Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/04/15

Noma

Noma

Strandgade 93
1401 København K

Åbningstider

Tirsdag – lørdag

Frokost: 12.00 – 16.00

Middag: 19.00 – 00.30

Kontakt

32 96 32 97
 

Diverse

AOK anbefaler

Lukket

Køkkentype

Dansk - nyt

Gourmet

Måltider

Frokost

Middag

Atmosfære

Romantisk

Trendy

 

 

 

  • Foto: Jørgen Jensen, Scanpix Foto: Jørgen Jensen, Scanpix
OBS! Stedet er lukket.

Siden 2010 har den nyskabende, skandinaviske gourmetrestaurant ved havnen været kåret som verdens bedste fire gange på trods af, at den kun har to ud af tre stjerner i michelin-guiden. Regn med toptunet gastronomi i små portioner - og at du er i kamp med resten af verden om et bord.

På Nordatlantens Brygge på Christianshavn, fem minutter i en taxa fra Kongens Nytorv, ligger den nordiske gourmetrestaurant Noma, som i april 2010 blev kåret som verdens bedste restaurant af World's 50 Best.

Noma fik sin første michelinstjerne i 2005 og nummer to i 2007, men en placering på World's 50 Best-listen er mere prestigefyldt, fordi den er verdensomspændende, hvor Michelin især har fokus på læsere i Europa.

Køkkenchefen René Redzepi har erfaring fra Kong Hans' Kælder og tre-stjernede Michelin-restauranter som ElBulli i Spanien.

Maden
Køkkenet vedkender sig sit nordiske, madkulturelle arvegods, hvor maden bliver røget, saltet og syltet, og hvor kornsorter, urter og bær, eddike og honning blander sig i retterne. Ikke på vikingevis, men derimod i selskab med jomfruhummer, østers og andre eksklusive spiser tilberedt efter tidens gastronomiske tendenser. Nogle af råvarerne er fundet i Grønland, på Færøerne og i Island, og især i Nomas første år kunne du møde både tang, moskusokse og dybhavskrabber på tallerkenerne.

Lad dig ikke narre af, at en ret på menukortet kan lyde, som om den kommer direkte fra mormors spisekammer. Ideen og nogle af ingredienserne er måske de samme, men retten er i form og smag så ren og raffineret, at mormor ville have fået et hjertetilfælde.

Når du alligevel har den store pung fremme, er det værd at tjekke champagnekortet. Foruden vin har Noma også et stort udvalg af nordisk øl og juices.

Se priserne på Nomas eget website

Sådan får du bord
Lad det være sagt med det samme: Hele verden vil spise på Noma. Når en ny måned begynder og bookingsystemet åbner, får Noma 100.000 forespørgsler på bordreservationer og alle pladser er udsolgt på 20 minutter, så glem alt om fredag og lørdag aften. Den hurtigste og sikreste måde, hvis du er fleksibel og kan komme med kort varsel både frokost og aften og kan variere antallet af gæster, er at blive skrevet på Nomas venteliste, hvor du bliver ringet op, når restauranten får et afbud.

Læs også: Nu bliver det lettere at få bord på Noma

Indretningen
Det 250 år gamle pakhus er gennemrestaureret med lyse, skurede vægge og rene linier i metal som kontrast til de med massive, gamle egebjælker og planker. Modsat mange af byens andre gourmetrestauranter, er Noma både hyggelig og romantisk.

Restauranten er indrettet med stole i dansk design fra 1950erne tegnet af J.L. Møller med sorte lædersæder og fåreskind over stoleryggene. Træets årer og en enkel vase er eneste pynt på de runde borde, som er fremstillet af røget egetræ, hvilket gør det mørkere og mere struktureret. Loungen er mest et lille cafelokale med gennemgang til foyeren, som du skal krydse for at finde toilettet. På 1. sal ligger selskabslokaler.

I dokumentarfilmen Noma på Kogepunktet, som DR sendte i efteråret 2008, får man et indblik i, hvilken hektisk atmosfære, der hersker i køkkenkulissen.

Læs også Søren Franks anmeldelse fra 2012

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.