Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 09/08/17

Nu åbner Københavns nye jungle-bodega

  • Diego Munoz tager en pause ude foran den nye restaurant. Foto: Rasmus Kramer Schou

    Diego Munoz tager en pause ude foran den nye restaurant.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
Lige bag Det Kongelige Teater ligger PMY - en ægte junglebodega med vild og vildt flot anrettet mad fra Syd- og latinamerika - skabt af tre toneangivende kokke.

Kokken Karlos Ponte har de seneste tre år stået bag komfuret på Taller, hvor han har begejstret den ene anmelder efter den anden med sit vilde junglekøkken fra Venezuela. Taller lukkede dog tidligere i år for at finde nye lokaler til et endnu mere elaboreret gourmetkøkken.

Læs også: Vild gourmet-restaurant lukker

Men lokalerne i Tordenskjoldsgade 11 er blevet omdannet til ny restaurant nemlig PMY.

Det er et akronym for Papas (kartofler i Peru), Maíz (majs i Mexico) og Yuca (maniokplanten fra Venezuela) = PMY.

Grunden til at Peru og Mexico pludselig bliver blandet ind i den venezuelanske restaurant har en helt naturlig forklaring. Karlos Ponte er nemlig teamet op med Diego Munoz fra Peru.

Diego Munoz tager en pause ude foran den nye restaurant. Foto: Rasmus Kramer Schou

Han er en af verdens i øjeblikket mest hypede kokke, og førte blandt andet som køkkenchef Astrid y Gastón i Lima, Peru til en placering i hans tid som verdens 14. bedste restaurant ifølge 'World's 50 best restaurants' - og den 1. bedste i Sydamerika.

Læs også: Frederiksberg får ambitiøs vinbar

Samtidig stryger Emilio Macias også ind fra Meixco. Han har et hav at toprestauranter på cv'et i Mexico City, Los Angeles, New York, Tokyo og Valencia og kender Diego Munoz fra Mugaritz i Spanien.

De tre topkokke vil så serverer syd- og mellemamerikansk folkekøkken for københavnerne.

Billedserie: Kom med indenfor på PMY her

»Vi tager vores bedste retter fra vores respektive lande, de der rigtige mamma-hygge-retter, som altid vækker glæde omkring bordet, og så sætter vi fuld smæk på smagen og serverer dem i store delevenlige portioner til en billig penge,« forklarer Karlos Ponte.

Her er et a la carte kort med hovedretter til omkring 185 kr. eller man kan spare en hel del penge ved at tage hele menuen på 9 serveringer til 495 kr., så hele bordet kan sidde og nippe family-style. Der bliver også bygget en ny bar herinde, hvor man også kan sidde og spise - eller måske få et glas øl, vin eller en cocktail - selvfølgelig lavet på sydamerikansk manér med pisco eller mezcal. PMY har plads til 54 gæster.

Lucuma-is med chokolade. Lucuma er peruviansk frugt. Foto: Rasmus Kramer Schou

Læs også: Mikkeller klar med mexicansk gademads-restaurant

Stilen er selvfølgelig Syd- og latinamerikansk med masser af ingredienser, vi normalt aldrig hører om på de danske breddegrader. Den venezuelanske klassiker 'arepa' er selvfølgelig på kortet, altså majsbrød fyldt med alskens lækre sager som langtidstilberedt kød med sofritosauce og revet cheddarost ud over. Fra Mexico kan man blandt andet smage: Tostada de Cangrejo, som er krabbekød, chillier, pico de gallo og avocado. Peru byder selvfølgelig ind med en aji Amarillo Ceviche som er fisk marineret i citrussaft med gule chillier.

Billedserie: Se billedserien fra PMY her

Hvad: PMY
Hvor: Tordenskjoldsgade 11, 1055 København K
Hvornår: Åbner onsdag d. 9. august