Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 23/06/14

Mother

Mother

Høkerboderne 9
1712 København V

Åbningstider

Søn-ons 11-23, tor-lør 11-01

Kontakt

22 27 58 98
 
Brugerne mener
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Frokost

Middag

Natmad

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

Køkkentype

Italiensk

Pizzeria

 

 

 

  • Madanmeldelse. Nyt pizzasted "Mother" i Kødbyen. Foto: Linda KastrupMadanmeldelse. Nyt pizzasted "Mother" i Kødbyen. Foto: Linda Kastrup
  • Bag pizzeriaet og trattoriaet Mother i Kødbyen står fra venstre David Biffani, Nick Pound og Theo Langley Foto: PRBag pizzeriaet og trattoriaet Mother i Kødbyen står fra venstre David Biffani, Nick Pound og Theo Langley Foto: PR
  • Madanmeldelse. Nyt pizzasted "Mother" i Kødbyen. Foto: Linda KastrupMadanmeldelse. Nyt pizzasted "Mother" i Kødbyen. Foto: Linda Kastrup
Kødbyens moderne, italienske spisested og pizzeria hedder Mother. Læs her hvorfor.

“Feed the bitch, feed her or she’ll die” skriver kokken Antony Bourdain i sin bog Kitchen Confidential, hvor han taler om ”the mother dough” alias surdejen, som er moder til alle ens brød, hvis man bruger surdej i stedet for gær i små pakker fra køledisken.

Kulturgær - eller kunstigt gær - er nemmere, fordi man ikke skal huske at tage en klat dej fra hver gang, man bager, og gemme den, så den kan udvikle sig og fungere som hævemiddel næste gang man bager, og fordi en surdej har sit eget liv og næsten som en Tamagotchi eller et kæledyr kræver, at man enten bager regelmæssigt eller på anden måde fodrer den, for at holde den i live.

Der findes endog beretninger om folk, der har haft deres surdej med på ferie.

Slut med at lade kanterne ligge
Ovenstående er sandsynligvis mere, end du nogensinde har ønsket at vide om surdej, men det er forklaringen på, hvorfor Kødbyens italienske luksus-pizzeria, har valgt at kalde sig Mother. Her er dejen til pizzabundene lavet på surdej.
"For det først giver surdejen en mere intens smag, som gør, at folk pludselig holder op med at levne kanterne. For det andet er en pizza på surdej nemmere at fordøje. Du bliver mæt, men en halv time efter, er du klar til at danse", forklarer den italiensk kok David Biffani, som før han åbnede Mother har haft trattoriaer i Rom og arbejdet for Cofoco.

"Jeg elsker pizza og kunne leve af pizza, og når jeg spiser surdejspizza, behøver jeg ikke have dårlig samvittighed over at spise pizza to gange om ugen, fordi surdejen hjælper maven med at fordøje det gluten, som er i melet", siger han.

Brændefyret ovn
David Biffani importerer selv en del af råvarerne, deriblandt en chili-pølse fra Calabrien i Italien, som han er meget stolt af.

"Vi bruger den i stedet for det, som nogen her kalder pepperoni, men som ikke engang findes i Italien", fortæller han.

Bar og møbler af træ
Indretningen er lige så minimalistisk som menukortet. De hvide fliser fra dengang Kødbyen var byens slagteri, det rå betongulv, som er blevet poleret blankt, og et fem meter langt stykke træ, der udgør baren. Også møblementet er af træ, som er som sammen med ilden i bålet er forudsætningen for al mad. I 2013 fik Mother også et udekøkken ude foran restauranten i form af endnu en pizzaovn.

På vej hjem og på vej ud
Tanken er, at Mother skal være en lokalt hang-out for vesterbroere, der vil have en bid mad, inden de skal hjem eller videre i byen, og køkkenet holder åbent til klokken 23. Kolde retter fås dog helt til klokken 01.

Spontane gæster efter kl. 20
"Jeg er lidt træt af, at jeg i København ikke kan gå ud spontant, fordi alle bordene på de gode restauranter tit er reserverede på forhånd. I Italien er det slet ikke muligt at bestille bord på en restaurant i det mere afslappede prisleje. På Mother kan du bestille bord fra klokken 17 til 20. Derefter er bordene forbeholdt spontane gæster", siger David Biffani.

Kvinden og kærligheden
Bag Mother står to mænd, der ud over lidenskaben for god, italiensk mad, har det til fælles, at de har arbejde på gode restauranter i både Danmark, Italien og England. Og at kærligheden til en dansk kvinde har ført dem til Danmark.
Det gælder David Biffani fra Rom, som har været medejer af trattoriaer, og Nick Pound, der har drevet en restaurant i Yorkshire, der har fået Michelinguidens god-til-prisen-udmærkelse Bib Gourmand.

