Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 28/06/18

Michelinkokke bag roret på ny morgenmads- og dessertbar i København

  • Foto: Gita Femhøj Foto: Gita Femhøj
I Store Strandstræde finder du Winterspring. Et luksuriøst morgenmads- og dessertunivers ud over det sædvanlige med Michelinkokke i køkkenet og en ildsjæl af en kvinde bag.

I Store Strandstræde 16 er der åbnet noget så delikat som en morgenmads- og dessertbar. På menuen finder man få udvalgte vegetariske retter som Jersey Yoghurt med granola og rabarber, pocheret æg med rugbrød og sennepssalat samt surdejsvaffel med rømme og solbær. Dertil kan man købe forskellige kaffevarianter samt vælge mellem et stort udvalg af te. Prisen for en morgenanretninge er i den dyre ende. 350 kr. for en morgenmenu med det hele og dertilhørende kaffe.

Foto: Gita Femhøj

Men det er særligt dessert og is, der er i fokus på hos Winterspring. Ejeren bag stedet, Karina Schmitt Lund, har nemlig specialiseret sig i at fremstille is igennem flere år. Inden drømmen om en fysisk dessertbar opstod, havde hun isfirmaet under samme navn. Men da de rigtige lokaler endelig blev ledige, skulle drømmen udleves, og firmaet rykkede ind i det smalle lokale, som nu er forvandlet til en indbydende og stilren morgenmads- og dessertbar. Intet er overladt til tilfældighederne. Alt er nøje udvalgt, lige fra de mange guldspots i loftet, de høje ruskindsbetrukne barstole til det keramiske porcelæn, maden serveres på, som keramiker Anna R. Kinman står bag.

Konceptet er desserter lavet på nordiske råvarer fremstillet af erfarne Michelinkokke, som Mads Krogholdt fra No. 2 og AOC, Nicolas Stampe, der er Sous chef, fra Fischer og AOC, Mike Adelsten, der både er konditor og kok fra Restaurant Copenhague i Paris og Søllerød Kro, samt Emil Eshardt, køkkenchef, fra Alberto K, Søllerød Kro og AOC.

Et solidt mandskab, der alle har en stor interesse inden for dessertfaget, hvilket kommer til udtryk i flot anrettede desserter, som nærmest smelter i munden, og efterlader en med et stort behov for at vende tilbage.

Foto: Gita Femhøj

»Dessert kan nydes hele dagen«

Ud over de mange desserter, man kan vælge imellem på menuen, kan man bestille månedens isdessertboks, der er tilberedt af årstidens råvarer, til at købe med hjem.

Om stedet fortæller Karina Schmitt Lund:

»Vi har valgt et lille intimt lokale, hvor man kan sidde og nyde en god dessert i rolige omgivelser. Vi vil gerne vise københavnerne, at man sagtens kan nyde desserter hele dagen, og at det ikke behøver at være i kombination med et måltid. En dessert kan sagtens stå alene.«

Der er da også blot plads til få gæster hos Winterspring, hvor man kan sidde på barstole i vinduet, ved et bord eller i selve baren samt ude foran på den brostensbelagte gade, hvor genboen er restaurant Union Kitchen.

Facaden er enkel med selve navnet, Winterspring, i hoppende legesyge bogstaver over vinduet og døren med guldbelægning. Selve navnet kommer af det svenske ord ‘vintervår', der beskriver perioden lige efter vinteren og indtil foråret igen kommer snigende. En tid, hvor is og kulde møder forårets farver - præcis som på den lille dessertbar.

Hvor: Store Strandstræde 16, København K
Hvornår: Mandag-fredag kl. 8-18, lørdag kl. 9-17, søndag 9-16

Foto: Ikke oplyst

Oplev en samtidig og relevant udstilling på Nivaagaards Malerisamling: "Hvad der kan tænkes, kan tegnes. Karikaturtegneren Jens Hage"