Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 01/10/15

Musling

  • Foto: Chris Tonnesen Foto: Chris Tonnesen
  • Lyssej og skaller af sølvløg i fumet. Foto: Rasmus Kramer Schou

    Lyssej og skaller af sølvløg i fumet.

    Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Chris Tonnesen Foto: Chris Tonnesen
Fiskebarens lillesøster serverer enkle og velsmagende fiskeserveringer med udsigt til Torvehallerne.

Man kan ikke klandre København for dødvande, når det kommer til åbninger af interessante spisesteder.

Det har de seneste år været en kæmpe-succes for byens gode restauranter at åbne en afstikker. AOC har No. 2, Formel B har Uformel, Kadeau har Pony - og til sommer sker det så igen.

Fiskebaren, der konsekvent hiver Michelins Bib Gourmand (god mad til gode priser) i land, søsatte deres havfriske lillesøster d. 1. oktober 2015.

Musling Bistroer et uformelt spisested med fokus på super friske fisk og skaldyr og sunde vine til hverdagspriser.

Se billederne: Kom med indenfor hos Musling her

Musling er L-formet. Her det store spiserum, hvor der kan sidder omkring 70 gæster. Foto: Rasmus Kramer Schou

Rygraden i køkkenet er enkle retter af frisk fisk, skaldyr og grønt, men der vil også altid være et stykke grillet kød på menuen.

Valget af råvare afspejler også deres holdning til fremtiden. Fisken og skaldyrene der serveres, bliver fanget med bæredygtige metoder. De økologiske og biodynamiske grøntsager hentes hjem fra ’lokale’ landmænd, der deler samme holdning til miljøet som folkene bag Musling.

Foto: Chris Tonnesen

Musling Bistros atmosfære er afslappet og uforpligtende. Der er både små og store retter på kortet, og uanset om du er til en hurtig og let frokost af den friskeste fisk, en cocktail, såsom Mezcal Negroni inden en aften i byen, eller et stort skaldyrsfad du deler med en dejlig person, kan du droppe ind uden reservation.

Derudover fokuserer de på '...dejlige sunde vine' og afslappet og sjov stemning. Og så kan man smutte forbi om morgenen til en god omgang østers - der er fire forskellige udgaver at vælge imellem - eller nogle af de andre morgenmadsretter, der står skrevet på baren med Scrabble-bogstaver.

'Vi holder åbent både morgen, frokost og aften seks dage om ugen,' fortæller ejer af Fiskebaren, Anders Selmer og tilføjer, at man alle dage mellem 15 og 17 kan få 6 stks østers for 100 kr.

Prof besætning
Han har sat alle sejl til og hentet et yderst kompetent køkkenteam.

Køkkenchef Simon Sundby (Pony og Pierre Gagnaire) og souschef Ingwer Grüneberg (56 Grader, Il Buco) står i køkkenet og gulvet styres af Aleksander Haugstrup (Fiskebaren) og Jonas Glarsing-Nielsen (el Bulli, noma og Fiskebaren).

Han har også fået krogen i lækre lokaler på Linnésgade 14 med plads til ca. 100 gæster, som fra en stor spisebar og høje borde i vinduerne har udsigt direkte til Israels plads og Torvehallerne. Musling Bistros smukke lokaler, der er indrettet af Space Copenhagen og udsmykket af Henrik Vibskov, er alene en rejse værd.

Herfra kan man også nyde Muslings cocktail, som byder på en god håndfuld til omkring 90 kr.

Se også: Her er Fiskebarens nye lillesøster

I lokalerne har der tidligere ligget skiftende restauranter af både kinesisk, indisk og tyrkisk oprindelse, men lokalerne er blevet sat fuldkommen i stand i samarbejde med Space, som også stod for Fiskebaren.

Sandart med koriander, lait de tigre og glaskål. Foto: Rasmus Kramer Schou

Hvad: Musling
Hvor: Linnésgade 14
Hvornår: Er netop åbnet

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.