Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 06/05/14

Mielcke & Hurtigkarl

Mielcke & Hurtigkarl

Frederiksberg Runddel 1
2000 Frederiksberg

Åbningstider

Tor-lør aften kl 18 - 21

Kontakt

38 34 84 36
 

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Frokost

Middag

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

Køkkentype

Gourmet

Kosmopolitisk

Atmosfære

Romantisk

Trendy

 

 

 

  • Foto: Jens Nørgaard Larsen Foto: Jens Nørgaard Larsen
  • Foto: Claus Bech Foto: Claus Bech
  • Foto: PR Foto:
  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn
  • Jan Hurtigkarl og Jacob Mielcke overtager restauranten Gastronomique. Her pissoir. Foto: Jens Nørgaard LarsenJan Hurtigkarl og Jacob Mielcke overtager restauranten Gastronomique. Her pissoir. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Køkkenet har et nysgerrigt blik mod verden, så hvis du gerne vil se rødbede i alle dine retter, er det ikke her du skal bestille bord.
Kokkene Jakob Mielcke Hansen og Jan Hurtigkarl rykkede i 2008 fra Ålsgårde, hvor sidstnævnte havde drevet restaurant i 18 år, til København, nærmere bestemt Haveselskabets have på den venstre side af Frederiksberg Have, når du kommer fra Frederiksberg Runddel.

Læs den 6-stjernede madanmeldelse her

Den fredede bygning fra 1600-tallet, hvor Maria Hurtigkarl, som er Jans stedmor, indtil 2007 drev restauranten Gastronomique med de skarpeste, unge kokke bag komfuret, er nu den smukke ramme om Mielcke og Hurtigkarl gourmetrestaurant, som måske er en af byens mest kreative.

Mielcke og Hurtigkarls køkken er eksperimenterende i en grad, der udfordrer gæstens opfattelse af, hvad mad er, men i 2010, hvor de første gang i restaurantens historie holder åbent om vinteren, lancerede de også en klassisk menu på fire retter,som alternativ til de 8-retters meget moderne menu.

Restauranten er selvforsynende med urter fra den fredede have, hvis 20.500 kvadratmeter delt op i indre temahaver, er et besøg værd.

Jakob Mielcke har de senere år sat et tydligere og tydligere kunstnerisk aftryk på restauranten - både på tallerknen og i det smukke store lokale fyldt med organisk inspiration, lys og natur. Han er autodidakt kok og har blandt andet, som en af de eneste danske kokke, været forbi Pierre Gagnaire i Paris og stå i lære.

Michelin-guiden har aldrig overgivet sig til Mielcke & Hurtigkarl, et faktum som efterhånden er blevet en stående joke hos de danske madanmeldere og et symbol på, at man ikke skal tro på alt, hvad man læser.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Bid 20% af prisen på Byens Bedste Burger 2014

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Det mener brugerne..

 

uden forbehold

Lørdag aften på Mielcke & Hurtigkarl bød på den bedste kulinariske oplevelse i meget lang tid og hører hjemme i min all-time top 10. Hvilket i øvrigt ikke siger så lidt.
Hvor et fantatisk besøg hos Puk Lyskjær i Kerteminde tidligere på året glimrede ved sit klassiske håndværk, gode råvarer og præcision, så brillierede M&H med originalitet, gode råvarer og præcision. Og begge kombinationer har i den grad sin plads.

Jeg har de seneste år på andre restauranter - ingen nævnt, ingen glemt - haft oplevelser hvor den evige kamp efter nyskabelse kommer til at fremstå lidt desperat og for min smag ender med at blive lidt fortænkt og pointeløs. Altså hvor den eneste tilbageværende berettigelse er selve det at ideen er ny.
Selvom det bestemt ikke skortede på opfindsomhed og spændende nye råvarer i menuen i går, så havde alle ingredienser en selvstændig berettigelse i de enkelte retter og bidrog til at skabe den helt rette helhed. Det fortjener respekt.
Og det gælder lige fra bygen af appetizers til de enkelte retter i den store menu. Selvfølgelig vil man have favoritter undervejs, men det er nok primært et resultat af personlig smag.

At restauranten har valgt en ualmindelig sympatisk vinpolitik lige efter mit hovede er et ekstra plus. Her tænkes mere i at tjene et kronebeløb end i det mest almindelige og efter min mening helt håbløse princip med at gange op med fast faktor. Conseillante 2006 for 1.250 kr eller Etienne Sauzet's 2010 Puligny Montrachet til 900 kr er eksempler på det. Det giver mulighed for at købe vine som yder den fantastiske mad retfærdighed uden at aflevere det meste af en månedsløn. For de gæster som ikke har mod på at kaste sig over det forrygende vinkort, så har restauranten i Jose Santos en sommelier, som tilsyneladende giver folk noget for pengene ved valg af vinmenu. Det er efterhånden også en sjældenhed.

Vi kommer helt sikkert igen og opfordrer alle til at forkæle sig selv og andre med et besøg her.

Og det er jo svært at tale om M&H uden at nævne Michelin guiden. Jeg vil ønske at jeg bare kunne skrive "op i Pedersen" med dem, men jeg tror desværre, at det kan have en reel økonomisk effekt at have de stjerner. Jeg har ikke erfaring nok med 3-stjernede Michelin restauranter til at sammenholde oplevelsen i går med det. 1 og 2-stjernede derimod har jeg referencepunkter nok til at konkludere, at vores oplevelse hører hjemme i den 2-stjernede kategori.

Så tak for en fantastisk aften og "keep it up".

Carl

 

Forrygende og magisk

Nok en forrygende og magisk aften på en af Københavns allerbedste restauranter! Udsøgte serveringer ledsaget af udsøgte vine, som man ikke smager hver dag, serveret og præsenteret af en af Danmarks allerbedste sommerlierer. Vi kan varmt anbefale en aften hos Mielcke og Hurtigkarl. Forhåbentlig Michelin-guiden også snart får øjnene op for dette fantastiske sted!

 

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester