Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 13/03/12

Mother

Mother

Høkerboderne 9
1712 København V

Åbningstider

Søn-ons 11-23, tor-lør 11-01

Kontakt

22 27 58 98
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Frokost

Middag

Natmad

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

Køkkentype

Italiensk

Pizzeria

 

 

 

  • Fredag aften er Mother tæt pakket med sultne Kødbyen-gæster, der vil have en billig bid før de skal videre i byen. Foto: Else BjørnFredag aften er Mother tæt pakket med sultne Kødbyen-gæster, der vil have en billig bid før de skal videre i byen. Foto:
  • Bag pizzeriaet og trattoriaet Mother i Kødbyen står fra venstre David Biffani, Nick Pound og Theo Langley Foto: PRBag pizzeriaet og trattoriaet Mother i Kødbyen står fra venstre David Biffani, Nick Pound og Theo Langley Foto: PR
  • Pizza på Mother efter napolitansk forbillede. Foto: Else BjørnPizza på Mother efter napolitansk forbillede. Foto: Else Bjørn
  • Mothers billigste pizza. Foto: Else BjørnMothers billigste pizza. Foto:
Kødbyens moderne, italienske spisested og pizzeria hedder Mother. Læs her hvorfor.

“Feed the bitch, feed her or she’ll die” skriver kokken Antony Bourdain i sin bog Kitchen Confidential, hvor han taler om ”the mother dough” alias surdejen, som er moder til alle ens brød, hvis man bruger surdej i stedet for gær i små pakker fra køledisken.
Kulturgær - eller kunstigt gær - er nemmere, fordi man ikke skal huske at tage en klat dej fra hver gang, man bager, og gemme den, så den kan udvikle sig og fungere som hævemiddel næste gang man bager, og fordi en surdej har sit eget liv og næsten som en Tamagotchi eller et kæledyr kræver, at man enten bager regelmæssigt eller på anden måde fodrer den, for at holde den i live. Der findes endog beretninger om folk, der har haft deres surdej med på ferie.

Slut med at lade kanterne ligge
Ovenstående er sandsynligvis mere, end du nogensinde har ønsket at vide om surdej, men det er forklaringen på, hvorfor Kødbyens italienske luksus-pizzeria, har valgt at kalde sig Mother. Her er dejen til pizzabundene lavet på surdej.
"For det først giver surdejen en mere intens smag, som gør, at folk pludselig holder op med at levne kanterne. For det andet er en pizza på surdej nemmere at fordøje. Du bliver mæt, men en halv time efter, er du klar til at danse", forklarer den italiensk kok David Biffani, som før han åbnede Mother har haft trattoriaer i Rom og arbejdet for Cofoco.
"Jeg elsker pizza og kunne leve af pizza, og når jeg spiser surdejspizza, behøver jeg ikke have dårlig samvittighed over at spise pizza to gange om ugen, fordi surdejen hjælper maven med at fordøje det gluten, som er i melet", siger han.

Brændefyret ovn
David Biffani importerer selv en del af råvarerne, deriblandt en chili-pølse fra Calabrien i Italien, som han er meget stolt af.
"Vi bruger den i stedet for det, som nogen her kalder pepperoni, men som ikke engang findes i Italien", fortæller han.

Bar og møbler af træ
Indretningen er lige så minimalistisk som menukortet. De hvide fliser fra dengang Kødbyen var byen slagteri, det rå betongulv, som er blevet poleret blankt, og et fem meter langt stykke træ, der udgør baren. Også møblementet er af træ, som er som sammen med ilden i bålet er forudsætningen for al mad.

På vej hjem og på vej ud
Tanken er, at Mother skal være en lokalt hang-out for vesterbroere, der vil have en bid mad, inden de skal hjem eller videre i byen, og køkkenet holder åbent til klokken 23. Kolde retter fås dog helt til klokken 01.

Spontane gæster efter kl. 20
"Jeg er lidt træt af, at jeg i København ikke kan gå ud spontant, fordi alle bordene på de gode restauranter tit er reserverede på forhånd. I Italien er det slet ikke muligt at bestille bord på en restaurant i det mere afslappede prisleje. På Mother kan du bestille bord fra klokken 17 til 20. Derefter er bordene forbeholdt spontane gæster", siger David Biffani.

Kvinden og kærligheden
Bag Mother står tre mænd, der ud over lidenskaben for god, italiensk mad, har det til fælles, at de har arbejde på gode restauranter i både Danmark, Italien og England. Og at kærligheden til en dansk kvinde har ført dem til Danmark.
Det gælder Theo Langley, der kommer fra en stilling som manager hos Cofoco, David Biffani fra Rom, som har været medejer af trattoriaer, og Nick Pound, der har drevet en restaurant i Yorkshire, der har fået Michelinguidens god-til-prisen-udmærkelse Bib Gourmand.

Mother åbnede 26. august 2010. I marts 2012 fik Mother en lille morgen-, frokost og drinksbar i med egen indgang forlængelse af restauranten.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Få Berlingske fre-, lør- og søndag i 3 måneder for 199 kr. pr. md. Samlet engangspris 597 kr. Abonnementet fortsætter til normalpris, indtil det opsiges.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

God mad og god stemning

Vi havde bestilt bord til fire en lørdag aften og selvom de ikke lige kunne finde vores reservation, da vi kom, fandt de hurtigt et bord, selvom restauranten var fyldt.

Vi bestilte tre pizzaer til deling og det mættede fint. Jeg synes dog ikke, jeg kunne smage forskel på en surdejsbund og en "almindelig" pizzabund. Men de smagte dejligt.

Servicen fungerede fint, men tangerede måske til den ikke så opmærksomme side - i hvert fald, når det kom til opfyldningen af vand, men så snart vi gjorde opmærksom på det, kom de med mere.

Støjniveauet er meget højt, så forvent ikke en stille og rolig aften - det er til gengæld med til at give en dejlig livlig stemning.

 

Skodsted

Var ude med min hustru og min 8 måneders gamle søn for første gang i et par måneder - og havde store forventninger.

Vi fik et bord og bestilte uden problemer. Men så kom servitricen med vores drikkevarer - og spildte et helt glas rødvin ud over min søn og mig.

Den slags kan ske. Men hun kunne knap nok finde ud af undskylde for sin klodsethed, men henviste til manageren, og stak mig så et par servietter, inden hun forsvandt. Så kunne vi stå og dryppe rødvin midt i lokalet og vente i 5 minutter på, at manageren tog sig sammen til at møde op.

Masser af beklagelse fra manageren, men ingen hjælp. Efter noget brok fik vi så et gavekort og kunne forlade stedet uden at have fået aftensmad.

Ikke noget med at tilbyde mig en taxi, så jeg hurtigt kunne komme hjem og spise. Ikke noget med at få mit navn og mine kontaktoplysninger, så man kunne følge op på, om alt var vel efter en virkelig uheldig oplevelse.

Når jeg nu læser andre kommentarer vedrørende personalets serviceniveau og holder det sammen med min egen oplevelse, kan kan ikke anbefale nogen at besøge Mother. Der er heldigvis andre steder, som har forståelse for service - og hvordan man håndterer en krisesituation.

 

Ægte Napoli-style

Pizzaerne er paradisiske for ægte pizza-feinschmekkere. De minder meget om den ægte vare, som man får i Napoli. Lækker surdej, god røgsmag og kvalitets råvarer når det gælder toppings. Havde forventet restauranten ville være kaotisk, upersonlig og travlt bestyret af uhøfligt personale. Travl og kaotisk: Ja. Hyggelig: Nej. Betjening: Medium, men effektiv og hurtig. Men Pizzaerne er sgu det hele værd. Derfor 4 stjerner.

 

Aldrig har jeg oplevet så dårlig betjening i København!

Jeg var i torsdags på Mother sammen med en veninde, hvor vi skulle spise middag. Det skal lige siges, at jeg aldrig før har skrevet en anmeldelse om noget sted, men denne her oplevelse, var så langt ude, at jeg simpelthen bliver nødt til at dele den.

De havde desværre kun plads udenfor, og vi spurgte derfor om vi kunne komme på venteliste til et bord indenfor, da det var koldt og småregnede, og vi derfor ikke havde lyst til at sidde udenfor i flere timer. Vores tjener sagde at det var helt fint og at der ca. ville gå en halv time før de ville have et ledigt bord indenfor. Vi bestilte vores mad (hos en anden tjener), og en halv time efter kom manageren ud og sagde at de havde et ledigt bord. Manageren ser så, at vi har spist halvdelen af vores pizza hver og siger så at vi ikke kan få et bord, da vi er gået i gang med at spise, og at reglen er at man kun kan få et bord hvis man ikke er gået i gang med at spise. Denne "regel" var vi imidlertid ikke blevet oplyst om inden vi bestilte maden, hvorfor jeg blev temmelig irriteret over udsigten til at kunne færdiggøre min middag i 8 grader og regn. Jeg fortæller manageren at jeg synes, at det i princippet er ok at have en sådan regel, men at man da bør gøre kunden opmærksom på dette inden, at kunden bestiller maden, således at kunden har mulighed for enten at vente med at bestille, eller at vælge restauranten fra. Manageren havde en attitude, som jeg ikke kan huske at jeg nogenside har oplevet før og hun kaster sig ud i en kæmpe diskussion med mig, og er endda så fræk at sige at jeg har et attitudeproblem. Jeg skal ikke lægge skjul på at jeg helt sikkert har talt i en irriteret tone, da jeg følte at det var helt på sin plads, men managerens attitude var helt ude af proportioner. Det ender dog med (efter et længere skænderi) at jeg får min vilje og at vi bliver rykket indenfor. Derefter hiver manageren tjeneren (som skrev os på venteliste) hen til vores bord og sagde at tjeneren altså havde gjort os opmærksom på det, og tjeneren nikkede samstemmende. Dette var en direkte løgn, men hvis jeg havde haft en manager af den type havde jeg nok også været tilbøjelig til bare at lyve, da hun var flabet helt udover det sædvanlige. Det var sindssygt frækt, at hive tjeneren hen bagefter, og at det så var en direkte løgn, gjorde det absolut ikke bedre. Vi havde slet ikke haft nogen samtale med tjeneren, udover at hun sagde at hun ville skrive os på listen og at det ca. ville tage en halv time.

ALDRIG har jeg oplevet så dårlig service i København, og aldrig nogensinde sætter jeg igen mine ben på Mother.

 

Ingen atmosfære......

Dyrt og kedeligt

Underligt koncept at man skal snakke engelsk......og det skal fandeme gå hurtigt......

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester