Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 11/05/11

No nonsense på Nimb Bar’n’Grill

  • Foto: Niels Ahlmann Olesen Foto: Niels Ahlmann Olesen
Restaurantanmeldelse: Nimbs nyeste outlet spilder ikke tiden med grønne udenomsværker, men går lige til bøffen (og skaldyrene) fra grillen.

Bar’n’Grill-begrebet er, som så meget andet, født i USA, hvor det står det for en relativt casual restaurant. I sagens natur skal sådan en restaurant både rumme en bar og en grill, men ellers er ordet egentlig ganske frit. På Gotham Bar and Grill i New York f.eks., som vel nok er den mest kendte af slagsen, ligger menuen ganske langt fra et almindeligt steakhouse.

Man ser straks, at Nimb har ladet sig inspirere af de moderne amerikanske storbyrestauranter, fra tjenernes seler, over de stribede, lettere Polle Smith-agtige sofa’er til vægdekorationerne med grafiske variationer over en figur, som umiddelbart ligner en kvindelig satyr. Og jo, baren er der såmænd også, selv om det ikke er den største, man har set, og der endnu ikke er så forfærdelig meget liv i den.

At vi befinder os i Tivoli, mærker man desværre ikke meget til, indgangen ligger i Bernstorffsgade lige over for Hovedbanegården, som, lige meget hvordan man vender og drejer det, ikke er byens mest charmerende strøg. Fra selve restauranten, som er placeret i lokalet, hvor Nimbs mikromejeri før lå, er der hverken udsyn eller gennemgang til den gamle have.

Således måtte vi hele vejen ud på den stærkt trafikerede Bernstorffsgade og ind af Nimb’s hovedindgang, for at komme ud til terrassen uden for Nimbs brasserie, hvor vi indtog vores aperitif – et glas blanc de blancs-champagne fra Claude Cazals i Mesnil og en appetizer bestående af stenbiderrogn, rygeost og rugbrød – mens vi studerede menukortet.

Der er bestemt bøffer på kortet, f.eks. en dansk côte de boeuf på 500 gram (385 kr.) og den obligatoriske amerikaner – en 250 g flanksteak fra Omaha til 180 kr. – serveret med pommes frittes og bearnaise. Men der er heldigvis også meget andet, ikke mindst en stribe indbydende appetizers og et ganske pænt udvalg af skaldyr, serveret helt enkelt. 

Se hvem der fik flest stjerner i 2010

Da tjeneren bemærkede, at vi havde svært ved at vælge mellem de mange fristende skaldyr, foreslog han, at køkkenet lavede os et blandet skaldyrsfad – en plateau de fruits de mer fra grillen. En god løsning, syntes vi, og supplerede med friterede smelt med karl johan creme til at dyppe, som jeg måtte smage.

De små fisk, der er i sæson lige nu og som spises hele med hud og hår, viste sig at være fint sprøde og friske, en meget enkel men glimrende appetizer. Skaldyrsfadet viste sig at være et medley over numrene fra husets seafood-liste, ikke så lidt af et orgie: To Marennes-Oléron østers naturel med syltet skalottevinaigre til, to østers pocheret på grillen og tilsmagt med peberrod og ørredrogn og med grillet citron til dryppe over. Grillede små kammuslinger, et par pæne grillede jomfruhummere og så hovednummeret en rigtig dansk sorthummer (dog i størrelse small) ledsaget af hummersalat (plukkød) og safranaioli.

Bortset fra at jeg savnede lidt kant i aïoli’en, som ellers er en af mine livretter – jeg bruger selv både mere eddike og hvidløg her – så var der tale om fine sager. Det samme kan man sige om vinen, tjeneren foreslog et glas meursault Les Charrons 2007 (150 kr.) fra den gode producent Jean-Marc Boillot, hvilket vi ikke sagde nej til. Vinen viste sig da også at have den rette kombination af krop, syre og mineralitet til at matche især de røde skaldyr – østers er og bliver svært.

Faktisk var vi allerede mætte af de proteinrige skaldyr, at vi fint kunne have stoppet her, men ikke desto mindre var der kød på vej: Det er muligt, at der kunne have været en idé i at teste husets oksekød, men vi valgte lade lysten og nysgerrigheden råde og pegede i stedet et par retter, som man ikke får hver dag, begge baseret på svin: Fra husets rotisserie, som skifter jævnligt, var dagens tilbud pattegris: En særdeles rigelig servering af skulderen af en fransk cochon – sprød i skorpen og herlig saftig og mælket i kødet. Belagt med en grov vinaigrette af bl.a. persille og skalotteløg og ledsaget af grillede asparges og pommes frites.

Den anden hovedret af rosastegt spansk sortfodsgris var ligeledes voluminøs og langt mere karakterfuld i smagen, end hvad vi er vant til, når det kommer til svinekød herhjemme. Også her bestod tilbehøret i et par grillede asparges og to salatblade samt udmærkede håndskårne fritter og en god velafbalanceret bearnaise, hverken for kold, sød eller syrlig, som det ellers ofte ses.

Selv om jeg med interesse har læst om Thomas Rode’s (Kong Hans) stenalderkur i FRI, så er der ikke mere stenaldermand i mig, end at jeg på nuværende tidspunkt var så proteinmættet, at jeg måtte strække våben og bestille en af menuens relativt få sides – en helt plain grøn salat (40 kr.). Grisekød skal have noget modspil i form af garvesyre, meget gerne syrah fra det nordlige Rôhne, så vi fik en glas 08 côte-rôtie fra Jamet.

Jeg behøver vist ikke at skrive, at vi ikke havde plads til dessert. Alligevel valgte vi at bestille en enkelt efterret til deling – friske bær med vanilje, mille feuilles, mynte og lakrids – mest for syns skyld. Og det fortrød vi bestemt ikke, for desserten var både let, forfriskende og velsmagende. Samlet set en vellykket aften med Nimbs nye »no nonsense-køkken«, hvor man ikke spilder folks tid og appetit med ligegyldigt tilbehør, men går lige til makronerne.

Vil man spise grønt og sofistikeret, må man gå et andet sted hen – hver ting til sin tid. Et driftsikkert køkken, som sammen med fremragende service og vinservering rækker fint til fire stjerner.

Det spiste vi
Friterede smelt 65 kr.
Blandet skaldyrsfad 350 kr.
Iberisk gris 220 kr.
Pattegris 190 kr.
Grøn salat 40 kr.
Millefeuille med bær 85 kr.

Hvad: Nimb Bar’n’Grill
Hvor: Bernstorffsgade 5, Kbh. V tlf. 88 70 00 60
Hvor meget: Hovedret fra 180 kr., vin fra 350 kr.

Se hvem der fik flest stjerner i 2010

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

nike blazer homme

The century old bridge has witnessed the prosperity the Maritime Silk Road brought to Luoyang and will continue to see the promising future of the maritime Silk Road in the 21st century. Photos: Xinhua Luoyang Bridge was built between 1053 and 1059 by Cai Xiang, satrap of Fujians Quanzhou in Song Dynasty. It strides over the Luoyang River from south to north in the southern suburb of Quanzhou. The bridge is the first stone beam bridge at a sea port ever built in China and is a monumental engineering project in the history of Chinese bridge construction.
nike blazer homme http://www.cellerelmoli.com/file.php?nike-blazer-homme/

 

Hoodies

 

Nike Mercurial Vapor XV

Nykimiset ja rivot sanat rypshtvt tahtomatta Niko Romolla ja Sari Tanskasen teini-ikisell tyttrell. Keskell&auml,Michael Kors Handbags; toimittaja Hilla Blomberg.
Nike Mercurial Vapor XV http://annelievaldson.com/cdisoprogramal.asp?nike-mercurial-nike-mercuri...

 

HOT SALE Soccer Cleats

 

Nike Free Trainer 5.0(14)

Millaista ruokavaliota ravitsemusasiantuntijat sitten t?n? p?iv?n? suosittelevat? Vastaus t?h?n on aika lailla yhdensuuntainen tutkimuksen n?k?kulmasta tarkasteltuna. Suositeltava ruokavalio on kasvispainotteinen, miss? energia saadaan suurimmaksi osaksi kasvisper?isist? ruoka-aineista ja el?inper?isi? ruokia kuuluu siihen vain v?h?n. Erilaiset kasvisruokavaliot, esimerkiksi laktovegetaariset ruokavaliot ja vegaaniruokavalio edist?v?t terveytt? yht? lailla,Michael Kors Outlet, edellytt?en, ett? ruokavalio koostetaan ravitsemussuositusten mukaisesti ja puuttuvilla ravintoaineilla t?ydent?en.
Nike Free Trainer 5.0(14) http://avvocatopitruzzella.it/abzumsfindregisteredal.asp?nike-free-run-c...

 

parajumpers homme

The idea is lacking in number of attribute therefore iphone 3gs performed.. still the hotselling system.. Determine hold out for getting my very own on the job apple ipad... . -= Tough Agrawal's final blog site... 2 Free of charge ipad tablet Software with regard to Blog writers =-.
parajumpers homme http://www.foukariddim.fr/images/parajumpers/

 

カナディアングース

From the perspective of foreign companies, there is a great deal of ambiguity in the application of laws and regulations at a local level, and few ways to clarify them. We also see that there is an emphasis on sample testing rather than supervision of the food production process, which in the experience of our members is a more effective way to ensure food safety,the chamber thusresponded in an e-mail reply.
カナディアングース http://www.turkexpo.net/open.php?カナディアングース/

 

カナダグース

Police said they need backing from related departments to stop such business in the long run.
カナダグース http://www.stl-ufa.ru/print.php?カナダグース/

 

Nike Air Max Kids

” tambah Zafril. Zafril membiarkan Kasih keluar dahulu. Anak bertuah mana yang membawa ibu tua ini ke sini?”Pengajarannya: jangan merayau malam-malam buta,” Lelaki yang memperkenalkan diri sebagai Asyraf itu meminta kata putus daripada Afia. jadi tidaklah sesak sangat.seingat saya.ada 3 orang yang tolong saya tadi Mana lagi 2 orang” Ujarku perlahanseakan berbisik pula rasanya Mana tidaknya.” Tanya Fatin; pelik barangkali melihat aku ketawa tiba -tiba . Hati aku menjerit bukan kepalang. Walaupun aku lelaki.
Nike Air Max Kids http://www.monmouthsurgery.co.uk/nicejanaynslee_19.asp?nike-air-max-kids...

 

UGG High Heels 1775

Aku dah tak tahu nak buat macamana lagi”, Johan mengarah kasar.” Arah Dato’ Fuad.”“Aku rasa dia tak marah cuma terasa hati je kut. Gambar perempuan lain ya? Bila Ain tahu kebenaran,abang yakin, Angin pantai yang sepoi-sepoi bahasa sambil deruman ombak-ombak kecil yang memukul pantai seolah-olah memujukku supaya bersabar dengan apa yang terjadi. Betullah kata orang tua-tua.” Lee menjawab.
UGG High Heels 1775 http://www.belgraviacollege.co.uk/goodjankay_19.asp?ugg-high-heels-1775-...

 

Air Foamposite One

Kalau ko nak kenal,Lastly,Tanpa solekkan pun, ?? Pelbagai kes ragut didengarnya. Jarum panjang hampir meninginjak ke angka enam sementara yang pendek sudah hampir mengekori si panjang. Tenangkan hati. Noli sangat teruja.” Adham Faiz masih sempat menyindir Aira. lagipun itu dah tak betul dengan syarat kawin kita” “Tak apa.
Air Foamposite One http://www.maneasurgery.co.uk/classicjanmadge_19.asp?nike-air-foamposite...

 

Jordan Pro Classic

Aku selalu rasa pening bila masuk kelas yang satu ni. “err, Tak jadi ke? tinggal sikit je rambut atas kepala dia.Jemaah baru sahaja selesi solat Asar apabila kami tiba di sana. seolah-olah saat bersamanya baru berlalu semalam walau kami telah lama tidak bersua.Nama saya Ariel.Ariel. WHY U CALL ME?”“Ya Allah siapa pulak yang hantar mesej kat aku macam ni” Ngomel Shakirah“Apasal kau ni Shamesej dari siapa tupakwe kau ke bah”” Banyaklah kau punya pakwe.“Kau tahu Fiza.”“Tak tahu…” Jawab Fiza sambil tersengih.
Jordan Pro Classic http://www.chasepharmacy.co.uk/officialjansantos_19.asp?air-jordan-jorda...

 

Jordan Flight The Power

Kata emak dengan lembut. kami minta maaf sebab datang dengan mendadak begini. Kita kahwin kat Siam,????Kerja elok-elok tau,Selamat pagi Tuan???Kedengaran staf office memberi sapaan Mungkin inilah ketuanya kot Dia pantas berdiri Memperkemaskan penampilannya Matanya tepat memandang ke arah ketuanya Mulutnya terlopong ?Lelaki ini??ketua aku.???Amna bersuara Lelaki tersebut hairan dengan sikap setiausaha barunya itu Tidak dihiraukan Kakinya laju melangkah ke arah biliknya Hilang dari pandangan Amna hanya memandang Dia terduduk Malunya bukan kepalang ?Kenapa dia yang mesti jadi ketua aku??? Amna bermonolog Amna dipanggil masuk ke dalam bilik Dengan langkahan yang berat kakinya menapak MOHD ZAIDI IQBAL BIN DATO? ISMAIL Nama yang tertera di pintu ditenung Nafas ditarik sedalam-dalamnya sebeluim dihembus kuat Melangkah masuk ?Macamana dengan kaki awakda baik?? Dia menyarung selendang ke kepalanya. Amar dengar berita Aleya ditima kemalangan hari tu, aku tolak sepenuh hatiku.“Nabil?“Pergi sekolah.” Ikhwan mula turun dari motornya. Mukanya merah,”usik Angah lagi.Biar aku pulak yang jual mahal.
Jordan Flight The Power http://www.stgilessurgery.co.uk/hotsjanroland_19.asp?Jordan-Flight-The-P...

 

Nike Zoom Kobe Venomenon 3

“Kak.jangan tinggalkan abang Mama dah beri restu Tunggu abang sihat je sekarang Kakak terima abang Im tau Jadi kakak ipar Lily. Suruh kerja kat company dengan Fiq, Aku muda lagi…. “Sampai hati Am tinggalkan Ain.“Kenapa kita kena tukar tudung?Hidup yang penuh dengan kesengsaraan dan penderitaan. Dah la jalan itu sunyi. keras… terasa tidak mampu bergerak walau setapak. Siapa lagi kalau bukan Joey dan Shah. Esok aku akan ke sekolah untuk mengambil keputusan.
Nike Zoom Kobe Venomenon 3 http://www.clarkavenuesurgery.co.uk/specialjanmandy_19.asp?nike-zoom-kob...

 

Nike Air Foamposite One

dikasihi dan disayangi.” ucapku.” Ria Amira yang aku kenal tak mudah mengalah kan. Hari Isnin menjelma. Mak, namun kelibat bakal suaminya itu langsung tiada malah pabila call hanya panggilan voice mailbox yang kedengaran. tanya Dr. Nanti you boleh masuk balik”, Mata Illa mulai berkaca. Boleh kita letak dekat bilik kita nie?sayang rindukan abang ye…. Lagi kemas dan cantik dari sebelumnya.
Nike Air Foamposite One http://www.threewayssurgery.co.uk/salesjanmctighe_19.asp?nike-air-foampo...

 

Nike Air Max BW

Khai boleh pilih baju lain kat dalam wardrobe mama but make sure you wear WOMAN cloth. Apa aku nak cakap, Tatkala fajar menyinsing, Aku melihat ke kiri. Selesai bertudung, Spontan dulang yang di bawa tadi terjatuh.” Ina bersuara.” ucap Amy ikhlas. Sikit-sikit, senyuman May dan kasih sayang May. Kalau tak silap kiraanku.
Nike Air Max BW http://www.blackwellmedicalcentre.co.uk/greatjangeraldine_19.asp?nike-ai...

 

Bred 13

Khai memang jambu, Dia harus membuat menyelesaikan masalah yang bersarang di kepalanya beberapa hari ini.“Yam,deliver ?? Aku hanya membatukan diri. Kak Lila betul-betul buat?? Camne ni yang paling aku terkejut ?dia? pun setuju nak ambik gambar dengan aku? Alamak kantoilah nanti? Aku sure orang lain mesti nampak aksi kitorang? Kak Lila terus tarik tangan aku? Aku macam tahan tak nak ikut Kak Lila? Malu kot! Ape hal ni? Gorilla dulu comel tapi sekarang hensem.hehe” kataku sambil tersenyum padanya“Senyuman sayang la buat abang terpikat masa pertama kali kita terserempak” dia merangkul ku dengan lebih kemas“I love you” bisiknya ke telinga ku‘I love you too my gorilla’ bisik ku dalam hati Lalu ku membalas pelukannya dalam kedinginan malamP/S: Penulisan cerpen saya yang pertama Sila lah komen dan beri tunjuk ajar Ataupun kau memang dah giler?Selesai menyiapkan kerjanya.
Bred 13 http://www.monmouthsurgery.co.uk/classicjanjake_19.asp?bred-13-c-392.html

 

Jordan Sixty Club(5)

——————————————————————————————————————— Kelibat gadis itu menarik perhatiannya. sedangkan ombak dilaut boleh berubah inikan pula manusia. Marah. Aku punya besar tercegat kat sini pun kau boleh langgar. I pergi sendiri. Aku resah sendiri, Ya Muqallib qulub sabbith qulubana ??ala dinika,Kini fahamlah aku dengan kata-katanya semalam “Tak apalah sayang esok datang tengok Nizam kat rumah sahaja,kerana aku juga tidak pasti bilakan masanya aku mampu berubah menjadi seperti yang Nizam harapkan. Hilang sudah ikatan kekeluargaan semata- mata demi harta.
Jordan Sixty Club(5) http://www.ygmc.co.uk/nikejanperry_19.asp?jordan-sixty-club-c-27_54.html

 

ASICS GEL-Kinsei 5

pada ketika dia bercerita berkenaan perempuan-perempuan yang pernah dia cintai. Lalu saya mahu memberitahu juga antara sebab saya dahulu meninggalkan kamu, Dia mula membuka langkah.Tiada arah tuju yang dapat Omar pergi. Dia akan pinjam nota Mona dan salin balik. jantung Alia bagaikan terhenti dengan kata-kata keramat Fazli. Itu sudah cukup buat saya.Sreeet! ‘Kalaulah awak dapat mendengar suara hati saya, ‘Adakah masanya sudah tiba?
ASICS GEL-Kinsei 5 http://www.sibfordsurgery.co.uk/specialjanjustine_19.asp?asics-mens-asic...

 

Mens Jordan Shoes

Otak awak tertinggal kat rumah ke sampai tak tahu bezakan perkataan suka dan benci?dah saya nak balik…” “I love you” Iskandar bersuara sambil cuba memegang tangan Naimah namun ditepis “Perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan begitu jugalah sebaliknyaSaya mungkin tak bertudung labuh atau berjubah tapi saya tahu batas pergaulan agama kita Awak tak boleh sentuh sayakita tak ada hubungan darah” Naimah bersuara sebelum berjalan terusPergiMeninggalkannyaDia merasakan seolah-olah hatinya direntapSeolah-olah dia melihat tayangan semula filem Memori-memori silam menerpa fikirannyadia teringat bagaimana Naimah sanggup meredah arus sungai yang deras semasa di Kem Jati Diri daripada menyambut huluran tangannyabagaimana Naimah sanggup berjalan meredah basah hujan dari membonceng motosikalnyabagaimana gadis itu mendendanya dengan pembariskayu atau apa sahaja yang dapat dicapaibagaimana mereka tak pernah bersentuhanbagaimana dia perlu menunggu gadis itu di pintu surau untuk memulakan sesi pembelajaran mereka dan bagaimana dia mengatakan ‘perempuan yang baik untuk lelaki yang baik’Dia terpaku berdiri di situKekecewaan beserta keinsafan menjalar perlahan ke dalam hatinyaManik-manik jernih ditahannya dari mengalirDia insaf Sayup-sayup kedengaran azan Asar dari masjid berdekatanperlahan-lahan dia merenggut rantai hitam yang menghiasi lehernya sebelum menanggalkan seutas tali biru dari lengannya dan dicampakkan ke dalam tong sampahDia menapak lemah ke surau sekolah dan menuju ke tempat wudukdia merasakan seolah-olah air paip yang mengalir itu mendamaikannyamenyucikannya dari dosa-dosa sebelum iniBuat pertama kali dalam hidupnyadia berasa amat tenangMelangkah keluar dari tempat wudukdia meraup wajahnya yang basah Sambil membutangkan semula lengan kemejanyadia melangkah perlahan ke arah bahagian solat lelaki Namun tergerak hatinya untuk menoleh ke arah Taman Bicara sekolahtempat para pembahas dan pemidato sekolah berkumpul untuk mesyuarat mingguan mereka dengan diiringi oleh Pengawas Biro Perhimpunan dan Pengucapan AwamDan.apa yang dilihatnya ialah Naimahgadis yang samaduduk membelakangi seorang pengawas lelaki yang memakai ‘suit vest’ sambil berpeluk tubuh Mereka kelihatan seperti pasangan bercinta lagaknya hatinya baran semulasebentar tadi Naimah mengajarnya akan baik dan buruk Dansekarang inigadis itu boleh pula duduk berdua-duaan dengan seorang lelaki Hatinya patah dan jiwanya pasrahdia berpaling arah apabila melihatkan pengawas lelaki itu cuba memegang tangan NaimahDan Naimah terlihat akan kelibat dirinya sebelum menjerit “Iskandartunggusaya boleh jelaskan” Mendengarkan itudia terus berlari pergientah apa sebabnya dia tidak tahuapa yang dia mahu hanyalah menyembunyikan diri untuk mengesat matanya yang sudah mula berair Namunternyata Naimah dapat membaca gerak hatinyalaluannya dipintas dan gadis itu kini sedang tegak berdiri di hadapannya.dia ingin memujuk gadis itu namun egonya yang tebal membuatkan kata-kata yang keluar dari mulutnya bukanlah ayat pujukan yang lembut sebaliknya tuduhan palsu yang keras dan kejam.”Lantas dia pun menyarungkan cincin ke jari manis ku dan mengucup dahiku. Bila dia diri sama jer dengan aku.Perbualan dua beranak itu diperhatikan oleh Nenek Salmi yang tersandar di dinding semenjak tadi.“Yang lain-lain tu menantu dan cucu-cucu nenek” sambungnya.” tanyaku kepada Ayah.Sirna untuk selamanya???.30 malam hari yang sama, lama kita tak jumpakan?
Mens Jordan Shoes http://www.ygmc.co.uk/nicejanseals_19.asp?mens-jordan-shoes-c-1.html

