Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/05/11

No nonsense på Nimb Bar’n’Grill

  • Foto: Niels Ahlmann Olesen Foto: Niels Ahlmann Olesen
Restaurantanmeldelse: Nimbs nyeste outlet spilder ikke tiden med grønne udenomsværker, men går lige til bøffen (og skaldyrene) fra grillen.

Bar’n’Grill-begrebet er, som så meget andet, født i USA, hvor det står det for en relativt casual restaurant. I sagens natur skal sådan en restaurant både rumme en bar og en grill, men ellers er ordet egentlig ganske frit. På Gotham Bar and Grill i New York f.eks., som vel nok er den mest kendte af slagsen, ligger menuen ganske langt fra et almindeligt steakhouse.

Man ser straks, at Nimb har ladet sig inspirere af de moderne amerikanske storbyrestauranter, fra tjenernes seler, over de stribede, lettere Polle Smith-agtige sofa’er til vægdekorationerne med grafiske variationer over en figur, som umiddelbart ligner en kvindelig satyr. Og jo, baren er der såmænd også, selv om det ikke er den største, man har set, og der endnu ikke er så forfærdelig meget liv i den.

At vi befinder os i Tivoli, mærker man desværre ikke meget til, indgangen ligger i Bernstorffsgade lige over for Hovedbanegården, som, lige meget hvordan man vender og drejer det, ikke er byens mest charmerende strøg. Fra selve restauranten, som er placeret i lokalet, hvor Nimbs mikromejeri før lå, er der hverken udsyn eller gennemgang til den gamle have.

Således måtte vi hele vejen ud på den stærkt trafikerede Bernstorffsgade og ind af Nimb’s hovedindgang, for at komme ud til terrassen uden for Nimbs brasserie, hvor vi indtog vores aperitif – et glas blanc de blancs-champagne fra Claude Cazals i Mesnil og en appetizer bestående af stenbiderrogn, rygeost og rugbrød – mens vi studerede menukortet.

Der er bestemt bøffer på kortet, f.eks. en dansk côte de boeuf på 500 gram (385 kr.) og den obligatoriske amerikaner – en 250 g flanksteak fra Omaha til 180 kr. – serveret med pommes frittes og bearnaise. Men der er heldigvis også meget andet, ikke mindst en stribe indbydende appetizers og et ganske pænt udvalg af skaldyr, serveret helt enkelt. 

Se hvem der fik flest stjerner i 2010

Da tjeneren bemærkede, at vi havde svært ved at vælge mellem de mange fristende skaldyr, foreslog han, at køkkenet lavede os et blandet skaldyrsfad – en plateau de fruits de mer fra grillen. En god løsning, syntes vi, og supplerede med friterede smelt med karl johan creme til at dyppe, som jeg måtte smage.

De små fisk, der er i sæson lige nu og som spises hele med hud og hår, viste sig at være fint sprøde og friske, en meget enkel men glimrende appetizer. Skaldyrsfadet viste sig at være et medley over numrene fra husets seafood-liste, ikke så lidt af et orgie: To Marennes-Oléron østers naturel med syltet skalottevinaigre til, to østers pocheret på grillen og tilsmagt med peberrod og ørredrogn og med grillet citron til dryppe over. Grillede små kammuslinger, et par pæne grillede jomfruhummere og så hovednummeret en rigtig dansk sorthummer (dog i størrelse small) ledsaget af hummersalat (plukkød) og safranaioli.

Bortset fra at jeg savnede lidt kant i aïoli’en, som ellers er en af mine livretter – jeg bruger selv både mere eddike og hvidløg her – så var der tale om fine sager. Det samme kan man sige om vinen, tjeneren foreslog et glas meursault Les Charrons 2007 (150 kr.) fra den gode producent Jean-Marc Boillot, hvilket vi ikke sagde nej til. Vinen viste sig da også at have den rette kombination af krop, syre og mineralitet til at matche især de røde skaldyr – østers er og bliver svært.

Faktisk var vi allerede mætte af de proteinrige skaldyr, at vi fint kunne have stoppet her, men ikke desto mindre var der kød på vej: Det er muligt, at der kunne have været en idé i at teste husets oksekød, men vi valgte lade lysten og nysgerrigheden råde og pegede i stedet et par retter, som man ikke får hver dag, begge baseret på svin: Fra husets rotisserie, som skifter jævnligt, var dagens tilbud pattegris: En særdeles rigelig servering af skulderen af en fransk cochon – sprød i skorpen og herlig saftig og mælket i kødet. Belagt med en grov vinaigrette af bl.a. persille og skalotteløg og ledsaget af grillede asparges og pommes frites.

Den anden hovedret af rosastegt spansk sortfodsgris var ligeledes voluminøs og langt mere karakterfuld i smagen, end hvad vi er vant til, når det kommer til svinekød herhjemme. Også her bestod tilbehøret i et par grillede asparges og to salatblade samt udmærkede håndskårne fritter og en god velafbalanceret bearnaise, hverken for kold, sød eller syrlig, som det ellers ofte ses.

Selv om jeg med interesse har læst om Thomas Rode’s (Kong Hans) stenalderkur i FRI, så er der ikke mere stenaldermand i mig, end at jeg på nuværende tidspunkt var så proteinmættet, at jeg måtte strække våben og bestille en af menuens relativt få sides – en helt plain grøn salat (40 kr.). Grisekød skal have noget modspil i form af garvesyre, meget gerne syrah fra det nordlige Rôhne, så vi fik en glas 08 côte-rôtie fra Jamet.

