Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 10/03/10

Mens vi venter på michelinguiden 2010

  • En forret på Formel B anno 2009. Foto: Else BjørnEn forret på Formel B anno 2009. Foto: Else Bjørn
Indtil 2009 har København hvert år kunne skåle på stadig flere stjerner i Michelins lille, røde bog. Men hvordan kommer det til at gå i år?

I en tid, hvor mange af gourmetrestauranternes gæster selv har måtte spænde livremmen ind, er den årlige røde guide til Europa fra den franske dækfabrikant Michelin ventet med stor spænding.
I 2009 dryssede michelin-guiden 14 af de eftertragtede stjerner ud over Københavns gourmetrestauranter. Hvor mange stjerner byen, som er indbegrebet af nordisk mad eller Scandinavian Cooking, som en af de hippeste trends i gastronomien, kan bryste sig af i 2010-udgaven af den lille røde guide, bliver offentliggjort tirsdag 16. marts.

Jagter på 4. år første stjerne
Indtil da venter restauratørerne i spænding. En af dem er Christian Aarø Mortensen, som ejer gourmetrestauranten AOC – Aarø og Co. – i Moltkes Palæ i Dronningens Tværgade, som fra da den under navnet Prémisse åbnede i 2004 har haft det erklærede mål at opnå en stjerne i michelin-guiden.

”Vi har haft besøg af Michelins inspektører (anmeldere, red.) to gange. Første gang var i efteråret. Jeg skulle mene, at det er et godt tegn, men jeg er før blevet skuffet”, siger Christian Aarø Mortensen, som stadig har sin første michelinstjerne til gode.

”Vi venter med spænding på, hvordan stjernerne i den nye guide ser ud. Er der en stjerne til os, bliver vi glade, er der ikke må vi tage arbejdshandskerne på. Man har et mål, indtil man når det, og når man har nået det, sætter man sig et nyt”, siger han.

"Michelin nørder ikke"
”Modsat de mange food-bloggere, som vi får besøg af, er Michelins folk ikke nogen, der sidder og nørder og fotograferer maden og viser, at de har super meget forstand på vin”, fortæller Christian Aarø Mortensen fra AOC. Michelins inspektører giver sig dog til kende efter måltidet.
Men hvordan klarer en gourmetrestaurant, der ikke har nogen michelinstjerne sig i kampen om gæsternes gunst?
”Det ser ret fint ud. Vi har godt med medieomtale, og det er det det handler om i dag”, mener Christian Aarø Mortensen”.

Stigende antal stjerner indtil nu
Indtil 2009 har København hvert år kunne skåle i champagne på, at byen hvert år har fået flere stjerner i den franske guide. Men ikke alle tror, at den udvikling bliver ved. I et et debatindlæg på Altinget.dk skriver Lone Njor Hulth, som er direktør for arbejdsgiver-organisationen Horesta:
"Desværre bliver 2010 nok et markant vendepunkt for de senere års uafbrudte vækst i antal danske Michelin-stjerner. Ikke fordi de danske topkokke er blevet dårligere – tværtimod - men fordi gæsterne i stigende grad er udeblevet fra de bedste af de bedste restauranter."

"Jeg tror ikke, hun har så meget forstand på det, hun snakker om", mener Kristian Møller fra Formel B.

Vel hellere tabe penge end gå på kompromis
"Der er en grund til, at vi har det hårdt økonomisk på gourmetrestauranterne. Det er fordi vi er så ærekære, at vi ikke går på kompromis med kvaliteten og hvad vi laver", siger Kristian Møller, der sammen med sin makker Rune Jochumsen også har Sletten Kro i Humlebæk. Han tror på, at København får mindst lige så mange stjerner som i 2009.
"Når man taler med folk rundt om i Europa fremhæver de altid Danmark, som det sted, hvor den gastromoniske udvikling er størst", forklarer han.

Kokkeriet håber på status quo
Kokkeriet, som ligger i Kronprinsessgade, hvor Henrik Boserup i sin tid havde restaurant, blev sidste år glædeligt overrasket over at få tildelt en michelinstjerne. I år håber de på status quo.
”Det er svært at sige, hvad vi forventer. Vi håber at vi kan få lov til at beholde stjernen,” siger Sammy Shafti fra Kokkeriet, som har haft et besøg fra Michelin i oktober.

”Vi møder ind om formiddagen, som vi plejer, men vi er nok lidt flere, der møder ind på tirsdag, og vi har også stillet en flaske frem”, fortæller Sammy Shafti.

Noma er den eneste danske restaurant, som pt har to stjerner i Michelins spiseguide.

Læs hele AOKs guide til michelin 2009.

Skriv en kommentar

Indholdet af dette felt er privat og bliver ikke vist offentligt.

Kommentarer

 

Info

bismillah sing digampilkn Pengobatan Empedu Bengkak Secara Alami

 

Good Share

berita yang sangat berguna, Cara Tepat Mengobati Gejala Stroke

 

Info

so far so good, thanks for share Cara Menghilangkan Benjolan Di Kelopak Mata

 

kulinary

I joined just read article Cara Mengatasi Mual Saat Puasa