Omtale
Berlingske anmeldelse
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 12/06/14

No. 2

No. 2

Nicolai Eigtveds Gade 2
1402 København K

Åbningstider

Mandag til fredag kl. 12.00-14.00
Mandag til lørdag kl. 17.30-22.00
Baren lukker kl. 01.00

Kontakt

33 11 11 68
 

 

 

 

 • Se flere billeder af No. 2 ved at trykke på pilene til højre. Foto: Rasmus Kramer SchouSe flere billeder af No. 2 ved at trykke på pilene til højre. Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
 • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
Michelin-restauranten AOC's bistro, No. 2, ligger lige overfor Den Sorte Diamant.

5. juni 2014 fik Michelinrestauranten AOC sig en lillebror. Den hedder kort og godt no. 2 og har, præcis som storebror, Søren Selin som køkkenchef.

Det vil sige, han i princippet er fungerende køkkenchef to steder på samme tid, dog får han selvfølgelig hjælp til at køre det nye sted.

Kokken Nicolaj Køster er hentet ind som højre hånd, og han kender gamet til fingerspidserne. Han er nemlig udlært på AOC, inden han tog turen til Umami og siden Pluto.

Lys og luft
Nok har storebror, AOC, en Michelin-stjerne, men lillebror står ikke tilbage for noget, når der kommer til lys, luft og vind i håret.

Hvor AOC ligger i en hvælvet kælder i Moltkes Palæ med relativt begrænsede vinduespartier, så er netop lyset det første, man lægger mærke til på no. 2.

Det strømmer ind gennem de store lokaler på Nicolai Eigtveds Gade nr. 2, og det er svært at overdøve sin indre begejstrede ejendomsmægler, når man går rundt i den nyåbnede restaurant med kig direkte til Den Sorte Diamant.

Her inviterer kæmpe vinduer det omkringliggende havnekvarter så meget indenfor, at man føler, at tjenerne kunne ligeså godt kunne ankomme til bordene i kanalrundfart. Og at man næsten får våde tæer, hvis man strækker benene.

Indretningsmæssigt er no. 2 også nordisk inspireret i enkle strømlinede materialer, sorte træbord, sorte stole og bestik man selv tager fra en beholder fra bordet.

Nordisk bistro
Der er plads til 80 gæster indenfor og omkring 40 udenfor ved vandet. Stilen er nordisk bistro.

"Vi er nede i et helt andet prisleje end på AOC," fortæller Christian Aarø, ejer af AOC.

"No. 2 et sted, hvor man lige kommer forbi og får sin aftensmad. Og lidt god vin," fortæller han, og det skal måske lige indskydes, at når hr. Aarø siger god vin, så er der vægt bag ordene.

Når han ikke styrer sine restauranter, er han nemlig formand for Dansk Sommelier Forening og kendt som en af Europas bedste smagere.

"Vi forsøger ikke at være dyre, men gode. Rigtig gode. Ligesom vi også vil fokusere på landets absolut bedste råvarer og servere dem uden så mange dikkedarer."

Anretningerne ligger et mulehår fra Michelin-niveau, men er alligevel visuelt prangende. Råvarene er nordiske og med fokus på havet omkring dem. Prismæssigt kan man for 250 kr. få en to-retters frokostmenu, og til aften står en seks-retters menu i 450 kr.

"Vores plan har aldrig været at lave en parisisk bistro i København. Nu er vi her, hvor vi er, så vi laver en nordisk bistro i norden. Det hænger bedre sammen," fortæller Christian Aarø.

Vand, himmel og Christianshavn
No.2 adresse er Nicolai Eigtveds Gade 32, og måske ikke lige et gadenavn, alle kan placere, så lad os ile til med lidt hjælp.

Når man okser op ad Knippelsbro på cykel på vej mod Amager, når man på et tidspunkt toppen, slapper lidt af og kigger som regel til højre for at (finde sine lunger igen) nyde udsigten mod vandet.

Her, på den højre side af broen, ligger seks store mørke moderne stål/glas bygninger, og huser i dag Nordeas hovedsæde - inden de flytter til Ørestaden i hvert fald.

I den sidste bygning, længst væk fra Knippelsbro ligger no.2.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.