni burgeren kan man så støde på japanske klassikere som teriyakisauce, miso, ingefær og koriander.

Læs også: Jagger udvider med nye burgerbarer i to bydele

Man kan blandt andet vælge en Ebi Burger, hvor tigerrejer er formet som en bøf og har fået en omgang honning-ingefær-senneps-sauce.

Eller en paneret laksebøf med chilimayo. Ligesom der også er en veggieburger med kejserhatte, tofu og avocado.

Hvis man stadigvæk er til klassiske burgere, har Moshi Burger to på kortet med oksekød – ligesom de stadigvæk også har sushi på menuen.

Hvad: Japanske burgere
Hvor: Moshi Burger, Amagerbrogade 86, Amager