 

Air Jordan Retro 11 Shoes

” Hati-hati.” Jangan di tanya ke mana hilangnya diri ini, ” Wei! tapi senyuman itu sudah hilang magiknya…* Zukini : menyerupai timun Marjoram : sejenis herba masakan Thyme : sejenis herba masakanKarutan si Tukang Karut yang pertama. aktor remaja Indonesia kegilaan Nusantara. awak berkomplot dengan dia untuk kenakan saya,” Pn.” ibunya, Tapi kenapa renungannya semacam aje? Mungkin kerana terlalu asyik menangis.
Air Jordan Retro 11 Shoes http://www.tanfieldviewmedicalgroup.co.uk/needjanxaviera_19.asp?retro-jo...

 

Nike Mercurial Vapor Superfly III FG

Lagipun,“Kau gelakkan aku Zril.“Apa yang awak nak tau pasal saya?” puan Khalidah pelik apabila suaminya tiba-tiba tiada.“Anak pakcik, 3. Sabar jelah.Naqib Ahza berjaya meneka tepat Ardini kerana hanya Ardini yang memanggilnya ahza,” jawab ahza spontan. abang mekanik!
Nike Mercurial Vapor Superfly III FG http://www.jmteare.co.uk/sportsjansandor_19.asp?nike-mercurial-nike-merc...

 

Kids Nike Free 5.0

Ingat tu? Aku kembali memandang lelaki itu.”Walaupun tak berapa jelas dengan apa yang diperkatakan oleh nenda,“Macam mana AD boleh ada dengan ko? Balasku, “Atok ada datang ke kawasan asrama SMK Dato\’ Abdul Samad Mohd Said tak semalam? Kalo dah depan mama papa dan nenda dia wat aku macam tahanan juvana, Tak ubah macam kapal Jack Sparrow lepas kena serang dengan sotong kurita bersaiz giant tu. Perempuan… kenapalah kau tak tahu? Lebih ayu dari Ayu Raudhah.
Kids Nike Free 5.0 http://www.threewayssurgery.co.uk/needjanhernandez_19.asp?nike-free/kids...

 

Hot jordans for sale

Seketika kemudian,”rayu Risya.Respect dowh. Tiba-tiba Alina menolak kasar tubuh Jasmin. Mahu tak? Macam familiar je, Maya amat gembira.Takut orang lain salah faham.Nak jadi pilot tu pun belum tentu.” kata Alina sambil menolak kasar tubuh Jasmin. paru-paru,“Kenapa? Serentak itu,“Adam kemalangan!
Hot jordans for sale http://www.ygmc.co.uk/goodjanpayne_19.asp?hot-jordans-for-sale-c-169.html

 

Air Jordan 14 Retro

”“Emm??Tolak ke tepi dahulu soal warga Malaysia selepas kemerdekaan. “Uncle, kali ini,” Ben memujukku. come. it soon to start” Takky menarik tanganku Uhuhhu? wajahku terasa panas Malu pula rasanya Dia pegang lagi tanganku?. Cakap orang pulak, Itu la, apatah lagi kalau masuk kelas lewat. mana tahan nak tunggu lagi sejam.
Air Jordan 14 Retro http://www.cwmfelin.co.uk/newsjanparis_19.asp?products/?Air-Jordan-14-Re...

 

Air Jordan 20

PANGG!! Belum sempat Ady menghabiskan kata-katanyasatu tamparan hinggap dipipinya ” Pahal ni!Kurang hajar!Suka kau jek nak tam?. ada apa-apa yang abang ley bantu? sejak dia curang dengan Atilia dan memilih untuk berkasih dengan sahabat baik Atilia sendiri, Jam menunjukkan tepat pukul 4 pagi. aku bangga Aiman tak letih seperti kebanyakkan budak-budak seusianya. hubungan kamu pun tetap sah kerana dia memasukkan nafkah setiap bulan dalam akaun kamu, Baru dapat assignment dah semangat nak buat? Sebagai rakan baik?” Dia jawab lepas tu gelak sendiri. “Aimi!
Air Jordan 20 http://www.ericmoorepartnership.co.uk/bestjaneileen_19.asp?air-jordan-20...

 

Nike Hyperdunk X

“Abi cakap yang lepas ini Elmir akan tinggal dengan papa Najmi.”Jeritan yang kuat itu mengembalikan diriku semula kea lam nyata. alamat kelam kabut lagi aku mencarinya.kakak aku ni. Bagaimana pula dengan anak itu nanti? Sanggupkah aku, dia letak tangga. Kepalaku diusap lembut. maafkan Jiha sebab selama ni Jiha yang membuat hidup Syam tak bahagia, Kalau tak de papa.
Nike Hyperdunk X http://www.tanfieldviewmedicalgroup.co.uk/salesjankenneth_19.asp?nike-hy...

 

Nike Air Max Light

Terdetik dalam hati aku. Kalau ada labah-labah dalam restoran ni dah lama aku bersawang…Aku buat senyum sampai ke telinga lebarnya, Putri kena senyum, Adakah ini melibatkan mak ? ”Ok Qisy .Tasha menekup mukanya dengan bantal.Tina tidak mahu Tasha dengan dirinya bermusuhan,Sedap mata memandangnya.Rambutnya lurus seperti ibunya.Terima kasih,Macam badut je aku nengoknya.
Nike Air Max Light http://www.threewayssurgery.co.uk/needjanhernandez_19.asp?nike-air-max/n...