Jeg behøver vist ikke at skrive, at vi ikke havde plads til dessert. Alligevel valgte vi at bestille en enkelt efterret til deling – friske bær med vanilje, mille feuilles, mynte og lakrids – mest for syns skyld. Og det fortrød vi bestemt ikke, for desserten var både let, forfriskende og velsmagende. Samlet set en vellykket aften med Nimbs nye »no nonsense-køkken«, hvor man ikke spilder folks tid og appetit med ligegyldigt tilbehør, men går lige til makronerne.

Vil man spise grønt og sofistikeret, må man gå et andet sted hen – hver ting til sin tid. Et driftsikkert køkken, som sammen med fremragende service og vinservering rækker fint til fire stjerner.

Det spiste vi
Friterede smelt 65 kr.
Blandet skaldyrsfad 350 kr.
Iberisk gris 220 kr.
Pattegris 190 kr.
Grøn salat 40 kr.
Millefeuille med bær 85 kr.

Hvad: Nimb Bar’n’Grill
Hvor: Bernstorffsgade 5, Kbh. V tlf. 88 70 00 60
Hvor meget: Hovedret fra 180 kr., vin fra 350 kr.

Se hvem der fik flest stjerner i 2010

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

Bare ærgerligt

 

Hummer gav Robbie bummelum...

Kan - rosende anmeldelse fra Søren Frank til trods - vel næppe være helt godt for forretningen...

http://www.b.dk/kultur/hummer-gav-robbie-bummelum

 

Konge aften!

Mig og 2 venner fik lyst til bøf og skulle da lige prøve Nimb's seneste skud på stammen. Fik nogle gode stærke drinks i den hyggelige lille bar inden maden, da det jo er sådan man starter et måltid på en grill. Menukortet er virkelig spændene og lidt anderledes i forhold til andre steder i samme kategori. Vi kom rundt i alle kroge af menu kortet, og var meget begejstret over niveauet og kvaliteten. Personligt drømmer jeg stadig om den kalvetatar og det perfekt valgte glas vin, som blev anbefalet af tjeneren. Han fik iøvrigt lov at bestemme vin til os alle 3 resten af aftenen, og det fortrød vi ikke. Meget flotte vine der ramte plet hver gang. Betjeningen fortjener særlig ros ovenpå de øvrige kommentarer herinde Yderst professionelle og meget opmærksomme hele tiden, hvis der var noget man manglede. Alt blev leveret med et kækt glimt i øjet eller kommentar -FEDT!.
Alt i alt et top sted med super fed indretning, konge mad og en professionel betjening, der kan deres håndværk. Vi blev alle enige om at det slet ikke var sidste gang vi kom, for vi havde lyst til mindst 6 retter mere end vi kunne spise.
-Og så er der bare et eller andet blæret over at sidde og spise 500g boeuf kl 23 om aftenen.. Kan ikke beskrives, skal opleves.
Så gør jer selv den tjeneste at opleve Nimb Bar'n'Grill..!

 

Fedt sted!

Super fedt sted. Ved ikke hvor de andre sure mennesker har spist henne? Fed indretning og god stemning. Smelt + Foie Gras + 500g mega mørt kød og chokolade dessert, alt perfekt tilberedt. Og så vinkortet hold da op, man kunne jo sidde derinde hver dag og bare bestille den ene gode flaske efter den anden, og til helt ok priser. Igen fedt sted kommer meget snart igen, denne gang tror jeg vi laver et sent visit, cool med de sene åbningstider;-)

 

Protest

Vi kan kungive Foodlover fuldstændig ret. Aldrig har vi oplevet så dårlig en betjening.
Vinen kom først, da hovedretten var halvt spist, og den efterspurgte peberkværn nåede frem, da vi var nået til desserten.
Mage til amatøragtig betjening skal man virkelig lede længe efter.

 

En dejlig aften...

Besøgte Nimb Bar 'n Grill for et par uger siden sammen med gode venner og havde den dejlig oplevelse - veltilberedt mad, god service og dejlig atmosfære. Kan varmt anbefales - vi kommer gerne igen.

 

Undersaltet og sløj betjening

Jeg bliver simpelthen nødt til at protestere! Jeg har besøgt masser af restauranter i alle prisklasser, og når man som på Nimb Bar'n'Grill siger ja tak til mad i mellemprisklassen, forventer man naturligvis et vist niveau.

Men hold op en skuffelse!

Jeg kan på ingen måde tilslutte mig de 4 stjerner. Ingen af retterne var smagt til. Herudover har jeg aldrig oplevet så uopmærksom betjening. Vi måtte bede om vand til vores vin og øvrige drikkevarer tre gange, hvilket betød, at vi var i gang med hovedretten, før vi fik vand.

Generelt var det en kamp at få tjenernes opmærksomhed, og man kunne formentlig have smuttet fra regningen, uden at det blev opdaget inden for de første timer.

Jeg synes, at det er ærgeligt, hvis Nimb blot udvider for at få flere kunder, men ikke har evnerne til at følge op og levere et fornuftigt resultat.

Alt i alt en "oplevelse", der ikke var pengene værd - heller ikke hvis det havde været billigt. Jeg håber, at de fremover kan levere et bedre resultat til gavn for fremtidige kunder - jeg bliver ikke en af dem.

 

Skaldyrsfad

Det omtalte skaldyrsfad figurerer ikke på restaurantens hjemmeside - var det en særlig anmelder gestus eller er det muligt for os almindelige dødelige at få et sådan? Hvis du køber en hummer alene fra menukortet koster den 450kr men du får en hummer, 2 jomfruhummere, kammuslinger og østers for 350kr - hvordan kan det hænge sammen? Pris per person eller?
Venligst uddyb.
Mvh Jes

 

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester