Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 29/11/16

Mielcke & Hurtigkarl

Mielcke & Hurtigkarl

Frederiksberg Runddel 1
2000 Frederiksberg

Åbningstider

Tor-lør aften kl 18 - 21

Kontakt

38 34 84 36
 

Diverse

AOK anbefaler

Måltider

Frokost

Middag

Søndagsfrokost

Søndagsmiddag

Køkkentype

Gourmet

Kosmopolitisk

Atmosfære

Romantisk

Trendy

 

 

 

  • Foto: Jens Nørgaard Larsen Foto: Jens Nørgaard Larsen
  • Foto: Claus Bech Foto: Claus Bech
  • Foto: PR Foto:
  • Foto: Else Bjørn Foto: Else Bjørn
  • Jan Hurtigkarl og Jacob Mielcke overtager restauranten Gastronomique. Her pissoir. Foto: Jens Nørgaard LarsenJan Hurtigkarl og Jacob Mielcke overtager restauranten Gastronomique. Her pissoir. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Restaurant Mielcke & Hurtigkarl ligger godt gemt i Det Kgl Haveselskabs Have, et af verdens smukkeste og ældste haveselskaber. Dette danner er rammen for en helt unik og kreativ gastronomisk oase.

Kokkene Jakob Mielcke Hansen og Jan Hurtigkarl rykkede i 2008 fra Ålsgårde, hvor sidstnævnte havde drevet restaurant i 18 år, til København, nærmere bestemt Haveselskabets have på den venstre side af Frederiksberg Have, når du kommer fra Frederiksberg Runddel.

Læs den 6-stjernede madanmeldelse her

Det er ikke “new nordic” der tegner stilen i køkkenet hos Jakob Mielcke.

Køkken-chef og indehaver af Restaurant Mielcke & Hurtigkarl, insisterer istedet på den fri gastronomiske bevægelighed. Ultra lokalt funderet med indgredienser der blandt andet dyrkes i haven, men med et nysgerrigt blik mod verden, ofte Japan.

En fri og kreativ legeplads
Jakob Mielcke beskriver sit eget køkken:
'De vilde råvare er essentielle for vores køkken. Vi bruger meget tid I naturen og jager selv alt vores vildt, som fylder meget på menuen i løbet af de 6-8 måneder, hvor vi har tilgang til det. Sæsonerne bruger vi tematisk så foråret er grønt og bærer præg af de ekseptionelle grøntsager, vi kan finde på vores breddegrader og helst i vores egen have. Sommeren er varm og gul og byder på bær, frugt, korn og majs . Efteråret er mørkerødt og præges af hjorte og fuglevildt. Vintermånederne er dybblå og her er det  især skaldyr vi har focus på.'

Hvor hoffet holdt fest er der nu …
Restauranten har til huse i en fredet bygning fra 1600-tallet oprindelig og indretningen er et eklektisk mix af historiske artefakter, kunstværker og installationer fra de skarpeste hoveder fra kontemporær kunst kombineret med det bedste af dansk design - total design og en fortolkning af naturens elementer og haven udenfor.

Stedet er selvforsynende med urter og blomster fra den fredede have, hvis 20.500 kvadratmeter delt op i indre temahaver, og som absolut er et besøg værd.

Jakob Mielcke har siden åbningen i 2008 vundet anderkendelse for sin meget personlige til mad. Han er autodidakt kok og har blandt andet, som den af de eneste danske kokke, arbejdet side om side med Pierre Gagnaire i hhv Paris og London. Hans køkken har vundet adskillige priser og anderkendelser fra kritikere både nationalt og Internationalt.

Læs også: Her er alle vinderne af Byens Bedste 2017 - Mielcke & Hurtigkarl vinder “Byens Bedste Gastronomi 2017”

Michelin-guiden har aldrig overgivet sig til Mielcke & Hurtigkarl, et faktum som efterhånden er blevet en stående joke hos de danske madanmeldere og et symbol på, at man ikke skal tro på alt, hvad man læser.

Der er to oplevelses- og tasting menuer, begge med tilhørende vin, juice/kombucha eller a la carte.

 

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

AOK Tjenester