Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 13/02/12

Michael H Konditori

Michael H Konditori

Gentoftegade 37
2820 Gentofte

Åbningstider

Mandag-Fredag 6.30-18.00
Lørdag-Søndag 6.30-16.00

Kontakt

39651372
 

 

 

 

  • Foto: Malte Kristiansen Foto: Malte Kristiansen
  • Retrobrød fra Michael H Konditori Foto: Malte KristiansenRetrobrød fra Michael H Konditori Foto: Malte Kristiansen
  12  
Michael H Konditoriet i Gentofte kan godt lide at konkurrere og stiller hvert år op til mesterskaber i brød og kager, hvor de som regel får en topplacering.

...

I 2011 fik de en sølvmedalje i ’Danmarks bedste brød’ – et brød de kalder for ’Retrobrød’, som kan købes på Gentoftegade for 33 kroner.

Det er lavet på en grunddej af gammeldags sigtebrødsdej, er kørt på kernemælk, og så er der tilsat honning, ristede solsikkefrø, ristet sesam og blå birkes. Ovenpå er det penslet med øl og hvedemel, som giver det et rustikt udseende.

Michael Hjort har haft egen forretning siden 1994 … »…for så er det nemmere at føre mine mange idéer til nye opskrifter ud i livet,« forklarer han. 

Læs også guiden: De 5 lune forretninger

Han har tidligere været ansat på hotel i London og som chefkonditor på Hotel D’Angleterre – og det har kastet gode kager af sig i hans egen forretning.

»Hos Hotel D’Angleterre lærte jeg noget om smagssammenhænge og mousser og cremer – og en af vores kager er inspireret af mine år på Hotel D’Angleterre, for det var dengang, man begyndte at komme blå birkes i kager.

Det er en tærte, jeg har kaldt ’Van Gogh’, som er lavet af en hvid Sara Bernard-creme med blå birkes og jordbærcreme på en bund af mazarin. Den er blevet så populær, at andre forretninger også er begyndt at lave den,« fortæller Michael Hjort.

Læs også guiden: De 5 brunch under 100 kr.

Men verdens bedste kage, synes bagermesteren, er en helt enkel fransk chokoladetærte, der er lavet af smør, æg, sukker og chokolade, hvor halvdel af kagen er bagt og den anden halvdelen er rå.

Hos Michael H Konditoriet bager de brød og wienerbrød flere gange om dagen. Produktionen starter klokken to om natten og slutter først klokken fire om eftermiddagen.

Deres bedst sælgende brød er et ’Oskar-brød’, som de i øvrigt vandt guld med i 2004. Det er et italiensk hvedebrød med ristede solsikkekerner og koster 33 kroner.

»Vores slogan er, at vi vil være Danmarks bedste bager. Det kan man jo afgøre på mange måder, men hvis mine kunder synes, jeg er den bedste, så er min mission opfyldt – og de kommer altså igen og igen og handler,« slutter Michael Hjort.

Hvad tager I for et hjemmebagt rugbrød? 35 kr.


Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.