Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/10/17

Nu flyder København over med østers

Tidspunkt

 

  • Foto: Shutterstock Foto: Shutterstock
13. oktober er en magisk dato for østerselskere landet over. Der frigives fiskeriet i Limfjorden nemlig, og det skal selvfølgelig fejres med en østersfestival - og København flyder næsten over med et hav af forskellige arrangementer.

Østers er en af menneskets ældste spiser. Der er gjort fund helt tilbage i køkkenmøddingerne fra jægerstenalderen 5200-4200 f. Kr., og østers er faktisk den eneste kendte madvare, som mennesket kan ernære sig ved og overleve uden at spise noget som helst andet – det kræver såmænd bare 500-600 østers om dagen. Og nu er muligheden der.

Læs også: Juice- og burgerbar åbner nyt i Vesterbros ældste bygning

Oyster Trophy Week starter nemlig fredag 13. oktober, og det betyder, der er masser af østers-aktiviteter at dykke ned i.

Hav i Torvehallerne holder selvfølgelig østersskole, hvor man kan lære at både åbne og spise det lille skaldyr. Til Kulturnatten 13. oktober er der også to østers og et glas bobler til 35 kr.
21. oktober kl. 12-14 er der kendte madpersonligheder, som tryller med østers - Thomas Alcayaga fra madbloggen ’Madet Mere’ og krofatter Umut Ra Sakarya.

Cykelkokken har også en række gastronomiske cykelture rundt i København, hvor man kan komme byen rundt - og undervejs bliver der selvfølgelig tid til at hylde og nyde danske østers og smage dem både i tilberedt og rå form.

Læs også: Mere bæredygtighed: Sushikæde vil give dig en bedre fiskesmag i munden

Mikkeller Bar i Viktoriagade vil vise, at østers ikke kun rimer på hvidvin og bobler - så de sætter øl til. Bøf & Ost og Zeleste har også arrangementer på programmet.

Men dette er blot et udpluk af alle de forskellige arrangementer. Dyk selv ned i østersfestivalen her.

Hvad: Oyster Trophy Week
Hvor: Forskellige arrangementer i hele byen
Hvornår: Fra fredag 13. til søndag 22. oktober 2017
Hvordan: Læs mere her