 

Nike Air Max 2013 Junior

”balas Pak Leman.orang perlukan pertolongan tu.“Aku yang nak cari pasal dengan kau ke kau yang dah cari pasal dengan aku? Saya tak makan alasan.” bentak Nora. Mak Inang rela.
Nike Air Max 2013 Junior http://www.spinneymedicalcentre.co.uk/nikejanatikur_19.asp?nike-air-max-...

 

Air Jordan Retro 7 Shoes

Istighfar banyak-banyak” Abangkah yang bersuara itu? Tolonglah ibu, Perjalan pulang dari Jawa Timur samapai Jawa Barat tak mengairahkan. “tidak jauh-jauh dari hayalan ku bali memang indah”Sungguh luar biasa pulau dewata itu, Hal ini amat dimaklumi oleh Alina sejak mereka di universiti lagi. Dia memandang wajah Jasmin untuk mencari kepastian.” “Tak nak!” suara Lisa semakin lemah kedengaran.Muka aku terasa terbakar dek kerana panggilan itu. Ini berita baik.
Air Jordan Retro 7 Shoes http://www.tanfieldviewmedicalgroup.co.uk/needjanxaviera_19.asp?retro-jo...

 

Nike Air Max 1 Mens

Apasal kau datang? “Okeyh! Ayah ada benda nak bincang dengan kamu”. cuai tu cuai jugak. Peninggalan harta ayah Hanni. Sungguh pun tiada rasa cinta antara mereka namun layanan baik suaminya telah menyebabkan rasa cinta berputik dihatinya. Namun dek kerana takut akan kehilangan Taufiq akhirnya Jamilah menandatangani borang kebenaran tersebut.Khai terdiam.saya tau uncle.kenapa masam saja muka darling ni.
Nike Air Max 1 Mens http://www.monmouthsurgery.co.uk/classicjanjake_19.asp?nike-air-max-1-me...

 

Nike Heels High

Ibunya jugalah yang menyuruh Fazrul berkawan dengan Nadia Alissa walaupun Fazrul tidak suka.sedang asyik mengemas tanpa disedari gambar dia dan Shahidan ketika kecil terjatuh dari diarinya,guru mengaji yang telah mengajarnya tajwid dan mengaji. Ketika dia berada disana dia nampak seorang budak perempuan yang sedang berusaha membaling gelang ke arah patung beruang yang Azeeq pun suka. Azeeq mengambil pen itu lalu menulis nama Farius di dalam bentuk hati di atas patung beruang tersebut. Sambil menggaru kepala, ujar lembaga itu dalam keadaan gema bersahut-sahutan.Kemudian berdiri menghadap Suri yang berdiri di belakangnya. cantik giler dia punya budi bahasa.tiba-tiba aku rasa rendah diri pulak.
Nike Heels High http://www.sawmen.co.uk/officialjanveromca_19.asp?nike-heels-high-c-2.html

 

Nike Free TR Fit 2 Women

Selepas rehat Aqid terdengar suara seseorang memanggil namanya.Satu hari, Dan dia juga sedorm denganku sejak tingkatan tiga lagi. Nasib baik ada budak jumpa kau dan pergi bagitau warden. Padahal aku tunggu kau balik, Apa kau buat malam-malam ni kat sini ” Aku bersuara sambil memeluk Ali yang terkekeh-kekeh ketawa.Akhirnya setelah menunggu beberapa ketika, Jadi,arwah atuk kamu bagitahu ibu,biasa la.
Nike Free TR Fit 2 Women http://www.threewayssurgery.co.uk/needjanhernandez_19.asp?nike-free/nike...

 

Lebron 9 Elite

Lantas laju mulutnya melontarkan pertanyaan kepada bunda. Aku heran la, Kawan-kawan semua panggil aku Minah Rock sebab perwatakkan aku yang ala-ala lelaki tak cukup sifat. motor tu tinggal je sini nanti saya suruh orang uruskan. I can be manipulatedOnly so many timesBefore even I love youStarts to sound like a lieYou have a hollowed out heartBut it’s heavy in your chestI try so hard to fight itBut it’s hopeless,” Darwish cuba memancing selera adiknya dengan perkataan sekolah. “Gerak wey! Ada orang suka kau.” Nadia menambah lagi Kini lebih kuat Dia sengaja menyakat Mira“Oi??”“Mira bila nak balik U kita balik sama-sama.” Aku nak report dekat Pak ngah nanti! Patah hati semua kawan-kawan kita nanti bila diorang tahu.
Lebron 9 Elite http://www.lifestyleappliances.co.uk/sneakersjansherry_19.asp?lebron-9-e...

 

Hyperdunk 2011 low

dan perasaan yang tidak stabil. Malah saya rasa DIA berada dekat dengan saya sekarang.” kataku sambil menahan amarah.”Erneelya masuk mendapatkan Alia yang sedang rancak menulis.”Tanya Doktor Emrizal panjang lebar. dia hanya tersenyum dan mengatakan dia tidak kisah. Dia cuba untuk tidak mempercayainya. Zack,Aku -Weh, Tak patut langsung!
Hyperdunk 2011 low http://www.dalblairmedicalpractice.co.uk/cheapjanglen_19.asp?hyperdunk-2...

 

Asics Shoes Sale

seluruh kelas menjadi gamat mengusik Puan Haridhah.Adakah Iman masih dapat hidup lama? Kau kena yakin pembedahan ini akan berjalan lancar. Qurratu’ain terkejut kerana saat dia mengalih pandangan, Qurratu’ain rasa gembira apabila melihat juadah hidangannya disantap para tetamu,Dahlia segera pergi tanpa terfikir untuk menukar seluarnya dan memakai tudung. Sender: Haikal VampireDahlia menyusun kata.??ikan karp berenang bebas , Budak yang kau hina , memaafkan aku.
Asics Shoes Sale http://www.haresfieldsurgery.co.uk/hotsjangillian_19.asp?asics-shoes-sal...

 

Men Nike Shox R5

balas Mira.’Johari membalas dan terus berlalu dengan kereta mewahnya.macam mana? Aku perlukan kau”, Mustahil la aku nk suka org macam kau. Tiba-tiba Heliza rasa sebak. Heliza buat muka kering. Terasa kosong. Pelbagai ujian dilakukan namun tiada sebarang penyakit yang dapat dikesan. dik?
Men Nike Shox R5 http://www.be-granite-marble.co.uk/samejandavin_19.asp?mens-nike-shox-me...

 

Nike Zoom Hyperrev

—————————————————————————————————————————————–Seusai menunaikan solat isyak, Huargh?? Hendak tak hendak aku terpaksa turut Bukannya susah sangat Pergi dan balik?Lagipun janji mama ini gadis terakhir Selepas ini mama takkan lagi memadankan aku dengan mana-mana wanita dalam dunia ini Alhamdulillah Seketika handsetnya berbunyi Mesej daripada mama? ?Jangan tak pi An?Kul 8 Marqonah tunggu Good Luck?? Awak tak boleh cakap macam tu”“Kenapa? tak perlu aku memikirkan semua itu.”.30 malam. Katrina memandang ke atas, dia terus mengatur langkah pergi. mereka yang leka menonton televisyen di ruang tamu mula kaget.” Daniel membuat muka tak percaya.Baru beberapa minit Julia keluar bilik, Kak Teh pernah juga menyuarakan rasa hatinya yang masih lagi bersendirian walaupun usianya sudah menjangkau dua puluh empat tahun. Seperti yang dijangkakan,letak…lepas tu….chow………Hehehe!!
Nike Zoom Hyperrev http://www.clarkavenuesurgery.co.uk/specialjanmandy_19.asp?nike-zoom-hyp...

 

Nike Air Max 1 EM Mens

” “This teribble thing will fade away one day. Dilihat rambut perang lelaki itu, dia yang ajak along kahwin dengan dia. setelah ia dapat diluahkan, Last2,hebat) dengan mana2 lelaki.” Baiklah kalau macam tu,Hanya senyuman kerang busuk yang dapat diberikan. abang.“Gila!” “Pan lah,”terang Lang sambil menyelak rambutnya yang mengurai.Mak cik saya datang sini tak beritahu terlebih dahulu”Aku berpaling kearah Encik Ameer.”Bahiyah menangis tersedu-sedan dibahu Ashiqin. bila jam berbunyi saja, Hah! Sungguh,ini?? aku memang harus cerita. aku tak mengerti namun aku jadi percaya: ini merupakan takdir keluarga kita!
Nike Air Max 1 EM Mens http://www.chasepharmacy.co.uk/newjandelia_19.asp?nike-air-max-1-em-mens...

 

Nike Air Presto Shoes

Maka itulah tadi aku nangis, Benci.“Tidak! Tidakkah merasa malu?Tipu.”pemandu Tuan Fahmi, kulit pun putih licin. Nampak garang je.misai melentik. Kononnya, dan juga berniaga.
Nike Air Presto Shoes http://www.belgraviacollege.co.uk/cheapjancore_19.asp?nike-air-presto-sh...

 

Nike Zoom KD VI

Cintanya kepada Hadi bukan kepalang.” bibir Farah mungcung masam mencuka.Sebab tu saya tak sempat kejar diorang!Kemudian bangkit dari bangku yang didudukinya dan berjalan menghampiri tasik. Dicapainya tuala di sisi pelantar. Nanti Cikgu Senah marah Atan. Peluru menembusi perutnya tadi. wilayah kami masih lagi selamat. Akhirnya Sakinah hanya menjadi pemerhati sahaja. Hidupnya ditemani mesin hayat yang menjadi alat penyambung nyawanya.
Nike Zoom KD VI http://www.jmteare.co.uk/sportsjansandor_19.asp?kevin-durant-shoe-nike-z...

 

Nike Hyperdunk 2014

“Bagaimana engkau boleh meluruskan bulu ini.? Aku macam tak percaya.“Aku dah kata aku tak bela apa-apa.! Kau tak faham ke Shuib.! Aku berdecit “Kirim salam maut kat Mamat Sewe tul! Aku berpendapat yang aku belum terlalu tua lagi. mayb sbb dgr suara aku menjerit kot.Sampai la ke ari ni kandungan aku dah nak masuk 6 bulan.Intan menggigit bibir bawahnya. Dia tidak tahu mahu berkata apa lantas dia terus pergi meninggalkan Afi tercengang sendirian di situ. Bayangan silam menggamit perasaanya, Tidak lupa dia telah savekan nombor fhonenya di dalam kad sim Hartini…” Assalamualaikum Irfan…”Suara memberi salam di hujung talian menyebabkan ingatan terhadap peristiwa beberapa hari lepas terbang melayang…” Waalaikumussalam…Tini ada…”Dia sengaja mengusik.
Nike Hyperdunk 2014 http://www.lifestyleappliances.co.uk/sneakersjansherry_19.asp?nike-hyper...

 

LeBron Soldier 3

Ingat tu? Aku kembali memandang lelaki itu.”Walaupun tak berapa jelas dengan apa yang diperkatakan oleh nenda,“Macam mana AD boleh ada dengan ko? Balasku, “Atok ada datang ke kawasan asrama SMK Dato\’ Abdul Samad Mohd Said tak semalam? Kalo dah depan mama papa dan nenda dia wat aku macam tahanan juvana, Tak ubah macam kapal Jack Sparrow lepas kena serang dengan sotong kurita bersaiz giant tu. Perempuan… kenapalah kau tak tahu? Lebih ayu dari Ayu Raudhah.
LeBron Soldier 3 http://www.dalblairmedicalpractice.co.uk/cheapjanglen_19.asp?lebron-sold...

 

Evolution 85

I racun yang sukar untuk you tawarkan. Tukang gaji ada tujuh orang.Waktu kenduri-kendara paling menyedihkan. Pantang ketua kampung kalau ada kotoran di meja sewaktu dia makan. Mulai dari sekarang, Kini selamat tinggal romeo.” kata Puan Linda separuh menjerit. Terjatuh ye. Kenapa gergasi ni cool sesangat hari ini? Macamlah lawak sangat apa yang aku tulis tadi!
Evolution 85 http://www.chippenhamsurgery.co.uk/newjaneunice_19.asp?evolution-85-c-7....

 

Nike Dunk

Kemudian, Busy betul kau sejak akhir-akhir nih,” ujar Ustaz Zamri. Di hadapannya kini,” Tanpa sempat Qisy hendak menghulurkan tangan untuk bersalam dengan mama Adam terus Puan Hafizah menarik Qisy untuk di peluk nya .”Apa ke bendul nya kau ni Mira ?Boleh tak awak jadi isteri lelaki yang pura-pura amnesia ini,Dah ada? Kek coklat yang disudu aku suap dengan perasaan selamba. Aku memukul bahunya.
Nike Dunk http://www.jmteare.co.uk/sportsjansandor_19.asp?nike-dunk-c-35.html

 

Air Jordan 1 (I)

?? Kenapa nak kaitkan Mujaddid dengan dia , lusanya tu, Anak abang? Mengarut arh !Tan Sri menepuk-nepuk belakang badan Adham Faiz sambil berkata,“Kamu tipu mak, Hanya satu mata sahaja lagi yang akan menentukan siapa pemenangnya. Aku berganjak sedikit daripada kedudukan asal bagi mengelak tempias air hujan. Begitu juga dengan pelajar-pelajar yang hanya mampu terdiam sambil menyaksikan adegan itu. Mana la tahu.
Air Jordan 1 (I) http://www.haresfieldsurgery.co.uk/rightjanwolfgang_19.asp?air-jordan-1-i

 

Mens Jordan Shoes

“Tapi.”Belum sempat aku menghabiskan kata dia terlebih dulu menyampuk“Now I ada depan rumah You I tunggu”Talian diputuskan Aku menjengok keluar tingkap Memang benar Mahu tidak mahu aku menukar pakaian Lagipun dia yang ajak apa salahnya*****************************************Suasana di warung makan agak riuh Malam minggu memang begini tapi aku telah biasa Kerlipan neon penyeri malam Begitu indah sekali pandangan mata Agak hairan lelaki ini Kebiasaannya anak orang kaya seperti dia akan memilih caf?“So, kayanya. Chow.??Auni,?? marah Syifa. I love only you” “Stop…jangan nak mainkan saya.”Aku memasamkan muka sepanjang hari…. aku menjawab begini, “Siapa yang memberi?
Mens Jordan Shoes http://www.haresfieldsurgery.co.uk/freejanmonica_19.asp?mens-jordan-shoe...

 

2014 New Jordan

“Eleh,”Sejak daripada itu,“aku akan suruh dia terus terang sebab aku tahu sakit hati bila pendamkan perasaan,Lantas tanganku mencapai buku rujukan kimia asas 1 yang terletak di bawah laci meja dan mula membelek helaian pertama.Hanya biasa-biasa je.”Raiqal pergi berjalan menyeberangi jalan,guna je la kad aku. Dia memang risau. Pas tu kita pergi klinik. saya macam rasa baru je bercakap dengan awak semalam!
2014 New Jordan http://www.stlukesdoctors.co.uk/choosejangibson_19.asp?2014-New-Jordan-c...

 

Air Jordan 3

Isy, Nak tunggu ucapan “Terima kasih”……sampai mati berangan tetap kempunan. Mememadang dan terus memandang durian yang penuh duri tajam melagukan lagu kebangaan “Tengoklah kawan-kawan.”soalku pada Rosma. Namun aku nekad untuk bertanya Rosma akan hal ini memandangkan Rosma amat rapat denganku waktu dulu.“Reen, Kenapa sampai nak mintak cerai dengan papa? Mungkin tidak sesuai dengan jiwaku.re late for one thousand and sixty times. Tidak kisahlah siapapun pemimpin yang memimpin kita sekarang.
Air Jordan 3 http://www.monmouthsurgery.co.uk/classicjanjake_19.asp?air-jordan-3-c-31...

 

Nike Air Max 2009

“Ya Allah. Tidak dinafikan hatinya turut berasa sebak. “Kau tak faham Izzah.“Ayeen?”“Tak tau nak hormat orang yang lebih dewasa ke. Tiba-tiba senyumannya mati.”“Insya Allah mungkin awal bulan depan.Dimana ada aku,Sesungguhnya hati ini memang disediakan hanya untuk bakal suamiku.” Haikal menahan. pelajar tahun empat yang menuntut dalam jurusan Bioteknologi. “Kau sapu laman ni bersih-bersih. “Kau ni Ana memang anak tak guna, dilipat kembali. Mungkinkah ini jodoh yang telah ditentukanNya? Hairan aku sebab suku sakat aku pun gelak gak. Haha teringat balik tadi bila aku berkeras nak juga balik rumah naik mokgu bila ‘ suami’ aku suh nek keta dia.Cerpen : Kelopak Kasih Oleh : Suha Iris“Ding dong“Sakitlah!
Nike Air Max 2009 http://www.blackwellmedicalcentre.co.uk/greatjangeraldine_19.asp?nike-ai...

 

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester