Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 31/03/16

Michelin-restaurant: Her er vores nye køkkenchef

  • Foto: Nils Meilvang Foto: Nils Meilvang
  • Foto: PR Foto: PR
  12  
Hotel d'Angleterre har valgt deres nye køkkenchef til Restaurant Marchal.

Så faldt det på plads.

Siden østrigske Christian Gadient sidste måned meldte ud, at han starter egen restaurant, har køkkenchef-stillingen på Kongens Nytorv været i spil.

Læs også: Mikkeller-lærlinge åbner kæmpe øl- og spisested

Andreas Bagh endte med få ønskejobbet. Han er uddannet fra Kong Hans, hvor han også har fungeret som assisterende køkkenchef. Derudover har han arbejdet på den tre-stjernede Alinea i Chicago samt været souschef i to år på Geranium.

At skulle have hele ansvaret på Michelin-restauranten Marchal på landets ubetinget mest eksklusive hotel, d'Angleterre kræver sin mand. Så hvordan forløber sådan en proces egentlig? AOK har taget en snak med Food & Beverage Director, Frank Henriksen.

'Vi har fulgt med i Andreas' karriere igennem flere år, og havde ham på sigtekornet med det samme, da vi blev enige med Christian om, at vores veje måtte skilles. Restaurationsbranchen er udpræget kendt for mange udskiftninger, og det er den præmis, vi arbejder under - og vores arbejde består også netop i altid at have antennerne ude efter de rigtige folk.'

'Og selvom vi havde en god fornemmelse med Andreas med det samme, så er der en masse logistiske ting, der skal falde på plads. Det svarer lidt til at finde ny træner til en fodboldklub. Der er utroligt mange ting, der skal cleares og passe sammen, før kabalen lykkedes.'

Læs også: Guide: 10 nye restauranter vi glæder os til

'Interessen for køkkenchef-stillingen har været overvældende. Som i mange andre brancher laver vi en grovsortering, som så bliver mere fintmasket jo længere, vi kommer i processen. Vi har haft flere møder, samtaler og test med en del anerkendte kokke for grundigt at afsøge muligheder, både nationalt, men også en del internationale kokke har henvendt sig. Hvem kan jeg desværre ikke fortælle, men både rising stars og store navne, der bød sig.'

Foto: PR

Den nye køkkenchef på Marchal, Andreas Bagh

'Hotel d'Angleterre er et stort sted. Forstået på den måde, at vi har rigtig mange folk ansat i køkkenet. Der er Michelin-restaurant, banquet, selskaber, room-service, galla-fester og så videre. Samtidig med skiftet af køkkenchef her, har vi også valgt at fokusere mere på Marchal, og skåret 'fra', således at Andreas udelukkende skal koncentrere sig om Marchal. Vores ambitioner er større end nogensinde.'

Læs også: Guide: 5 nye restauranter du skal kende

'Andreas er som skabt til den her stilling. Han har det klassiske på rygraden fra Kong Hans Kælder, det super innovative fra Alinea og det smukke nordiske fra Geranium. Så han dækker enormt bredt, samtidig med han har et vanvittigt stærkt drive for at gøre Marchal endnu bedre. Som hotelrestaurant skal vi lige præcis kunne være både ultra-klassiske, men også innovativt fornyende. Med sine 29 år er han samtidig både etableret og erfaren, men samtidig også den fornødne passion og sult på succes.'

Andreas Bagh får det fulde ansvar som køkkenchef på Marchal d. 1. juni.