Mother åbnede 26. august 2010. I marts 2012 fik Mother en lille morgen-, frokost og drinksbar i med egen indgang forlængelse af restauranten.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Spar 20% hos vinderen af Byens Bedste billige spisested 'Mon Amour' med AOK kupon

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Service???

Familiebesøget fra Australien ville gerne have pizza & nyde en dansk sommeraften samtidig, så jeg tænkte:'Mother, naturligvis': Vi ankom og satte os udenfor ved træbordene. Der var folk, men ikke propfyldt, og meget hyggeligt. Og så gik det ned af bakke! 4-5 personer som løb rundt og serverede mm. og vi blev groft ignoreret. Efter mange forsøg på øjenkontakt & viften med armene greb jeg fat i en kvinde, men hun kunne ikke tage imod en ordre, og løb så sin vej. Da vi fortsat blev ignoreret, og samtidig kunne se at gæster, der var ankommet senere end os, godt kunne få lov at bestille, tog vi vores gode tøj og gik. Og det er IKKE at sted jeg , eller nogen jeg kender, kommer tilbage til. Under lavmålet!!!

 

Provokerende ringe

Vi skulle bare have noget salt til tømmermændene og det endte så med brunch på Mother, mest pga at vi kunne sidde og slikke sol ude foran. Men som vesterbroer med et hav af lækre cafeer og restauranter i baghaven forventede vi da en solid frokost oplevelse. Ikke noget gourmet bare en lørdagsfrokost med fokus på betænksom service og god mad. Det synes jeg er et minimum at forlange. Ingen af delen kunne Mother give os!

Brunchen var decideret ringe, personalet fortravlede og hipster lade. Vi var der i brunchens sidste time og det bar buffeten voldsomt præg af. Der var rodet og flere fade var halvtomme. Desuden var maden fordelt i to rum og det var ikke særlig klart, så vi skulle lede efter yoghurt og frugt mm. Da vi så endelig fik at vide hvor det var, kom man ind i et rum med helt tomme fade og et sølle udvalg af kridhvidt brød og halvtomme nutellaglas.
Det er simpelthen for latterligt, at der i en halvfuldt restaurant med 5 tjenere og 5 kokke på arbejde ikke kan være tjek på en brunch buffet. Specielt når der er lukket for almindelig servering, og det eneste de derfor skal gøre, er at fylde fade op og holde det pænt og ordentlig for kunderne som ellers klare resten selv, da konceptet jo ligesom baserer sig på høflig selvbetjening.

Vi gav udtryk for vores skuffelse over udvalget og standen af brunchen til vores ellers venlige tjener. Han ville få nogen til at fylde fadene op, men ovenpå en frusterende frokost var vi mere interesserede i lidt forståelse for vores dårlige oplevelse af både mad og den ringe kommunikation og betjening i en ellers overbemandet restaurant. Men i stedet for at lytte til vores kommentarer og imødekomme os med en beklagelse, blev vi i stedet mødt med total mangel på forståelse og en opfordring til enten at gå ombord i frugten, han nu havde sørget for blev fyldt op, eller betale og "beholde" vores dårlige oplevelse. Jeg har aldrig været ude for en så arrogant tone hos et personale på noget sted i København.

Vi måtte derfor betale 356 kr for ingenting og gå hjem med vores dårlige oplevelse. Det er til grin at man som spisested tror man kan overleve udelukkende på beliggenhed, hipsterwibes eller hvad end det er der er mantraet hos Mother. Kvaliteten af deres kerneydelse - maden - følges i hvert fald på ingen måde med prisniveauet, og service er en by i Rusland.

 

God mad og god stemning

Vi havde bestilt bord til fire en lørdag aften og selvom de ikke lige kunne finde vores reservation, da vi kom, fandt de hurtigt et bord, selvom restauranten var fyldt.

Vi bestilte tre pizzaer til deling og det mættede fint. Jeg synes dog ikke, jeg kunne smage forskel på en surdejsbund og en "almindelig" pizzabund. Men de smagte dejligt.

Servicen fungerede fint, men tangerede måske til den ikke så opmærksomme side - i hvert fald, når det kom til opfyldningen af vand, men så snart vi gjorde opmærksom på det, kom de med mere.

Støjniveauet er meget højt, så forvent ikke en stille og rolig aften - det er til gengæld med til at give en dejlig livlig stemning.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Foto: Ikke oplyst

MER’ og bedre SEX – workshop med Jakob Olrik

MER’ og bedre SEX – workshop med Jakob Olrik

Foto: Ikke oplyst

Forfør ham – workshop med Jakob Olrik

Forfør ham – workshop med Jakob Olrik

Foto: Ikke oplyst

Sidsel Storm and jazzy wines @ Andersen Boutique Hotel

Event

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester