Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/04/15

Møller Kaffe & Køkken

  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto: Rasmus Kramer Schou
  • Foto: Rasmus Kramer Schou Foto:
  12  
Møller er det sted, du gerne vil fortælle vennerne om. Her er morgenmad 'to die for' helt til kl. 16 i designlækre og grønne omgivelser midt på Nørrebrogade.

Nogle mener, byen forsumper lidt på den anden side af Nørrebro Runddel.

Det kan vi på det kraftigste afvise, og hvis du ikke tror os, så smut ned i 'Møller - Kaffe og Køkken' på Nørrebrogade 160, et hjørnelokale på højre hånd et par hundrede meter efter Runddelen.

Men skynd dig, for vi gætter på, det bliver populært.

Se alle billederne fra Møller - Kaffe & Køkken her

De åbnede midt-marts 2015, men er gået usandsynligt stille med dørene i starten.

'Vi vil gerne vokse helt stille og roligt og lige lande på fødderne. Det er også anderledes nøgent og ærligt, når man pludselig selv ejer det hele. Så vi har hverken inviteret vores Facebookvenner til at like siden eller haft kontakt til nogle medier, for helt ærligt, så er jeg lidt nervøs for at blive bedømt, for nu kan jeg jo ikke gemme bag nogen mere,' fortæller Andreas Møller, som, trods sin unge alder i start 30'erne, er en yderst erfaren herre.

Han er udlært under Erwin Lauterbach på Saison og har siden været køkkenchef på kendte steder som Kanalen, Almanak og for hele Nimb-huset i Tivoli.

Designer-morgenmad
Sammen med sin kæreste, Cassandra Cederholm, opdagede Andreas de tomme lokaler, hvor Café Alberts før lå.

'Vi har egentlig aldrig snakket om at åbne vores eget. Det var et tilfælde, vi fandt det, men jeg blev lidt forelsket i stedet, fordi min søn hedder Albert. Så vi slog til og begyndte at bygge om.'

Omgivelserne er blevet så designlækre, at man bliver helt i tvivl, om man står i et showroom eller en fancy restaurant - men stadigvæk med masser af hygge.

Se billederne: Her er din nye morgenmadsfavorit

Selve bygningen er designet af Arne Jacobsen i den funktionalistiske stil, som han også brugte ved Bellevue med afrundede hjørner. Andreas Møller har siden fyldt de store lokaler med masser af træer, levende vægge, bygget forhøjninger og fået en snedker til at lave borde, han selv har tegnet.

Foto: Rasmus Kramer Schou

De har også bevidst fravalgt at fylde lokalet med borde og stole, men i stedet bibeholdt masser af luft og plads.

Michelin-toiletter
Her har tidligere ligget en bank, så i kælderen er her selvfølgelig en ordentlig bankboks, som senere vil blive brugt som selskabslokale. Indtil videre tager man den drejende trappe ned for at gå på toiletterne, som ikke ville få en eneste Michelin-inspektør til at rynke på næsen.

Det er trods alt sjældent, at et morgenmadssted har Hendricks gin-flasker som sæbedispensere og miniature frotté-håndklæder til at tørre hænder i samt bordfodbold.

Morgenmad man har lyst til hele dagen
Det allerbedste er, at Møller følger stilen op på tallerkenen, som i specialfremstillet keramik præsenterer et overflødighedshorn af usandsynligt lækre anretninger.

Man får en afkrydsningsseddel med ca. 25 valgmuligheder, hvorfra man sammensætte sin egen perfekte kombination - det er dog afsindigt svært at begrænse sig. Og til priser omkring 20-25 kr. pr. ret også med masser af stamgæst-potentiale.

Madstilen er forsøgt holdt simpel, men kæresteoarret kan ikke løbe fra, de begge har en rig fortid på gode restauranter. Desuden hedder køkkenchefen Anders Kure og er oprindeligt udlært konditor fra Strangas Dessert Boutique.

Syv timers morgenmad
Kvaliteten er tårnhøj og smagen gør, at man har lyst til at blive siddende hele dagen og nippe til de dele-venlige retter, som skifter efter sæsonen. Hvad man for øvrigt sagtens kan. Her servers nemlig morgenmad fra kl. 9-16.

'Da vi selv arbejdede på restaurant, kom vi sent i seng og sent op, og kom tit først ud af døren efter kl.14, og vi kunne simpelthen ikke finde et sted at spise morgenmad. Så det har vi lavet om på nu'.

Alt er, selvfølgelig fristes man til at sige, hjemmelavet. Maden er så vidt muligt økologisk, kødet kommer fra Østerbros kød-fanatiker 'Spis min gris', Nutellaen fra en vens forældres nabos gård i Piemonte, øl og saft fra Møn Bryghus, kaffe fra Copenhagen Coffee Lab.

Andre retter
Ud over morgenmad er der med kridt skrevet to sandwiches og to salater op på de bærende bjælker, hvis man mere er i frokosthumør, og de tumler også med planer om at lave en dagens aftenret. Ligesom der kommer en krydderurte-væg op ude foran, så man kan sidde grønt ved udeserveringen på det store, solbeskinnede hjørne.

Se alle billederne fra Møller her

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 
 

undangan pernikahan

 

http://www.fabrikasikonstruksi.com/

Daftar Harga Besi Unp Baja Profil Kanal Distributor Pabrik Daftar Harga Plat Besi Hitam Dari Supplier Pabrik Daftar Harga Besi Unp Baja Profil Kanal Distributor Pabrik n_n http://goo.gl/sHibPg http://bit.ly/2bfykUC Daftar Harga Besi Unp Baja Profil Kanal Distributor Pabrik

 

http://www.fabrikasikonstruksi.com/

konstruksi baja gedung futsal jasa konstruksi gudang i jasa konstruksi baja bangun pabrik
fabrikasi konstruksi baja jasa konstruksi gedung i jasa konstruksi baja di jakarta

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

AOK Tjenester