Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 05/01/18

Nu åbner Vesterbros nye asiatiske smagsekplosion

  • Foto: Camilla Winther Foto: Camilla Winther
Henrik Jyrks nye restaurant på Vesterbrogade er en 1. klasses autentisk smuttur til både Malaysia og Singapore.

Henrik Jyrk fik virkelig slået sit navn fast i kokkeverdenen, da han slog igennem med Kul i Kødbyen og siden vandt Danmarks største kokkekonkurrence »Sol over Gudhjem« i både 2016 og 2017. Kul har han siden solgt og i stedet åbnet Restaurant Naes på Vestsjælland.

Men fredag 5. januar er han heldigvis tilbage med gaver til de københavnske ganer.

Her slår han nemlig dørene op til Restaurant Ibu med 46 pladser. Den kommer til at ligge på Vesterbrogade 56.

Læs også: Nu åbner Restaurant Silo i 62 meters højde

Navnet Ibu betyder mor på malaysisk.

»For hvad gør en mor? Hun tager sig af dig, hun vil dig det bedste, hun er en sikker havn, og det kunne vi også rigtig godt tænke os at være,« forklarer Henrik Jyrk, som for øvrigt selv er malaysisk gift og derfor kender landets mange forskellige køkkener ind og ud.

Stilen bliver derfor asian fusion med et lille twist rock 'n' roll, og man kan sidde og nyde sin mad i baren, hvis man vil have den kosmopolitiske stemning fra storbyen med.

Menuen starter ved de 85 kr. for spareribs og kører så ellers derudaf med rendang (indonesisk simreret tilberedt i kokosmælk og en rigdom af sydøstasiatiske krydderier), singaporeansk chilli-krabbe over andehjerter med teriyaki, appelsin og ingefær inden den dyreste ret til ca. 200 kr., som er Wagyu-kød, rødvin og wasabi. 

Læs også: Ny restaurant har kylling og æg på menuen

Restaurant manager er Morten Piltoft, og han kan blandt andet hjælpe med fem forskellige slags gin & tonics, ligesom han er hjemmevant i det fine vinkort, der kommer hele verden rundt - også på glas.

Hvad: Restaurant Ibu
Hvor: Vesterbrogade 56, Vesterbro
Hvornår: Åbner fredag 5. januar
Hvordan: Book bord her