Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 25/05/11

Nørrebro, naturvin og skaldyr ad libitum

  • Nyåbnede Oysters & Grill i Sjællandsgade. Foto: Morten Germund Foto: Ikke oplyst

    Nyåbnede Oysters & Grill i Sjællandsgade. Foto: Morten Germund

Restaurantanmeldelse: Cofocos nye, rå nørrebrojoint kombinerer succesfuldt bøfhus og spansk skaldyrskultur.

Salatfadet er ikke bare noget, som står på bordet på Oyster & Grill – det kører også jævnligt forbi vinduerne i Sjællandsgade. En gade, hvis eneste claim to fame var den badeanstalt, som blev lukket ved årsskiftet under stor protest.

Let’s face it, denne del af Nørrebro er helt uden fashionable indslag som de smarte caféer, fotostudier og mikrobryggerier, man finder omkring Skt. Hans Torv. I Sjællandsgade er det umiddelbart ikke til at få øje på andet end hundelort, kebab og knap så velholdte kroppe.

Cofoco, som står bag Oyster & Grill, har videreført gadens upolerede antiæstetik til spisesalen, som muligvis er byens pt. mest rustikke. Man forestiller sig, at lokalet i grove træk fremstår, som da det indtil for nylig husede et tyrkisk bageri:

Med byens grimmeste betonlofter, voksduge på bordene og brændestabel på bagvæggen. I indgangsskriftet nævner man selv Mallorca som inspirationskilde – lige dele kitsch og spansk skaldyrskultur, som man finder den på de iberiske tapasbarer.

Lykkeligvis har Cofoco-drengene her ikke bare droppet deres tvungne treretters-spændetrøje, de er faktisk gået stik den modsatte vej: Der kan shoppes frit rundt mellem forretterne, som består af forskellige skaldyr, der købes i fri vægt og kombineres efter ønske til særdeles rimelige priser.

Hvor de forskellige muslinger kommer dampet og jomfruhummer grillet, kan man selv vælge, om man vil have kammuslinger, blæksprutter og tigerrejer dybstegt eller a la plancha – fra stegeplade, hvilket er en spansk tradition.

Da det blev tydeligt for tjeneren, at vi havde tænkt os at bevæge os grundigt godt rundt i denne disciplin, foreslog han, at vi tog en gang blandede »Havets frugter« som i står i beherskede 125 kr. per næse. Og det gjorde vi så, suppleret med et par østers og blæksprutter, de sidstnævnte såvel a la plancha som friterede – for at nå hele vejen rundt.

Vi startede med et glas champagne, en blanc des blancs fra Vergnon i Mesnil (100 kr.) som smagte særdeles glimrende, om end jeg godt kunne have drømt om en lidt mere generøs servering. Og meget snart havde vi så første fad med skaldyr stående på den storblomstrede voksdug.

Det var dampede blå- og hjertemuslinger (kniv- og venusmuslinger var desværre udsolgt) samt grillede jomfruhummere og stegte kammuslinger, blæksprutter og tigerrejer. Selv om det var tydeligt, at der ikke var brugt timer på anrette fadet, var selve tilberedningen af dyrene dog absolut tilfredsstillende.

Kammuslingerne var stegt hårdt og hurtigt, så de stadig var rå i midten, og det samme kan siges om jomfruhummerne, der var meget saftige – men man kunne dog have lettet vores arbejde ved at have flækket sidstnævnte.

I anden ombæring fulgte de dybstegte skaldyr: Herlig softshell crab – denne lettere dekadente disciplin, som går ud på at snuppe krabben, netop som den er ved at skifte skal, således at man kan spise hele dyret. Tigerrejer og blæksprutte.

Dejen var måske en anelse til den tykke side, men ellers fine sager. Ved siden af fik vi en forfriskende gang blandede cruditées af bl.a. spæde gulerødder, fennikel og radiser, som var lige, hvad man havde brug for i kontrast til den i sagens natur småfede friture.

Mine østers – en enkelt aflang fransk og en rund dansk fra Limfjorden – ankom lidt ulogisk efter de andre skaldyr. Det havde måske været mest indlysende at få serveret disse rå, kolde bløddyr før de varme stegte numre, men det slog nu ingen skår i glæden.

Hvad angår vinkortet, er Cofoco kendt for et meget begrænset udvalg. Det gælder sådan set også Oysters & Grill, blot har man skiftet lidt ud i husets leverandører, hvilket gør det lidt mere stimulerende.

Til skaldyrene valgte vi et glas usvovlet natur-riesling 2009 fra Christian Binner i Alsace (90 kr.) – ren, blød og meget let drikkelig saft. Til bøfferne en anden utæmmet freeloader-vin, 2010 Soif du Mal Domaine de Foulards Rouge, hvis rene saft, jeg – på trods af adressen i det brændende hede Roussillon – har svært ved at stå for.

Uden måske helt at være på højde med kødet på MASH (som også er væsentligt dyrere) var bøfferne absolut fine: Tournedos’en fra Argentina på 200 gram viste sig, trods absolut mørhed,rent smagsmæssigt at være den mindst sjove.

Den fedtmarmorerede entrecôte, 300 gram ligeledes fra Pampas’en, havde væsentligt mere smag. Det samme gjaldt 250 gram flanksteak fra Bornholm, som dog også bed klart mere fra sig. Tilbehøret kom på fade og var det samme til alle tre bøffer: tynde pommes frites, allumettes, mayonnaise, kryddersmør og en god, bitter salat af frisée og radicchio, som skar fint igennem kød og fedt.

Vores efterretter var præcis lige så enkle og upolerede, som resten af aftenen. En ordentlig klods af Thises fremragende vellagrede, gouda-agtige Vesterhavsost kom ind med krydret æblechutney og groft ristet brød.

Den gode rødgrød var drysset let med tørrede æbler og serveret med fløden på kande ved siden af. Slut på en absolut sjov og stimulerende aften, hvor jeg skiftevis følte mig hensat til en andalusisk tapasbar og en af de nye, rustikke London-restauranter – f.eks. kunne den gamle Ivy-chefkok Mark Hix’ Oyster & Chophouse meget vel tænkes at have udgjort en del af inspirationen i Sjællandsgade. Hvad stjerner angår, befinder vi os midt mellem tre og fire.

Og selv om akustikken bestemt ikke er god, og der nemt kan blive lidt dunkelt i det gamle bageri, vælger vi at runde op, for der er noget originalt over denne hyggelige cocktail af Nørrebro, naturvin og skaldyr ad libitum, som det er svært at stå for.

Hvad: Oyster & Grill
Hvor: Sjællandsgade 1B, Kbh. N tlf. 70 20 61 76
Hvor meget: Hovedret fra 135 kr., vin 200 kr.

------------------------------------------------------------------------------------------
Det spiste vi:
------------------------------------------------------------------------------------------
Fransk østers 15 kr.
Limfjordsøsters 22 kr.
Havets frugter 125 kr.
100 g Blæksprutte a la pancha 18 kr.
100 g Blæksprutte friture 19 kr.
250 g flank steak 165 kr.
300 g entrecote 175 kr.
200 g tournedos 175 kr.
Vesterhavsost 40 kr.
Rødgrød 40 kr.
------------------------------------------------------------------------------------------

Se hvem der fik flest stjerner i 2010

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Vidunderlig smagsoplevelse på Nørrebro!

Min kæreste og jeg var på Oysters and Grill, og fik en hel fantastisk madoplevelse. Vi fik serveret en fad med blandet seafood, som vi nød med kold hvidvin og lækkert nybagt brød.

Vi fik vores seafood serveret på et stort fad, blandet med en slags meget salt persille pesto. Virkelig, virkelig lækkert, hvis man er fan af salt. Der var tigerrejer, blåmuslinger, kammuslinger og et par andre skaldyr, vi ikke kendte navnet på.

Det store stykke pillearbejde med skaldyrene er med til at gøre madoplevelsen autentisk og hyggelig (hvis man kender sin kæreste godt), for det har aldrig været nemt at spise et skaldyr.

Alt i alt en god aften med søde tjenere og rimelige priser.

Dog kunne Oysters and Grill gøre mere for at fremme deres udbud af bæredygtig seafood. Ved at MSC-certificere deres fisk, kan gæsterne have mulighed for at træffe det bæredygtige valg.

 

God oplevelse - men dårlig maveforgiftning.

Jeg og min kæreste spiste på Oysters & Grill forleden, og det var en rigtig god oplevelse. Maden smagte godt, og ud over min hovedret (entrécoten) var lidt for senet, var det en rigtig god oplevelse.
Afslappet stemning, og fin betjening, og en rigtig god og anderledes smagsoplevelse.

Det hele bliver dog sat lidt i relief når ens kæreste bliver syg af maden, og skal ligge i sengen hele næste dag med maveforgiftning.

Da jeg ringede ned og for at gøre dem opmærksom på problemet (så kokkene kunne muligvis kunne smide dårlige råvarer ud), blev jeg mødt af en mistroisk stemme der mente at det bestemt ikke var deres ansvar og at smitten måtte komme fra et andet sted.

Så jeg sidder lidt med en dårlig smag i munden; at betale 500 kr/næse er ikke i orden når man bliver behandlet sådan.

 

God oplevelse - men dårlig maveforgiftning.

Jeg og min kæreste spiste på Oysters & Grill forleden, og det var en rigtig god oplevelse. Maden smagte godt, og ud over min hovedret (entrécoten) var lidt for senet, var det en rigtig god oplevelse.
Afslappet stemning, og fin betjening, og en rigtig god og anderledes smagsoplevelse.

Det hele bliver dog sat lidt i relief når ens kæreste bliver syg af maden, og skal ligge i sengen hele næste dag med maveforgiftning.

Da jeg ringede ned og for at gøre dem opmærksom på problemet (så kokkene kunne muligvis kunne smide dårlige råvarer ud), blev jeg mødt af en mistroisk stemme der mente at det bestemt ikke var deres ansvar og at smitten måtte komme fra et andet sted.

Så jeg sidder lidt med en dårlig smag i munden; at betale 500 kr/næse er ikke i orden når man bliver behandlet sådan.

 

ikke helt ok

var på O & G I går aftes efter de varmeste anbefalinger fra en ven.
Stedet er hyggelig og priserne så fine ud, men der stoppede det også.
De havde to slags øl hvoraf den ene var udsolgt så kun stout tilbage en alt for tung øl til mig. Så vi valgt en barolo desværre også udsolgt og vi tog så en anden vin, fik at vide den var italiensk hvilket var forkert den var fransk.
Bestilling af maden gik næsten ok lidt for ivrig tjener som afbrød os flere gange i løbet af aften. Jeg ville gerne have min bøf medium/well hvilket jeg ikke måtte da det ødelage kødet. ok så tager jeg en medium men fik en helt rå. Så den måtte ud igen. Kødet var ud over det ikke så lækkert masser af fedt og sener. Ikke en entrecote som jeg kender den. Mere over i en ribeye.
forret var en gang skaldyr væltet rundt i hinanden ligner noget lavet af en 1ste klasse vi var 3 pax og vores forretter lå proppet sammen i en skål. Ikke så fedt, det samme var salaten til hovedretten samt pommes så ikke meget tid de bruger til anretning.
Så alt i alt ikke super godt og når alt kommer til alt vil jeg hellere smide 100kr mere og få tingene snore lige på MASH

 

3/6 stjerner

Jeg var på "Oysters and grill" for et par dage siden med min kæreste, og lad mig starte med at sige - stedet er IKKE til en romantisk date.
At føre en samtale på Oysters and Grill, er omtrent det samme, som at snakke 3 meter foran Orange Scene på Roskilde Festival. Under en koncert med Iron Maiden.

Der var konstant larm fra de vennegrupper og kolleger, der havde valgt at slutte dagen med en overdådig omgang østers og øl.
Hvad angår maden var skaldyrs-tallerknen til 250 kr virkelig lækker. Den gav mulighed for at smage alle restaurantens skaldyr - på nær de famøse østers. Dem fik vi ved siden af til kun 15 kroner stykket.
Desværre var bøfferne så godt som rå.
Og det på trods af, at jeg havde bestilt "mellem medium og gennemstegt".
Da bøffen kom tilbage fra køkkenet anden gang, var den til gengæld mere end færdig. Den var fuldstændig branket, sort i kanten, tør, og slet slet ikke de 175 kroner værd.

Rigtig ærgerligt at de ikke havde tjek på det mest basale, for råvarerne var lækre, tjenerne var charmerende og opmærksomme og indretningen super hyggelig.

Men det var bare ikke pengene værd i sidste ende.

3 ud af 6 stjerner.

 

Det smagte rigtig godt

Hvis vi taler value for money må dette sted være i topklassen. Alligevel er de fremførte anker på sin plads. Akustikken! Man kan kun kommunikere med sin ledsager ved at råbe. I en koncertsal ville man strax have fundet en løsning, med tæpper i loftet eller andet. Det behøver ikke at være særlig dyrt.
Og belysningen: det trak gevaldig ned at man ikke kunne se sin mad. Oplevelsen ved at spise går selvfølgelig gennem lugte- og smagssansen, men også gennem synet. Det er OK med de gamle glødelamper, men giv dem lidt mere watt.
Hvis ejerne læser denne blog, vil jeg anbefale dem (da de nu omtaler sig selv som "& Grill" at tilbyde grillet sværdfisk og tun. Det er fantastisk lækkert, ikke overvældende dyrt og bestemt ikke belastende for lønudgifterne.
Måske jeg også kunne anbefale at tilbyde paella. Man kunne forberede en god fiskefond og køle/fryse den ned. Dernæst en kæmpeportion af saffranris, og lade den gå på køl og derfra afvente ordrene. Og når ordrene kommer, så er det ingen sag at lade ris, fond og skaldyr mødes i woken i et kort, berusende elskovsmøde.
Alt dette sagt fordi jeg elskede maden og konceptet.

 

Stor forskel

Ja der er stor forskel på blæksprutter, jeg kender ikke så meget til de forskellige slags. Men nogen smager helt klart bedre end andre, jeg har prøvet at få blæksprutter flere gange på nogen af mine thailand rejser, og de tørrede grillede blæksprutter smager ikke som noget jeg kunne tænke mig at prøve igen..

 

Akustikken

Søren nævner det allerede herover, men jeg vil altså gerne gentage den: Akustikken er næsten hæmmende i forhold til normal samtale. Det buede loft virker som koncentrator/forstærker af talen fra bordene!

 

Hovedretten var stegt pattedyr

Hvilke slags blæksprutter var det, de serverede? Der er sgu da forskel :-)

 

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester