Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 28/12/12

Nimb Louise lukker

  • Foto: Lars Rasborg Foto: Lars Rasborg
København mister en michelinrestaurant, når Nimb Louise i Tivoli lukker ved årets udgang. Restauranten bliver i stedet lavet om til suiter i forbindelse med Nimbs hoteldrift.

    
Det er lidt af en bombe, der sprænger i det københavnske restaurationsmiljø her kort før nytår. Tivoli har netop annonceret, at deres michelinrestaurant Nimb Louise lukker ved årets udgang. Sidste servering sker nytårsaften, hvorefter lokalerne bliver omdannet til suiter med balkon ud mod Tivolis have.

"Det er naturligvis ærgerligt, men vi må være ærlige at sige, at vi ikke er lykkedes med konceptet. Samtidig ser vi, at vores gæster i højere grad efterspørger kulinariske oplevelser under mere afslappede former. Tivoli har været igennem en gastronomisk udvikling, som vi er stolte af, hvor vi i dag kan tilbyde kvalitetsfyldte spiseoplevelser på rigtig mange niveauer og til rigtig mange forskellige pengepunge. Den udvikling skal vi fortsætte med, så vi konstant bliver skarpere og imødekommer de restaurant-oplevelser, som gæsterne efterspørger," siger administrerende direktør i Tivoli Lars Liebst, i en pressemeddelelse.

Nimb åbnede i 2008 med Thomas Herman ved roret, og det var også ham, der allerede i 2009 skaffede restauranten en michelinstjerne. Han valgte at trække sig fra køkkenbordet i 2012 for at arbejde med nye kogebøger og tv.

Tivoli tog vestpå for at finde hans afløser, nærmere bestemt Henne Kirkeby Kro, hvor Allan Poulsen var klar til at rykke til hovedstaden, mens Paul Cunningham fra The Paul i Tivoli overtog de jyske gryder.

Allan Poulsen blev køkkenchef på Nimb Louise i april 2012, og historien melder indtil videre ikke noget om, hvor han nu skal slå sine folder.