Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 18/09/13

M/S Amerika

M/S Amerika

Dampfærgevej, 8 Pakhus 12
2100 København Ø

Åbningstider

Man-lør 11.30-00.00
Frokost fra 11.30-15.00
Middag fra: 17.00-21.30.
Lukket søndag og helligdage.

Kontakt

35 26 90 30
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Køkkentype

Amerikansk

 

 

 

  • Anmeldelsen har fokus på den nye amerikanske køkkenchef Adrien Norwood, der laver new american cuisine. F.eks. tun marineret i gin Foto: Erik RefnerAnmeldelsen har fokus på den nye amerikanske køkkenchef Adrien Norwood, der laver new american cuisine. F.eks. tun marineret i gin Foto: Erik Refner
Med Adrien Norwood som ny kaptajn i køkkenet bliver der sejlet amerikansk inspiration til kajen.
I 1852 gik det pludselig op for omkring 20.000 danske mormoner, at USA var stedet, man skulle hen. Så de bookede billet til et af de store transatlantiske skibe, og deres rejse startede fra den kaj i København, der i dag er døbt Amerikakaj.

Anmeldelse: M/S Amerika

I september 2013 vendte historien så sig selv på hovedet, da Adrien Norwood tjekkede ind på havnen og blev køkkenchef på Restaurant M/S Amerika efter at være blevet lokket væk som souschef på Geranium.

Adrien Norwoods kokkekarriere er som taget ud af en Hollywood-film. Han startede som opvasker på Demario’s Café & Pizzeria i Californien for 13 år siden, og siden er det kun gået opad for den dygtige amerikaner.

"Det var på tide at skabe noget nyt og revitalisere restauranten og oplevelsen for gæsterne," forklarer medejer af M/S Amerika, Jens Gudmundsson.

"Faktisk lå inspirationen ligefor, nemlig i vores navn og historiske placering her på kajen, hvor skibet M/S Amerika i sin tid stævnede ud med kurs mod Amerika. Nu sætter vi igen kursen mod Amerika med introduktionen af et nyt madkoncept, der har det amerikanske køkken som omdrejningspunkt. Vi vil skabe en international restaurant med den spændende diversitet, som det amerikanske køkken er kendt for. I amerikanske Adrien Norwood har vi fundet den helt rette person til at udleve vores vision om at skabe en ny, international restaurantoplevelse i København," forklarer han.

Nyt køkken og nye lokaler

I forbindelse med relanceringen har M/S Amerika og fået en ny international indretning. De gamle højloftede lokaler i det gamle pakhus fået en ordentlig makeover, som designer og medejer Maria Berntsen har stået for. Hun har drejet restauranten over i en mere moderne international stil uden duge på bordene, men stadigvæk med stofservietter.

Anmeldelse: M/S Amerika

Den maritime indretning med de nye vinde i køkkenet skal skabe nye succeser og tilføre København en restaurantscene, som ikke tidligere har været her, mener køkkenchefen.

"Det nordiske køkken er en kæmpe succes, der har givet genlyd i store dele af verden. Men hvis vi fortsat skal trække gæster til byen, skal der ske noget nyt. København er blevet en international metropol, som har puls og potentiale til at byde på mere end blot det regionale nordiske køkken. Med vores nye amerikanske madkoncept vil vi gerne være med til den nyskabelse, som vi mener, byen trænger til," forklarer Adrien Norwood.

Som restaurantchef har M/S Amerika fået fat på Allan Rievers og han skal sammen med Adrien Norwood sikre, at gæsterne på kajen får en helstøbt spiseoplevelse med det begge fra begge verdener.

"Jeg er nysgerrig af natur og elsker at bruge elementer fra forskellige madkulturer til at skabe nye udtryk og nye smagsoplevelser. På M/S Amerika vil jeg vise gæsterne, hvordan min amerikanske baggrund og mine erfaringer fra de bedste restauranter i Europa smelter sammen," slutter Adrien Norwood.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

alt for lidt mad

Jeg arbejder på kontor og spiser ikke meget til frokost, men den portion jeg fik til frokost på M/S Amerika var alt for lille. Skuffende oplevelse.

 

Slet ikke imponerende

M/S Amerikas frokost-tatar koster 185 kr. Til den pris burde man kunne forvente at blive mæt - her blev vi fælt skuffede. Portionen var så lille, at der knap var to mundfulde. Man kan ikke andet end føle sig lidt snydt, når man er nødt til at gå hjem og spise en rugbrødsmad. Derudover er betjeningen generelt hoven.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester