Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 03/12/13

Midt i en gløgg-tid: Sangriaen flyder på ny restaurant

  • Foto: Af Kaspar Mørk, AOK-teamet Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Kaspar Mørk Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
Hip restaurant indfører Sangria på den moderne måde.

Decembers juleræs er skudt i gang, og dermed også sæsonen for kolde fingre og læber, der higer efter at lune sig på et gennemklassisk glas gløgg.

Men midt i juletraditionerne har en ny, hip restaurant set dagens lys i indre by, og her har man ikke megen fidus til varm rødvin med müsli i. Næh, her røres rødvinen i stedet op med agurk, appelsin og masser af isterninger. Sangriaen er blevet hot, og i Galleri K ved Pilestræde har de driftige folk bag restauranter som Geist, Fiat og Café Victor slået dørene op til det nye spisested Ps Bar & Grill, der netop tager den spanske charter-favorit under kærlig behandling.

Foto: Ikke oplyst

Så glem alle fordomme om grisefest og hvinende tømmermænd i det sydspanske, for på Ps Bar & Grill er der tale om såkaldte "modern sangrias". Rødvinsudgaven smages, foruden diverse frugter, således til med både bourbon, ananas og lime, mens den særligt pigevenlige udgave (der dog også er nærværende skribents favorit) laves på hvidvin med rabarbersirup, grapefrugt og aperol. Skal din sangria nyde godt af et skud ekstra dekadent kærlighed, kan du sågar toppe den med en flaske Cava eller Champagne for henholdsvis 265 og 595 kr.

Om konceptet fortæller restaurantchef Patrick de Neef, at det er et svar på den mere sociale tendens, der hitter på restaurantscenen disse år:

"Flere steder spiser du nu family style, altså hvor mange små retter deles af alle ved bordet. Det er også hjertet i Ps Bar & Grill, men vi vil føre tankegangen videre på drikkevaresiden. Sangria er en social drik - du deler den med dine medspisere, øser direkte af kanden og skaber derved ekstra relationer og aktivitet omkring bordet".

Køkkenchef Paulo Guimaraes nikker genkendende og tilføjer:

"Jeg elsker en god sangria, og når nu vores menukort består af et væld af middelhavsinspirerede tapas, der er lige til at dele, lå idéen om en eksklusiv nyfortolkning af den traditionelle sangria lige for".

Ps Bar & Grill ligger, hvor det hedengangne The Lot havde til huse. Efter en gennemgribende renovering og erhvervelse af nabolejemålet åbnede restauranten d. 14. november 2013.

Selv om vi altså befinder os i en sæson for varme drikke, har det i de første weekender stort set været umuligt at få plads i baren, samt i det overdækkede galleri komplet med barborde og varmelamper. Rygterne om den gode mad og drikke til priser, hvor de fleste kan være med, er øjensynligt løbet som en steppebrand. Denne skribent er også blevet overbevist - julen 2013 skal ledsages af iskold rødvin med frugt og grønt!

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: AOK.dk
Byliv | 08/04/14

Hvem skal nomineres til Byens Bedste 2014?

Årets kategorier ligger klar, men hvem fortjener en nominering? Giv dit bud, og vind fede præmier.

AOK Tjenester