Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 23/06/14

Mother

Mother

Høkerboderne 9
1712 København V

Åbningstider

Søn-ons 11-23, tor-lør 11-01

Kontakt

22 27 58 98
 

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Frokost

Middag

Natmad

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

Køkkentype

Italiensk

Pizzeria

 

 

 

  • Foto: Linda Kastrup Foto: Linda Kastrup
  • Bag pizzeriaet og trattoriaet Mother i Kødbyen står fra venstre David Biffani, Nick Pound og Theo Langley Foto: PRBag pizzeriaet og trattoriaet Mother i Kødbyen står fra venstre David Biffani, Nick Pound og Theo Langley Foto: PR
  • Madanmeldelse. Nyt pizzasted "Mother" i Kødbyen. Foto: Linda KastrupMadanmeldelse. Nyt pizzasted "Mother" i Kødbyen. Foto: Linda Kastrup
Kødbyens moderne, italienske spisested og pizzeria hedder Mother. Læs her hvorfor.

“Feed the bitch, feed her or she’ll die” skriver kokken Antony Bourdain i sin bog Kitchen Confidential, hvor han taler om ”the mother dough” alias surdejen, som er moder til alle ens brød, hvis man bruger surdej i stedet for gær i små pakker fra køledisken.

Kulturgær - eller kunstigt gær - er nemmere, fordi man ikke skal huske at tage en klat dej fra hver gang, man bager, og gemme den, så den kan udvikle sig og fungere som hævemiddel næste gang man bager, og fordi en surdej har sit eget liv og næsten som en Tamagotchi eller et kæledyr kræver, at man enten bager regelmæssigt eller på anden måde fodrer den, for at holde den i live.

Der findes endog beretninger om folk, der har haft deres surdej med på ferie.

Slut med at lade kanterne ligge
Ovenstående er sandsynligvis mere, end du nogensinde har ønsket at vide om surdej, men det er forklaringen på, hvorfor Kødbyens italienske luksus-pizzeria, har valgt at kalde sig Mother. Her er dejen til pizzabundene lavet på surdej.
"For det først giver surdejen en mere intens smag, som gør, at folk pludselig holder op med at levne kanterne. For det andet er en pizza på surdej nemmere at fordøje. Du bliver mæt, men en halv time efter, er du klar til at danse", forklarer den italiensk kok David Biffani, som før han åbnede Mother har haft trattoriaer i Rom og arbejdet for Cofoco.

"Jeg elsker pizza og kunne leve af pizza, og når jeg spiser surdejspizza, behøver jeg ikke have dårlig samvittighed over at spise pizza to gange om ugen, fordi surdejen hjælper maven med at fordøje det gluten, som er i melet", siger han.

Brændefyret ovn
David Biffani importerer selv en del af råvarerne, deriblandt en chili-pølse fra Calabrien i Italien, som han er meget stolt af.

"Vi bruger den i stedet for det, som nogen her kalder pepperoni, men som ikke engang findes i Italien", fortæller han.

Bar og møbler af træ
Indretningen er lige så minimalistisk som menukortet. De hvide fliser fra dengang Kødbyen var byens slagteri, det rå betongulv, som er blevet poleret blankt, og et fem meter langt stykke træ, der udgør baren. Også møblementet er af træ, som er som sammen med ilden i bålet er forudsætningen for al mad. I 2013 fik Mother også et udekøkken ude foran restauranten i form af endnu en pizzaovn.

På vej hjem og på vej ud
Tanken er, at Mother skal være en lokalt hang-out for vesterbroere, der vil have en bid mad, inden de skal hjem eller videre i byen, og køkkenet holder åbent til klokken 23. Kolde retter fås dog helt til klokken 01.

Spontane gæster efter kl. 20
"Jeg er lidt træt af, at jeg i København ikke kan gå ud spontant, fordi alle bordene på de gode restauranter tit er reserverede på forhånd. I Italien er det slet ikke muligt at bestille bord på en restaurant i det mere afslappede prisleje. På Mother kan du bestille bord fra klokken 17 til 20. Derefter er bordene forbeholdt spontane gæster", siger David Biffani.

Kvinden og kærligheden
Bag Mother står to mænd, der ud over lidenskaben for god, italiensk mad, har det til fælles, at de har arbejde på gode restauranter i både Danmark, Italien og England. Og at kærligheden til en dansk kvinde har ført dem til Danmark.
Det gælder David Biffani fra Rom, som har været medejer af trattoriaer, og Nick Pound, der har drevet en restaurant i Yorkshire, der har fået Michelinguidens god-til-prisen-udmærkelse Bib Gourmand.

Mother åbnede 26. august 2010. I marts 2012 fik Mother en lille morgen-, frokost og drinksbar i med egen indgang forlængelse af restauranten.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Elendig mad og service.

Jeg var forbi sammen med to kollegaer forleden, efter en lang arbejdsdag, og fik serveret nok den dårligste pizza jeg har fået i mit liv. Siden vi alle tre bestilte en pizza hver tænkte vi at man lige kunne dele, men deres var ikke meget bedre.

Bunden var brændt på den ene af dem og der var rester af brændt mel på de to andre, formodentlig fordi ovnen ikke har været rengjort.
Alle tre smagte kedeligt hvoraf den ene pizza var fuldstendig smagsløs. Alle tre pizzaer var slatne, råvarerne mangelfulde og jeg efterlod en halv pizza da jeg gik.

