Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/12/12

Nu har København en McDonalds på Kongens Nytorv

  • Foto: MIKE SEGAR/Reuters Foto: MIKE SEGAR/Reuters
Fra fredag 7. december kl. 10.00 kan du bestille en Big Mac på hjørnet af Magasin.

Det er McDonalds restaurant i Danmark nr. 86, der åbner - og af de mest omdiskuterede. Siden nyheden kom frem om, at de historiske lokaler på Kongens Nytorv skulle lægge adresse til den amerikanske burgerkæde, har debatten bølget frem og tilbage.

McDonalds er godt bevidste om den debat en fast-food kæde kunne skabe, når de rykkede ind i de aristokratiske inderkredse.

'Det har været vigtigt for os at skabe en moderne fortolkning af stedet og al den historie, det rummer, og at bryde med den traditionelle udsmykning af vores restauranter. Vi er glade for at få mulighed for at åbne lokalerne igen og bringe liv tilbage i den fantastiske bygning', siger kommunikationsdirektør Sara Helweg-Larsen.

Restauranten vil få 90 medarbejdere, der på skift vil tilbyde de kendte burgere 24 timer i døgnet, 365 dage om året.

Lang historie

Det er noget af en epoke, der nu bliver sat punktum for på den historiske adresse. I oktober 1792 åbnede en schweizer ved navn Johan Soltani første gang cafe og konditori på hjørnet af Lille Kongensgade og Kongens Nytorv.

I 1857 udvidede hans landsmand Stephan a Porta udskænkningen af kaffe og chokolade til også at omfatte frokostretter, og siden har stedet båret selv samme herr Portas navn. I 1880'erne og 90'erne var det oven i købet det naturlige samlingspunkt for både forfattere, politikere og skuespillere fra Det Kgl. Teater på den anden side af gaden.

Siden er det gået lidt op og ned for cafeen med forskellige ejere og nu er Cafe a Porta altså endegyldigt slut. Og ind rykker altså Ronald McDonald og hans populære burgere.

Siden nyheden kom ud, er debat-bølgerne for øvrigt gået højt, og på Facebook har gruppen 'Fanme Nej Til Mc Donalds På Kgs. Nytorv' dagen inden åbningsdagen lige under 13.000 likes.

Hvad: McDonalds åbner ny restaurant
Hvor: Kongens Nytorv 17
Hvornår: Åbner fredag d. 6. december kl. 10.00

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Skandale

Saa kan det ikke blive vaerre. Kgs. Nytorv er ved at blive som
en parkeringsplads i Hvidovre.
Hvad laver overborgmesteren??
Hvad nu med en Burger King i vestibylen i det kongelige
teater? Med sideindgang til "drive-through", og et dejligt,
stort menyskilt med lys paa fortovet foran teatret?
(Teatersalen ville sikkert lugte lidt af braendt olie, men det
maatte folk jo vaenne sig til !)

 

Cafe

Jeg håber meget at den nye McDonalds har en cafe som de har mange steder i udlandet, det savner vi her. Lidt mere hyggelig indretning.
VH Inge Juel

 

Café Stephan a Porta skandalen

Dessa hamburger hak invaderar och förfular snart sagt alla europeiska storstäder. Nu har Magasin du Nord. Hvids vinstue och Hotell Dángletere fått en sådan, McDonalds, som närmaste granne. Att den sedan är inrymd i en sådan gammal anrik krog som Café A Porta är ingenting mindre än ett helgerån. Jag kan inget annat än att beklaga Köbenhavns kultur/byggnadsstyrelse som tillåter slik ödeläggelse av ett kulturarv av sådan dignitet. Har inte vi här i Skandinavien en alldeles utmärkt egen matkultur, utan att vi behöver lusa ner våra stadskärnor med dess fula amerikanska hamburgerhak. Och i synnerhet borde det undvikas att ge etableringstillstånd för dessa i historiskt så värdefulla lokaler/kvarter som dem runt Kongens Nytorv.

 

hvad skal mac donalds på kgs nytorv?

Jeg har lige læst at der åbner en mac donalds på adressen hvor cafe A`Porta lå og jeg er måløs!!! Hvordan kan det være at de gode gamle sæder bliver lavet om til sådan et sted? Det er ok med mac donalds for børnene en sjælden gang, men bruge en plads så fin, som på kgs nytorv nej nej nej! Jeg er koimmet på stedet i ca 60 år og har elsket det og nu er det bare slut! Efter min mening er der ikke megen sundhed eller elegance over mac donalds madtilbud, jeg kommer der meget sjældent med mine børnebørn! Hvor er jeg ked af det jeg lige har læst øv øv øv

Med sørgelig hilsen een der elsker københavnerliv!