Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 16/11/17

Nu åbner den mexicanske taco-dronning sin store restaurant i København

  • Foto: Jason Loucas Foto: Jason Loucas
  • Foto: Jason Loucas Foto: Jason Loucas
  12  
30. november slår den mexicanske taco-dronning dørene op for hendes klart største restaurant.

Da Hija de Sanchez åbnede i Torvehallerne i 2015, gav det international genklang. Sådan går det, når man hedder Rosio Sanchez og er Nomas tidligere dessertkok. Rygtet om hendes nye taco-projekt fløj tværs over de sociale medier, og både Vogue og The Wall Street Journal bragte artikler om den nye 'taquería'.

Siden har 32-årige Rosio Sanchez, der har mexicanske forældre, men er født og opvokset i Chicago, også bredt sig til Kødbyen, og nu søsætter hun så den klart største restaurant. Den kommer til at hedde Sanchez og rykker ind i Restaurant Toros tidligere lokaler på gadehjørnet af Istedgade 60 på Vesterbro.

Læs også: Nu åbner Restaurant Silo i 62 meters højde

Der bliver plads til 46 gæster i restauranten, og hun har fået designfirmat La Metropolitana fra Mexico City til at indrette - ligesom de for øvrigt også gjorde, dengang noma poppede op i Mexico.

»Jeg har længe drømt om at åbne en restaurant. Jeg tror i virkeligheden, at de fleste kokke skaber spisesteder, hvor de selv har lyst til at hænge ud, og det er præcis det, vi har gjort med Sanchez. Her får du samme atmosfære som i en mexicansk cantina eller en parisisk bistro. Mit håb er, at Sanchez bliver et sted, man vil vende tilbage til igen og igen, simpelthen fordi maden smager som om nogen har tilberedt det til dig hjemme i deres eget køkken,« fortæller Rosio Sanchez.

Foto: Jason Loucas

Hos Sanchez vil hun komme med sit eget take på de klassiske mexicanske retter.

»Vores retter er autentiske og velsmagende. Nogle er ret traditionelle, og andre er nyfortolkninger af klassikere tilsat erfaringerne fra min karriere og selvfølgelig min opvækst i Chicago,« forklarer hun.

Læs også: Se billederne: De danske fodboldgutter er landet i København

»Samtidig vil vi gerne anerkende, at vi er i København, og det gør vi ved at bruge de bedste og mest smagfulde lokale råvarer i sæson. Det er både sjovt og lidt udfordrende at genskabe de mexicanske smagssammensætninger på det, som vi finder her. Begrænsningerne presser os på den gode måde.«

Hvad: Sanchez
Hvor: Istedgade 60, Vesterbro
Hvornår: Åbner torsdag 30. november 2017