Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 23/06/14

Mother

Mother

Høkerboderne 9
1712 København V

Åbningstider

Søn-ons 11-23, tor-lør 11-01

Kontakt

22 27 58 98
 

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Frokost

Middag

Natmad

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

Køkkentype

Italiensk

Pizzeria

 

 

 

  • Madanmeldelse. Nyt pizzasted "Mother" i Kødbyen. Foto: Linda KastrupMadanmeldelse. Nyt pizzasted "Mother" i Kødbyen. Foto: Linda Kastrup
  • Bag pizzeriaet og trattoriaet Mother i Kødbyen står fra venstre David Biffani, Nick Pound og Theo Langley Foto: PRBag pizzeriaet og trattoriaet Mother i Kødbyen står fra venstre David Biffani, Nick Pound og Theo Langley Foto: PR
  • Madanmeldelse. Nyt pizzasted "Mother" i Kødbyen. Foto: Linda KastrupMadanmeldelse. Nyt pizzasted "Mother" i Kødbyen. Foto: Linda Kastrup
Kødbyens moderne, italienske spisested og pizzeria hedder Mother. Læs her hvorfor.

“Feed the bitch, feed her or she’ll die” skriver kokken Antony Bourdain i sin bog Kitchen Confidential, hvor han taler om ”the mother dough” alias surdejen, som er moder til alle ens brød, hvis man bruger surdej i stedet for gær i små pakker fra køledisken.

Kulturgær - eller kunstigt gær - er nemmere, fordi man ikke skal huske at tage en klat dej fra hver gang, man bager, og gemme den, så den kan udvikle sig og fungere som hævemiddel næste gang man bager, og fordi en surdej har sit eget liv og næsten som en Tamagotchi eller et kæledyr kræver, at man enten bager regelmæssigt eller på anden måde fodrer den, for at holde den i live.

Der findes endog beretninger om folk, der har haft deres surdej med på ferie.

Slut med at lade kanterne ligge
Ovenstående er sandsynligvis mere, end du nogensinde har ønsket at vide om surdej, men det er forklaringen på, hvorfor Kødbyens italienske luksus-pizzeria, har valgt at kalde sig Mother. Her er dejen til pizzabundene lavet på surdej.
"For det først giver surdejen en mere intens smag, som gør, at folk pludselig holder op med at levne kanterne. For det andet er en pizza på surdej nemmere at fordøje. Du bliver mæt, men en halv time efter, er du klar til at danse", forklarer den italiensk kok David Biffani, som før han åbnede Mother har haft trattoriaer i Rom og arbejdet for Cofoco.

"Jeg elsker pizza og kunne leve af pizza, og når jeg spiser surdejspizza, behøver jeg ikke have dårlig samvittighed over at spise pizza to gange om ugen, fordi surdejen hjælper maven med at fordøje det gluten, som er i melet", siger han.

Brændefyret ovn
David Biffani importerer selv en del af råvarerne, deriblandt en chili-pølse fra Calabrien i Italien, som han er meget stolt af.

"Vi bruger den i stedet for det, som nogen her kalder pepperoni, men som ikke engang findes i Italien", fortæller han.

Bar og møbler af træ
Indretningen er lige så minimalistisk som menukortet. De hvide fliser fra dengang Kødbyen var byens slagteri, det rå betongulv, som er blevet poleret blankt, og et fem meter langt stykke træ, der udgør baren. Også møblementet er af træ, som er som sammen med ilden i bålet er forudsætningen for al mad. I 2013 fik Mother også et udekøkken ude foran restauranten i form af endnu en pizzaovn.

På vej hjem og på vej ud
Tanken er, at Mother skal være en lokalt hang-out for vesterbroere, der vil have en bid mad, inden de skal hjem eller videre i byen, og køkkenet holder åbent til klokken 23. Kolde retter fås dog helt til klokken 01.

Spontane gæster efter kl. 20
"Jeg er lidt træt af, at jeg i København ikke kan gå ud spontant, fordi alle bordene på de gode restauranter tit er reserverede på forhånd. I Italien er det slet ikke muligt at bestille bord på en restaurant i det mere afslappede prisleje. På Mother kan du bestille bord fra klokken 17 til 20. Derefter er bordene forbeholdt spontane gæster", siger David Biffani.

Kvinden og kærligheden
Bag Mother står to mænd, der ud over lidenskaben for god, italiensk mad, har det til fælles, at de har arbejde på gode restauranter i både Danmark, Italien og England. Og at kærligheden til en dansk kvinde har ført dem til Danmark.
Det gælder David Biffani fra Rom, som har været medejer af trattoriaer, og Nick Pound, der har drevet en restaurant i Yorkshire, der har fået Michelinguidens god-til-prisen-udmærkelse Bib Gourmand.

Mother åbnede 26. august 2010. I marts 2012 fik Mother en lille morgen-, frokost og drinksbar i med egen indgang forlængelse af restauranten.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Bid 20% af prisen på Byens Bedste Burger 2014

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

Gengangere?

Sen søndag aften i december, Kul; Ingen mennesker, Mother; rygende travlt. Det skal siges at vi ankommer 18 mennesker kl. 2045 og får vist et bord lige indenfor langs baren, der sad vi lidt klemt men da der blev et bord ledigt fik vi et mere og lidt mere lebensraum. Det første en af gæsterne gør er at spørge tjeneren om en rom og cola, det noterer han sig og går derefter videre med at spørge hvad vi andre kunne tænke os.
Det forholder sig sådan på Mother at for at kunne bestille bord til så mange mennesker kræver de at man bestiller en omgang Anti Pasti til 75 kr,- hvilket i og for sig ikke er slemt eller urimeligt, dog skal det siges at hvis man serverer et udvalg af bruchetta og diverse grønt samt tørret kød og pølse ville en kort præsentation være på sin plads, samt at der måske var nok til at alle havde en nogenlunde chance for at smage lidt af det hele. Det var der ikke og vi måtte selv gætte os til hvad vi spiste.
Da antipastien kommer på bordet har halvdelen af gæsterne stadig ikke drikkevarer og den unge dame der havde bestilt som det første er næsten en af de sidste til at få sin rom og cola. Vi drak skal lige siges, noget faktisk ret så udemærket rødvin udover det. Men som det andet dyreste på kortet var det dog også at forvente.
Pizzaerne som jo nu engang var det vi var kommet efter var der meget delte meninger om, men den generrelle konsensus var at det simpelthen til de priser ikke var godt nok. Tager man 145 kr for en "pepperoni & pepperoni" pizza forventes der altså pepperoni i en hvis mængde, samt beskrivelser af bla. røget spæk forventes der også en hvis røget smag, især når italien bla er kendt for deres spæk eller Lardo om man vil. Priserne på drikkevarer generelt var meget acceptable og vinen som sådan også dejlig, men servicen var simpelthen for sløv og med så mange mennesker siddende undres man over hvor mange af dem der har været der før? Der går i hvert fald et godt stykke tid før nogen af os kommer igen.

 

Ekstremt dårligt service!!!

Jeg havde booket et bord til 12 personer en måned forinden vi skulle bruge bordet (lørdag d. 6. december) og var i den forbindelse blevet gjort opmærksom på at brunchseetings kun varer 90 minutter og den tidligste seeting var kl 11.00.

Da vi ankommer lørdag formiddag lidt i 11 er restaurant mother ikke åben endnu og hele selskabet måtte stå udenfor i regnvejr til lidt over 11 inden vi allernådigst bliver vinket indenfor af en tydeligt uoplagt tjener.

Jeg siger mit navn og at vi har en reservation til 12 personer, og finder dernæst ud af at bordet ikke er klart og først skal dækkes. Det tager godt 10 minutter inden alle kan få sat sig ned og lagt deres tøj, hvilket jo slet ikke er i orden.

Det næste er at vi gerne vil bestille noget kaffe til vores brunch. På vejne af selskabet går min kæreste og jeg 3 gange op til baren for at høre om vi kan bestille og får ret spidst at vide af en kvindelig servitrice at vi skal sætte os ned da mothers personale modtager bestillingerne ved bordene. Alt i alt tager det omkring 15 minutter før vi får mulighed for at bestille kaffe og yderligere 15 minutter før alle ved bordet har fået denne serveret.

En særlig opsang/utilfredshed skal gives til den tjener der var overordnet ansvarlig for vores bord. En ung rødhåret pige. Mage til sur og tvær tjener skal man virkelig lede LÆNGE efter i København. Det var vores klare opfattelse at vi var til besvær for hende og ikke på et eneste tidspunkt var et smil eller service noget hun mestre. En virkelig dårlig oplevelse!

Det er rigtig ærgerligt at et sted som mother med sin fine beliggenhed og gode råvarer har et så uoplagt personale der ærlig talt har sørget godt og grundigt for at INGEN af os kommer der nogensinde igen....

 

Elendigt

Stressede tjenere. Fik hældt rødvin ud over min kjole og servitricen gik igen. Slatne, bløde, lidt vandede pizzaer. Kedelig smag.
Det dårligeste pizzeria jeg endnu har prøvet.

Og så gav vi 2x145 kr for det...

 

Dårlig mad, stresset personale, slet ikke hyggeligt

Det er forståeligt, at Mother gerne vil tjene meget og derfor gerne vil have folk hurtig ud af restauranten igen, men det er ret ekstrem hvor åbentlys strategien er. Travle tjenere som ikke kan yde en god service, og dårlig mad ikke pga råvarerne, men fordi det hele er så forhastet. Pizzerne kunne havde klaret ekstra tid i ovnen og vi skulle havde fået lov til at nyde forretten. Hele vores lille oplevelse beskrevet her tog kun lidt over 1 time

Tjener nr. 1: ok sød, men havde enorm travlt

Tjener nr. 2: kunne ikke forstå hvad vi sagde hverken på engelsk eller dansk og hver gang en af os sagde noget var svaret enten "huh?" eller "what?" Forsøgte også at bytte vores forret efter vi var begyndt at tage mad over på vores tallerkener fordi hun mente vi havde bestilt en vegetarforret. Nej men vi har ikke bestilt en vegetarforret. "What?!".

Tjener nr. 3: Før vi var nåede halvvejs i forretten, kom tjener 3 med vores pizza, og dumpede dem ned på det meget lille bord. Vi skyndte os at flytte ting væk inkl. tallerkener, pottepanten og glas. Da vi sagde vi ikke var færdige med forretten, var svaret: "Jeg kan ikke bede kokkene om at stoppe med at lave maden" og så farede hun væk. (Lidt senere, mens vi smagte pizzaerne fjernede tjener 2 vores halvspist forret)

Forretten: faktisk ok - ærgerligt vi ikke nåede at spise det hele.

Pizza: Jeg var meget optimistisk - de så FANTASTISKE ud, men da min veninde sagde hun havde svært med at skære i dem, gik det lige op for mig at mine fingre i min højre hånd var i krampetilstand om kniven. Om det skyldes knivene eller den bløde, ret snaskede tomatpuré på en sej pizzabund er uvist. Vi endte med at spise skorperne og efterlod resten.

Vi takkede pænt nej til at få resterne med hjem og det bekymrede tjener 1 rigtig meget. Han spurgte ind til vores oplevelse, og fik det hele at vide. Han hastede afsted. Tjener nr. 2. kom med regningen og betalingsautomaten og da hun så vi begge havde pungen ud sagde hun ville dele regningen op (ekstra point for initiativ). Efter den første halvdel af betalingen gik igennem kom tjener 1 sammen med en anden (tjener 4 eller lederen) og sagde "don't pay the bill, I need to make an adjustment". Tjener 2 så forvirret ud og sagde "what?". Jeg gentog sætningen, hun svarede "huh?" og løb efter dem. Et minut senere løber hun forbi vores bord og siger "I don't understand. I don't understand!" og videre til næste bord. Tjener 1 kom tilbage og sagde undskyld mange gang og det var nok med halvdelen af betalingen. Det var sødt af ham, men det manglede da også bare.

.

 

Service???

Familiebesøget fra Australien ville gerne have pizza & nyde en dansk sommeraften samtidig, så jeg tænkte:'Mother, naturligvis': Vi ankom og satte os udenfor ved træbordene. Der var folk, men ikke propfyldt, og meget hyggeligt. Og så gik det ned af bakke! 4-5 personer som løb rundt og serverede mm. og vi blev groft ignoreret. Efter mange forsøg på øjenkontakt & viften med armene greb jeg fat i en kvinde, men hun kunne ikke tage imod en ordre, og løb så sin vej. Da vi fortsat blev ignoreret, og samtidig kunne se at gæster, der var ankommet senere end os, godt kunne få lov at bestille, tog vi vores gode tøj og gik. Og det er IKKE at sted jeg , eller nogen jeg kender, kommer tilbage til. Under lavmålet!!!

 

Provokerende ringe

Vi skulle bare have noget salt til tømmermændene og det endte så med brunch på Mother, mest pga at vi kunne sidde og slikke sol ude foran. Men som vesterbroer med et hav af lækre cafeer og restauranter i baghaven forventede vi da en solid frokost oplevelse. Ikke noget gourmet bare en lørdagsfrokost med fokus på betænksom service og god mad. Det synes jeg er et minimum at forlange. Ingen af delen kunne Mother give os!

Brunchen var decideret ringe, personalet fortravlede og hipster lade. Vi var der i brunchens sidste time og det bar buffeten voldsomt præg af. Der var rodet og flere fade var halvtomme. Desuden var maden fordelt i to rum og det var ikke særlig klart, så vi skulle lede efter yoghurt og frugt mm. Da vi så endelig fik at vide hvor det var, kom man ind i et rum med helt tomme fade og et sølle udvalg af kridhvidt brød og halvtomme nutellaglas.
Det er simpelthen for latterligt, at der i en halvfuldt restaurant med 5 tjenere og 5 kokke på arbejde ikke kan være tjek på en brunch buffet. Specielt når der er lukket for almindelig servering, og det eneste de derfor skal gøre, er at fylde fade op og holde det pænt og ordentlig for kunderne som ellers klare resten selv, da konceptet jo ligesom baserer sig på høflig selvbetjening.

Vi gav udtryk for vores skuffelse over udvalget og standen af brunchen til vores ellers venlige tjener. Han ville få nogen til at fylde fadene op, men ovenpå en frusterende frokost var vi mere interesserede i lidt forståelse for vores dårlige oplevelse af både mad og den ringe kommunikation og betjening i en ellers overbemandet restaurant. Men i stedet for at lytte til vores kommentarer og imødekomme os med en beklagelse, blev vi i stedet mødt med total mangel på forståelse og en opfordring til enten at gå ombord i frugten, han nu havde sørget for blev fyldt op, eller betale og "beholde" vores dårlige oplevelse. Jeg har aldrig været ude for en så arrogant tone hos et personale på noget sted i København.

Vi måtte derfor betale 356 kr for ingenting og gå hjem med vores dårlige oplevelse. Det er til grin at man som spisested tror man kan overleve udelukkende på beliggenhed, hipsterwibes eller hvad end det er der er mantraet hos Mother. Kvaliteten af deres kerneydelse - maden - følges i hvert fald på ingen måde med prisniveauet, og service er en by i Rusland.

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester