Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/01/13

Nomas styrmand åbner egen restaurant

  • Amerikanske Matthew Orlando åbner egen restaurant. Foto: Casper Christoffersen

    Amerikanske Matthew Orlando åbner egen restaurant.

    Foto: Casper Christoffersen
Amerikanske Matthew Orlando har de seneste to et halvt år været køkkenchef på Noma og dermed René Redzepis højre hånd, men nu er det slut.

...

Matthew Orlando åbner 1. juli sin egen restaurant - nærmest i baghaven på Noma, nemlig på Refshaleøen i et 60 år gammelt værktøjsdepot for skibsarbejdere fra B&W-værftet.

Restauranten kommer til at hedde Amass, og får egen køkkenhave på 500 kvadratmeter, hvor Matthew og hans ansatte kan dyrke mange af deres egne råvarer.

Man kunne næsten heller ikke forvente andet, men madstilen skulle efter sigende blive topambitiøs og gourmetskarp samtidig med, at atmosfæren bliver helt nede på jorden. Et sted hvor priserne også bliver hevet ned.

Inden Matthew Orlando fik ansvaret på Noma har han tidligere været forbi kendte restauranter som Per Se og The Fat Duck, og det var faktisk på sidstnævnte restaurant, at han og René Redzepi mødte hinanden, da René en dag var forbi for at spise.

Efter at have været køkkenchef på verdens bedste restaurant, var det bestemt ikke internationale tilbud, der manglede, men vi kan endnu engang takke vor lands smukke kvinder for at Matthew Orlando bliver boende i kongeriget - han er nemlig dansk gift.

Læs også: De her restauranter fik flest stjerner i 2012