Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 23/06/14

Mother

Mother

Høkerboderne 9
1712 København V

Åbningstider

Søn-ons 11-23, tor-lør 11-01

Kontakt

22 27 58 98
 

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Frokost

Middag

Natmad

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

Køkkentype

Italiensk

Pizzeria

 

 

 

  • Foto: Linda Kastrup Foto: Linda Kastrup
  • Bag pizzeriaet og trattoriaet Mother i Kødbyen står fra venstre David Biffani, Nick Pound og Theo Langley Foto: PRBag pizzeriaet og trattoriaet Mother i Kødbyen står fra venstre David Biffani, Nick Pound og Theo Langley Foto: PR
  • Madanmeldelse. Nyt pizzasted "Mother" i Kødbyen. Foto: Linda KastrupMadanmeldelse. Nyt pizzasted "Mother" i Kødbyen. Foto: Linda Kastrup
Kødbyens moderne, italienske spisested og pizzeria hedder Mother. Læs her hvorfor.

“Feed the bitch, feed her or she’ll die” skriver kokken Antony Bourdain i sin bog Kitchen Confidential, hvor han taler om ”the mother dough” alias surdejen, som er moder til alle ens brød, hvis man bruger surdej i stedet for gær i små pakker fra køledisken.

Kulturgær - eller kunstigt gær - er nemmere, fordi man ikke skal huske at tage en klat dej fra hver gang, man bager, og gemme den, så den kan udvikle sig og fungere som hævemiddel næste gang man bager, og fordi en surdej har sit eget liv og næsten som en Tamagotchi eller et kæledyr kræver, at man enten bager regelmæssigt eller på anden måde fodrer den, for at holde den i live.

Der findes endog beretninger om folk, der har haft deres surdej med på ferie.

Slut med at lade kanterne ligge
Ovenstående er sandsynligvis mere, end du nogensinde har ønsket at vide om surdej, men det er forklaringen på, hvorfor Kødbyens italienske luksus-pizzeria, har valgt at kalde sig Mother. Her er dejen til pizzabundene lavet på surdej.
"For det først giver surdejen en mere intens smag, som gør, at folk pludselig holder op med at levne kanterne. For det andet er en pizza på surdej nemmere at fordøje. Du bliver mæt, men en halv time efter, er du klar til at danse", forklarer den italiensk kok David Biffani, som før han åbnede Mother har haft trattoriaer i Rom og arbejdet for Cofoco.

"Jeg elsker pizza og kunne leve af pizza, og når jeg spiser surdejspizza, behøver jeg ikke have dårlig samvittighed over at spise pizza to gange om ugen, fordi surdejen hjælper maven med at fordøje det gluten, som er i melet", siger han.

Brændefyret ovn
David Biffani importerer selv en del af råvarerne, deriblandt en chili-pølse fra Calabrien i Italien, som han er meget stolt af.

"Vi bruger den i stedet for det, som nogen her kalder pepperoni, men som ikke engang findes i Italien", fortæller han.

Bar og møbler af træ
Indretningen er lige så minimalistisk som menukortet. De hvide fliser fra dengang Kødbyen var byens slagteri, det rå betongulv, som er blevet poleret blankt, og et fem meter langt stykke træ, der udgør baren. Også møblementet er af træ, som er som sammen med ilden i bålet er forudsætningen for al mad. I 2013 fik Mother også et udekøkken ude foran restauranten i form af endnu en pizzaovn.

På vej hjem og på vej ud
Tanken er, at Mother skal være en lokalt hang-out for vesterbroere, der vil have en bid mad, inden de skal hjem eller videre i byen, og køkkenet holder åbent til klokken 23. Kolde retter fås dog helt til klokken 01.

Spontane gæster efter kl. 20
"Jeg er lidt træt af, at jeg i København ikke kan gå ud spontant, fordi alle bordene på de gode restauranter tit er reserverede på forhånd. I Italien er det slet ikke muligt at bestille bord på en restaurant i det mere afslappede prisleje. På Mother kan du bestille bord fra klokken 17 til 20. Derefter er bordene forbeholdt spontane gæster", siger David Biffani.

Kvinden og kærligheden
Bag Mother står to mænd, der ud over lidenskaben for god, italiensk mad, har det til fælles, at de har arbejde på gode restauranter i både Danmark, Italien og England. Og at kærligheden til en dansk kvinde har ført dem til Danmark.
Det gælder David Biffani fra Rom, som har været medejer af trattoriaer, og Nick Pound, der har drevet en restaurant i Yorkshire, der har fået Michelinguidens god-til-prisen-udmærkelse Bib Gourmand.

Mother åbnede 26. august 2010. I marts 2012 fik Mother en lille morgen-, frokost og drinksbar i med egen indgang forlængelse af restauranten.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Elendig mad og service.

Jeg var forbi sammen med to kollegaer forleden, efter en lang arbejdsdag, og fik serveret nok den dårligste pizza jeg har fået i mit liv. Siden vi alle tre bestilte en pizza hver tænkte vi at man lige kunne dele, men deres var ikke meget bedre.

Bunden var brændt på den ene af dem og der var rester af brændt mel på de to andre, formodentlig fordi ovnen ikke har været rengjort.
Alle tre smagte kedeligt hvoraf den ene pizza var fuldstendig smagsløs. Alle tre pizzaer var slatne, råvarerne mangelfulde og jeg efterlod en halv pizza da jeg gik.

Manden jeg formoder var overtjener var afvisende og snoppet i sin væremåde. ventetiden på både mad og drikke var lang, så meget så at jeg tog tid på det da vi skulle have en kande vand midt i måltidet(næsten 20 minutter).
De 2 andre tjenere jeg snakkede med virkede begge udkørt og stressede, men i det mindste relativt høflige.

Vi var forbi på en søndag aften, og der var meget tryk på. Men det undskylder ikke det ringe måltid eller den ned talende tone fra overtjeneren, specielt til sådan en pris.

ABSOLUT undgå det sted på en travl aften, eller måske bare i det hele taget...

 

Dalende kvalitet - men prisen den samme

Besøgte Mother lige da de startede og nu igen i går.

Og desværre - som det går så tit - så falder kvaliteten. Den oprindelige pizza bund var tynd og sprød, og fyldet var med råvarer af beste kvalitet.

Men nu minder bunden om alle andres, og råvarerne er både dårligere og færre.

Hvad f... laver champignon fra glas på en pizza til 140 kr.? Og hvor blev artiskokkerne af?

Og små klatter gorgonzola, så det kun er på ca. en 3-del af pizzaen at man får fornemmelsen af hvad man har bestilt.

Så kære Mother - hæv kvaliteten eller sænk prisen til små 100 kr. som jeres pizzaer fortjener. Ikke en kroner mere.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester