Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 26/01/18

Mums: Nyt stamsted serverer magiske meatballs

  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: PR Foto: PR
  12  
Ny lokal stamcafe på Østerbro brager ind på scenen og serverer meatballs, der sender mama til tælling.

René og Sean Jepsen er brødre. Sean er kok, René uddannet journalist. De besluttede i slutningen af 2017 at gøre drømmen levende, og åbnede derfor den lokale café med det kærlige navn Hey Darling. Herinde har de valgt det til menuen, som de selv går op i.

»Vi elsker gin, så det har vi masser af. Vi elsker kaffe, så det brygger vi på vores Chemex. Vi elsker en klassisk cocktail og god vin. Og så elsker vi meatballs. På vores mange rejser rundt om i verden var det altid meatballs, som var en fællesnævner. Albondigas og köttbullar er jo verdenskendte - for bare at nævne et par stykker,« forklarer René Jepsen.

Foto: PR

Man kan besøge Hey Darling allerede fra formiddagen, når de serverer morgentallerken til omkring 45 kr. for to stykker friskbagt brød med comté-ost og hjemmelavet syltetøj.

Læs ogs: Ny asiatisk grillbar: Sådan har du aldrig smagt pølse i brød før

Ellers er meatballs selvfølgelig deres helt store styrke, og menukortet byder på en frokost meatball-sandwich til 80 kr. med chunky tomatsovs, bøffelmozzarella og pesto som basen. Derudover kan man twiste den i forskellige retninger som f.eks. en meatball af okse som kommer med ricotta, parmesan og persille.

Foto: PR

Kyllinge-meatballs får følgeskab af citrontimian, parmesan og hvidvin. Grisen kommer pakket ind i salvie, parmesan og sennep og til sidst findes også en vegetar lavet på linser, valnødder, urter og parmesan.

»Vi testede egentlig vores meatball-koncept af i en foodtruck, og det gik over alt forventning, så nu håber vi, at kunne overføre succesen her til Østerbro,« siger René Jepsen.

»Men vi har med vilje ventet lidt med at gå ud og råbe alt for højt i starten, da det er vores første sted«.

Lige ved Kartoffelrækkerne

Beliggenheden er i hvert fald i orden lige overfor Kartoffelrækkerne, som med deres børnefamilier vitterligt har fået sig et go-to sted, hvis tiden er knap eller lysten melder sig igen til meatballs. For Sean i køkkenet hernede har fuld kontrol over sine smagsbalancer og konsistenser - faktisk så meget, at de fleste italienske mamas ville komme gevaldigt til kort.

Læs ogs: Gourmet-falafelbar bruger laboratorieanalyse for perfekt opskrift

Langt størstedelen af råvarene er økologiske og fra fritgående dyr, og de bliver behandlet med respekt.

Middagsserveringerne er selvfølgelig også meatballs, men om aftenen bliver de serveret i en tallerken og sprødheden kommer så fra det medfølgende hjemmebagte foccaciabrød, som knaser godt i munden. Hver af de fire forskellige serveringer koster mellem 85-95 kr., hvor man så vælger sin sauce til - tomat, parmesan, pesto eller romesco - og man bliver godt mæt af de yderst velsmagende portioner.

Her er også et udvalg af side-orders som f.eks. linguini, kartoffelmos, svamperisotto eller salat. Derudover er her et lille, men charmerende desserterkort, hvor især brownien med vaniljeis og candyfloss skal fremhæves - alt sammen lavet helt fra bunden naturligvis.

Hvis man har lyst til at komme det meste af kortet rundt, kan man bestille fem serveringer til 275 kr.

Er man i det helt greasy humør er det et must at lægge en ekstra 50er og få deres chili cheese tops. De kommer i en lille skål og kan vel egentlig bedst betegnes som et yummie-lotteri. Man kan nemlig ikke se, hvilke der er lavet lavet på cheddar og hot sauce, buffalo chicken balls med cheddar og hot sauce, arancini med portobello og bøffelmozzarella, og pommes croquette med bacon og forårsløg, men de er allesammen i skålen.

Øllet er fra det velsmagende mikrobryg Amager Bryghus, og så kan man vælge imellem en god håndfuld forskellige gin tonics, ligesom der også er andre cocktails på kortet.

Foto: PR

Stedet er indrettet i en minimalistisk, men behaglig stil med lyse pastelfarver og coronabelyste træbjælker på væggene. Her er plads til 24 gæster og der serveres brunch i weekenden.

Hvad: Hey Darling
Hvor: Øster Farimagsgade 24, 2100 København Ø