Omtale
Berlingske anmeldelse
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 17/03/08

Nørrebro Bryghus

Nørrebro Bryghus

Ryesgade 3
2200 København N

Åbningstider

Man-tors: 11.00 - 24.00
Fre-lør: 11.00 - 02.00
Søn: Lukket

Kontakt

35 30 05 30
 
Brugerne mener
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Køkkentype

Andre

Dansk - nyt

Måltider

Frokost

Middag

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

Atmosfære

Klassikere

 

 

 

 • Foto: Kristian Juul Pedersen, Scanpix Foto: Kristian Juul Pedersen, Scanpix
Foruden god øl fra egne haner, har Nørrebro Bryghus et godt køkken. Publikum er en skøn blanding af lokale, unge som gamle, og valfartende øl-entusiaster.

I en gammel fabrik i Ryesgade på Nørrebro åbnede i 2003 et bryghus med restaurant på 1. sal og ølbar i kælderen.

Øllet
På Nørrebro Bryghus kan du vælge mellem flere typer øl tappet fra de haner, som er forbundet med tankene i bryghusets kølerum, hvor mikrobryggeriets øl bliver lagret, når det er gæret færdigt. Desuden har bryghuset adskillige gode købe-øl i hanerne.

Maden
Køkkenchefens ambition er et afslappet brasseriekøkken i den bedre ende med nordisk inspiration og danske råvarer. Menukortet er komponeret af retter, som gør sig godt til øl, og ofte vil øllet også være at finde som en central ingrediens i maden.
Kokken har en stor frihed, når han lavet mad beregnet til øl, fordi han så ikke behøver at bekymre sig om, at eddike eller andre smagsstoffer overdøver vinen. Derfor er der smæk på smagen i retterne på bryghusets menukort. Portionerne er af en størrelse, som ikke ødelægger bikinifiguren og smukt arrangeret. 

Køkkenet har også tænkt på vegetarerne, og de, der gerne vil spise klimavenligt. 

Vil du blot have en snack til din øl, kan du købe den nede i baren. Her kan du også spise en dagens ret, som hedder Bryggerens Aftensmad.

Foruden det hjemmebryggede øl, serverer Nørrebro Bryghus også et skiftende udvalg udenlandske og danske gæsteøl. Har du slet ikke mod på øl, har restauranten et lille vinkort.

Indretningen
Bryghuset ligger i en gammel fabriksbygning fra 1857, som er bygget i rødsten i klassicistisk stil. Går du op ad trappen, kommer du op i den minimalistiske restaurant, som har lyse egetræsgulve og er møbleret med lette, sorte stole i plast og stål og firkantede borde på fod. Fra restaurantbalkonen kan du se de store ståltanke, hvor øllet bliver brygget, som går fra kælder til loft. Går du nedad trappen, finder du ølbaren i kælderen, som er indrettet med sort cementgulv, en lang bar for enden og lyse, kubistiske sofaer.

Om sommeren kan du sidde udenfor langs facaden i Ryesgade og i gårdhaven.

Bag åbningen af Nørrebro Bryghus stod bl.a. Anders Kissmeyer, som havde været brygmester hos Carlsberg i 16 år. Han havde fra begyndelsen ansvaret for det øl, som bliver brygget i de store tanke, som står i den ene ende af bryghuset og i 2004 fik han Carlsbergs Semper Arden-pris for sin indsat for at fremme godt øl i Danmark.  I dag er Maj Toppenberg, som tidligere har været restaurantchef på Cap Horn,  direktør for Nørrebro Bryghus.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Super duper!

Har været MAAANGE gange på Nørrebro bryghus, har altid spist godt dér, både brunch, frokost og aftensmad med 25 cl øl til hver ret.

Og så kælderbaren - rigtig hyggeligt, masser af godt øl og festlig stemning.

Ta' og prøv en gang øl på Nørrebro Bryghus!

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester