Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 20/02/14

Michelin-restaurant åbner billig bistro

  • Travle kokke på AOC. Foto: Bax LindhardtTravle kokke på AOC. Foto: Bax Lindhardt
  • Foto: PR Foto: PR
  12  
En af Københavns bedste restauranter er gravid og venter en lille ny til juni. Se hvem der får en lillesøster her.

AOC har allerede en michelinstjerne i den berømte guidebog, men de er sultne på mere i kælderen under Moltkes Palæ. Derfor er de netop påbegyndt arbejdet med at sætte nye lokaler i stand på Christianshavn. Hvor præcist vil de ikke ud med endnu, men det skulle ligge ud til vandet.

Læs også: Her er alle Københavns Michelin-restauranter

Det nye sted har fået navnet no.2, og planen er at åbne grundlovsdag, torsdag d. 5. juni. Søren Selin, der nu er køkkenchef på AOC, får ansvar for at styre køkkenet, og bliver derfor fungerende køkkenchef to steder på samme tid, dog får han selvfølgelig hjælp til at køre det nye sted.

Der bliver plads til 80 gæster indenfor og omkring 40 udenfor ved vandet. Stilen bliver nordisk bistro.

"Vi ryger ned i et helt andet prisleje end her på AOC," fortæller Christian Aarø, ejer af AOC, og manden bag de nye planer.

Kendte kokke indtager d'Angleterre

"Det skal være et sted, hvor man lige kommer forbi og får sin aftensmad. Og lidt god vin," fortæller han, og det skal måske lige indskydes, at når hr. Aarø siger god vin, så er der vægt bag ordene. Når han ikke styrer sine restauranter, er han nemlig formand for Dansk Sommelier Forening og kendt som en af Europas bedste smagere.

"Det bliver ikke dyrt, men godt. Rigtig godt. Ligesom vi også vil fokusere på landets absolut bedste råvarer og servere dem uden så mange dikkedarer."

"Jeg er begyndt at tænke i retter, men der er ikke noget på papir endnu," forklarer køkkenchef Søren Selin.

Indretningsmæssigt bliver no. 2 også nordisk inspireret i enkle lyse materialer.

"Vi har nemlig ikke planer om at lave en parisisk bistro i København. Nu er vi her, så vi laver en nordisk bistro i norden. Det hænger bedre sammen," slutter Christian Aarø

Hvad: No. 2
Hvor: Christianshavn
Hvornår: Åbner efter planen 5. juni