Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/12/12

Nu har København en McDonalds på Kongens Nytorv

  • Foto: MIKE SEGAR/Reuters Foto: MIKE SEGAR/Reuters
Fra fredag 7. december kl. 10.00 kan du bestille en Big Mac på hjørnet af Magasin.

Det er McDonalds restaurant i Danmark nr. 86, der åbner - og af de mest omdiskuterede. Siden nyheden kom frem om, at de historiske lokaler på Kongens Nytorv skulle lægge adresse til den amerikanske burgerkæde, har debatten bølget frem og tilbage.

McDonalds er godt bevidste om den debat en fast-food kæde kunne skabe, når de rykkede ind i de aristokratiske inderkredse.

'Det har været vigtigt for os at skabe en moderne fortolkning af stedet og al den historie, det rummer, og at bryde med den traditionelle udsmykning af vores restauranter. Vi er glade for at få mulighed for at åbne lokalerne igen og bringe liv tilbage i den fantastiske bygning', siger kommunikationsdirektør Sara Helweg-Larsen.

Restauranten vil få 90 medarbejdere, der på skift vil tilbyde de kendte burgere 24 timer i døgnet, 365 dage om året.

Lang historie

Det er noget af en epoke, der nu bliver sat punktum for på den historiske adresse. I oktober 1792 åbnede en schweizer ved navn Johan Soltani første gang cafe og konditori på hjørnet af Lille Kongensgade og Kongens Nytorv.

I 1857 udvidede hans landsmand Stephan a Porta udskænkningen af kaffe og chokolade til også at omfatte frokostretter, og siden har stedet båret selv samme herr Portas navn. I 1880'erne og 90'erne var det oven i købet det naturlige samlingspunkt for både forfattere, politikere og skuespillere fra Det Kgl. Teater på den anden side af gaden.

Siden er det gået lidt op og ned for cafeen med forskellige ejere og nu er Cafe a Porta altså endegyldigt slut. Og ind rykker altså Ronald McDonald og hans populære burgere.

Siden nyheden kom ud, er debat-bølgerne for øvrigt gået højt, og på Facebook har gruppen 'Fanme Nej Til Mc Donalds På Kgs. Nytorv' dagen inden åbningsdagen lige under 13.000 likes.

Hvad: McDonalds åbner ny restaurant
Hvor: Kongens Nytorv 17
Hvornår: Åbner fredag d. 6. december kl. 10.00