Manden jeg formoder var overtjener var afvisende og snoppet i sin væremåde. ventetiden på både mad og drikke var lang, så meget så at jeg tog tid på det da vi skulle have en kande vand midt i måltidet(næsten 20 minutter).
De 2 andre tjenere jeg snakkede med virkede begge udkørt og stressede, men i det mindste relativt høflige.

Vi var forbi på en søndag aften, og der var meget tryk på. Men det undskylder ikke det ringe måltid eller den ned talende tone fra overtjeneren, specielt til sådan en pris.

ABSOLUT undgå det sted på en travl aften, eller måske bare i det hele taget...

 

Dalende kvalitet - men prisen den samme

Besøgte Mother lige da de startede og nu igen i går.

Og desværre - som det går så tit - så falder kvaliteten. Den oprindelige pizza bund var tynd og sprød, og fyldet var med råvarer af beste kvalitet.

Men nu minder bunden om alle andres, og råvarerne er både dårligere og færre.

Hvad f... laver champignon fra glas på en pizza til 140 kr.? Og hvor blev artiskokkerne af?

Og små klatter gorgonzola, så det kun er på ca. en 3-del af pizzaen at man får fornemmelsen af hvad man har bestilt.

Så kære Mother - hæv kvaliteten eller sænk prisen til små 100 kr. som jeres pizzaer fortjener. Ikke en kroner mere.

 

Strålende pizza

Nok den bedste pizza jeg har fået i København. Var der med kvinde og to børn på hhv. 5 og 8. Vi havde booket i forvejen hvilket var godt siden stedet var proppet Servering var prompte og korrekt. Og pizzaerne var fantastisk gode. Og ja vi spiste også kanterne.

 

Gengangere?

Sen søndag aften i december, Kul; Ingen mennesker, Mother; rygende travlt. Det skal siges at vi ankommer 18 mennesker kl. 2045 og får vist et bord lige indenfor langs baren, der sad vi lidt klemt men da der blev et bord ledigt fik vi et mere og lidt mere lebensraum. Det første en af gæsterne gør er at spørge tjeneren om en rom og cola, det noterer han sig og går derefter videre med at spørge hvad vi andre kunne tænke os.
Det forholder sig sådan på Mother at for at kunne bestille bord til så mange mennesker kræver de at man bestiller en omgang Anti Pasti til 75 kr,- hvilket i og for sig ikke er slemt eller urimeligt, dog skal det siges at hvis man serverer et udvalg af bruchetta og diverse grønt samt tørret kød og pølse ville en kort præsentation være på sin plads, samt at der måske var nok til at alle havde en nogenlunde chance for at smage lidt af det hele. Det var der ikke og vi måtte selv gætte os til hvad vi spiste.
Da antipastien kommer på bordet har halvdelen af gæsterne stadig ikke drikkevarer og den unge dame der havde bestilt som det første er næsten en af de sidste til at få sin rom og cola. Vi drak skal lige siges, noget faktisk ret så udemærket rødvin udover det. Men som det andet dyreste på kortet var det dog også at forvente.
Pizzaerne som jo nu engang var det vi var kommet efter var der meget delte meninger om, men den generrelle konsensus var at det simpelthen til de priser ikke var godt nok. Tager man 145 kr for en "pepperoni & pepperoni" pizza forventes der altså pepperoni i en hvis mængde, samt beskrivelser af bla. røget spæk forventes der også en hvis røget smag, især når italien bla er kendt for deres spæk eller Lardo om man vil. Priserne på drikkevarer generelt var meget acceptable og vinen som sådan også dejlig, men servicen var simpelthen for sløv og med så mange mennesker siddende undres man over hvor mange af dem der har været der før? Der går i hvert fald et godt stykke tid før nogen af os kommer igen.

 

Ekstremt dårligt service!!!

Jeg havde booket et bord til 12 personer en måned forinden vi skulle bruge bordet (lørdag d. 6. december) og var i den forbindelse blevet gjort opmærksom på at brunchseetings kun varer 90 minutter og den tidligste seeting var kl 11.00.

Da vi ankommer lørdag formiddag lidt i 11 er restaurant mother ikke åben endnu og hele selskabet måtte stå udenfor i regnvejr til lidt over 11 inden vi allernådigst bliver vinket indenfor af en tydeligt uoplagt tjener.

Jeg siger mit navn og at vi har en reservation til 12 personer, og finder dernæst ud af at bordet ikke er klart og først skal dækkes. Det tager godt 10 minutter inden alle kan få sat sig ned og lagt deres tøj, hvilket jo slet ikke er i orden.

Det næste er at vi gerne vil bestille noget kaffe til vores brunch. På vejne af selskabet går min kæreste og jeg 3 gange op til baren for at høre om vi kan bestille og får ret spidst at vide af en kvindelig servitrice at vi skal sætte os ned da mothers personale modtager bestillingerne ved bordene. Alt i alt tager det omkring 15 minutter før vi får mulighed for at bestille kaffe og yderligere 15 minutter før alle ved bordet har fået denne serveret.

En særlig opsang/utilfredshed skal gives til den tjener der var overordnet ansvarlig for vores bord. En ung rødhåret pige. Mage til sur og tvær tjener skal man virkelig lede LÆNGE efter i København. Det var vores klare opfattelse at vi var til besvær for hende og ikke på et eneste tidspunkt var et smil eller service noget hun mestre. En virkelig dårlig oplevelse!

Det er rigtig ærgerligt at et sted som mother med sin fine beliggenhed og gode råvarer har et så uoplagt personale der ærlig talt har sørget godt og grundigt for at INGEN af os kommer der nogensinde igen....

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester