Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 05/08/14

Nørrebro Bryghus

Nørrebro Bryghus

Ryesgade 3
2200 København N

Åbningstider

Man-tors: 12.00 - 24.00
Fre-lør: 12.00 - 02.00
Søn: Lukket

Kontakt

35 30 05 30
 

Køkkentype

Andre

Dansk - nyt

Måltider

Frokost

Middag

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

Atmosfære

Klassikere

 

 

 

  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Foruden god øl fra egne haner, har Nørrebro Bryghus et godt køkken. Publikum er en skøn blanding af lokale, unge som gamle, og valfartende øl-entusiaster.

I en gammel fabrik i Ryesgade på Nørrebro åbnede i 2003 et bryghus med restaurant på 1. sal og ølbar i kælderen. De relancerede deres koncept med en stor ombygning i august 2014.

Øllet
Øllet spiller selvfølgelig hovedperson. På Nørrebro Bryghus kan du vælge mellem flere typer øl tappet fra de haner, som er forbundet med tankene i bryghusets kølerum, hvor mikrobryggeriets øl bliver lagret, når det er gæret færdigt.

Det øl, som produceres i bryggeriet er eksperimenterende, samtidig med at de også serverer sw kendte klassikere, som Ravnsborg Rød og New York Lager samt adskillige andre gode købe-øl i hanerne.

Maden
Køkkenchefens ambition er et afslappet brasseriekøkken som har ladet sig inspirere af det nordamerikanske køkken. Menukortet er komponeret af retter, som gør sig godt til øl, og ofte vil øllet også være at finde som en central ingrediens i maden.

Man kan blandt andet vælge mellem en byge af snacks som mandler, flæskesvær, rygeost og friterede kartofler. Efter appetizerne kan man så gå ombord i blandet andet kammuslinger, Fish N`Chips, Porterhouse steak og Panna cotta.

Her er både mindre retter, større retter, retter til to og forskellige menuer, inklusive øl-menuer at vælge imellem. Prisniveauet er mellemklasse med billigste hovedret til 130 kr.

Kokken har en stor frihed, når han lavet mad beregnet til øl, fordi han så ikke behøver at bekymre sig om, at eddike eller andre smagsstoffer overdøver vinen.

Derfor er der smæk på smagen i retterne på bryghusets menukort. Portionerne er af en størrelse, som ikke ødelægger bikinifiguren og smukt arrangeret. 

Køkkenet har også tænkt på vegetarerne, og de, der gerne vil spise klimavenligt.

Foruden det hjemmebryggede øl, serverer Nørrebro Bryghus også et skiftende udvalg udenlandske og danske gæsteøl.

Indretningen
Bryghuset ligger i en gammel fabriksbygning fra 1857, som er bygget i rødsten i klassicistisk stil.

Nørrebro Bryghus er inddelt i 'sub' i kælderen, 'main' når man kommer op ad trappen og endelig 'Bronx', også på førstesalen, men længere inde mod gården.

Om sommeren kan du sidde udenfor langs facaden i Ryesgade og i gårdhaven.

Bag åbningen af Nørrebro Bryghus stod bl.a. Anders Kissmeyer, som havde været brygmester hos Carlsberg i 16 år. Han havde fra begyndelsen ansvaret for det øl, som bliver brygget i de store tanke, som står i den ene ende af bryghuset og i 2004 fik han Carlsbergs Semper Arden-pris for sin indsat for at fremme godt øl i Danmark. 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Bid 20% af prisen på Byens Bedste Burger 2014

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Bedre end før men stadig plads til forbedring

Vi var 2 der spiste en lørdag på NBB. Lad mig først sige at der er milevidt forskel på nu og tidligere og det er heldigvis i en positiv retning.

Vi bestilte en happer først, som var 2 "sliders" med gris, som var super gode.
Dernæst fik vi Østers og Kammuslinger.
Østersene blev serveret på salt (dårlig ide hvis de er fugtige og de hænger fast når man slubrer), havde stuetemperatur (De skal være kølige for at signalere friskhed) og blev serveret med citronskal på, som overhovedet ikke komplimenterede smagen men blot tilføjede en bitterhed. Der blev i menuen lovet æbleeddike til og skalotteløg, men ingen af delene optrådte på, i eller ved siden af og vi måtte bede tjenerne om at komme med det. Der stod at det var Bretagne-østers, men i så fald var de noget mindre end de Bretagne-østers jeg har indtaget før. Alt i alt blev de fortrinlige østers ødelagt af det sjuskede outlay og ubetænksomhed og det var synd.
Kammuslingerne var noget bedre, men igen så kom køkkenets forkærlighed for citrus lidt i vejen for smagen, da der var en særdeles kraftig citron olie ved.

Hovedret var "Onglet" eller Nyretap med en "side" af saltet spidskål, og slethvar m hjertemuslinger og en grøn salat

Nyretappen var næsten for rød og desværre kold da den kom frem. Igen var garneringen ikke i overensstemmelse med kortet, hvor man blev lovet syltede løg og saltet citron. Her var den "saltede citron" erstattet med lidt af den citronskal der netop havde ligget på østersene, og mindede ikke det mindste om de lækre saltede citroner man kan finde i det nordafrikanske og indiske køkken. Lidt glace ville have klædt kødet også. Den saltede spidskål med tørrede jordnødder var derimod et hit og smagte fantastisk.

Slethvaren var udmærket og lun, men man kunne godt havde ønsket at benene var blevet fjernet i en ret til 230kr. Den grønne salat til fisken var med bladstørrelser på et A4 ark og det var dissideret irriterende at sidde med. Lidt mindre stykker ville klæde det.

Til sidst lidt god ost hvor 2 af de 3 var på den meget stærke side, hvilket bekom mig vel. Lidt mere brød til end de 2 mikrometer tynde stykker man fik ville have været i orden, men ellers fint.

Kuvertbrød/fladbrød og rørt syrnet smør som vi fik da vi kom var også super og kunnet have været en ide at man gemmer til osten for en anden gangs skyld.

Betjeningen var venlig og opmærksom (som altid), bortset fra det med de Østers hvor jeg selv måtte trave rundt for at finde nogen der kunne finde ud af at skaffe eddike og løg.

Øllerne er gode.

Konklusionen er at med de råvarer (dog med mindre citrus-tamtam), kunne man godt ønske sig et lidt mere stabilitet, sikker hånd og smag, end hvad vi fik. Mon ikke det sker efterhånden, og så vender jeg gerne tilbage.

Pris for det hele plus 3 store og en lille øl 1200kr

 

Fisk og øl bliver til hygge

Jeg besøgte NB i går, og bestilte deres Fish & Chips, men var usikker på hvilken øl jeg skulle bestille. Tjeneren kunne fornemme min usikkerhed og kom hurtig tilbage med 3 forskellige prøver - og det endda på en lørdag aften. Super betjening og fisken smagte frisk, fyldig og med massere af smag. Stemningen i lokalet var afslappet og hyggelig. Der er stadig mange turister i byen og de er bestemt med til at skabe en god stemning. Prisen var meget lav ift hvad jeg fik - jeg anbefaler bestemt et besøg - men husk at det er en øl-restaurant.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester