Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 07/06/17

Noma åbner ny restaurant: Den ultimative ølknejpe

  • Sort sol - Barrs version af solæg Foto: Ikke oplyst

    Sort sol - Barrs version af solæg

    Foto:
  • Thorsten Schmidt, kendt fra restauranten Malling og Schmidt, bliver ny medejer og køkkenchef af det tredje skud på Noma-stammen: Restaurant Barr. Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen

    Thorsten Schmidt, kendt fra restauranten Malling og Schmidt, bliver ny medejer og køkkenchef af det tredje skud på Noma-stammen: Restaurant Barr.

    Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen
  12  
Barr åbner 5. juli i Nomas gamle lokaler med Thorsten Schmidt bag gryderne.

Øllet bliver omdrejningspunktet i Nomas nye restaurant Barr, som åbner i Nomas gamle lokaler i Strandgade 93 den 5. juli.

»Barr« betyder byg på oldnordisk og hentyder til restaurantens tema, som er »øl-bæltet«, der strækker sig hen over Nord- og Mellemeuropa, hvor ølkulturen er stærkere end vinkulturen: Fra England i vest over Benelux og Tyskland til Baltikum i øst. Et geografisk bælte, som ikke bare har øl og brændevin tilfælles, men i høj grad også madtraditioner som f.eks. gris og kål.

Se også: Opvasker bliver medejer af Noma

Medejer og køkkenchef bliver mesterkokken Thorsten Schmidt, som bl.a. er kendt for den nu hedengangne restaurant Malling & Schmidt i Aarhus. Køkkenet er bygget på regionens traditionelle kost, der vil således være både frikadeller og schnitzel på menuen, som prismæssigt ligger på niveau med Nomas anden lillesøster restaurant 108.

Se også: Guide: 27 restauranter i tre prisklasser

Til at brygge husets egne øl til de 20 haner har Noma ansat Andreas Pedersen, der kommer fra Amager Bryghus. Øl- og akvavit sommelieren Johan Blasbjerg fra Mikkeller Øl & Brød, kommer til at sørge for at gæstens glas altid er fuldt.

Den nye indretning af Strandgade, som er domineret af rå egeplanker, står den norske arkitektgruppe Snøhetta.