Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 15/10/07

McDonald's Familie-Restaurant

McDonald's Familie-Restaurant

Falkonér Allé 20
2000 Frederiksberg

Åbningstider

Søn-Tor: 10.00-23.00, fre-lør 10.00-24.00

Kontakt

33 21 62 26
 

Køkkentype

Amerikansk

Burger

Fastfood

 

 

 

Over 26.500 burgerbarer i 119 lande på seks kontinenter! Overalt efter samme succesrige opskrift: hurtig mad og hurtig betjening. Og ingen overraskelser - en Big Mac skal smage ens, hvadenten du køber den i Timbuktu eller Taastrup.
Man skal have formentlig have tilbragt de sidste 50 år på Mars for ikke at kende til begrebet McDonald's. For - som man med slet skjult stolthed siger hos McDonald's - så går solen aldrig ned over de Golden Arches, der er den verdensomspændende burgerkædes kendte vartegn.

Over 26.500 burgerbarer i 119 lande på seks kontinenter! Hver eneste dag bespises 43 millioner gæster efter samme succesrige opskrift: hurtig mad og hurtig betjening. Og ingen overraskelser - en Big Mac skal smage ens, hvadenten du køber den i Timbuktu eller Taastrup.

Sådan har det været siden den driftige amerikanske milkshakesælger Ray Kroc i 1955 købte de to Mc Donald-brødre Dick og Mac ud af deres egen opfindelse. Det var nemlig Dick og Mac, der i deres burgerbar i californiske San Bernardino som de første fandt ud af, at skulle man tjene penge, så var det med at få spist folk af i en fart, så nye kunder kunne komme til. Det havde brødrene gjort siden engang i 40'erne, men det var først da Ray Kroc skød penge ind i den burgerbar, som han få år efter købte brødrene ud af, at burgerbaren blev til en kæde.

Og så gik det stærkt. Snart spredte Mc Donald's sig over hele USA, og fra 1967 begyndte man også at erobre resten af verden. Kæden har sit eget Hamburger University i Illinois, hvorfra over 50.000 'bachelors of hamburgerology' igennem årene er blevet uddannet i, hvordan man laver Big Macs, Eggs McMuffin og Happy Meals. For det er en del af McDonald's-filosofien, at lige meget hvor du er i verden, så skal en Big Mac smage ens.

Nogen vil synes, at det er trist og kedelig tanke, at alt skal ligne hinanden, men fra Moskva og Tokyo til Marokko og Rio de Janeiro strømmer folk til. Især unge og børnefamilier, som McDonald's kører en meget agressiv markedsføring overfor. Med legehjørner, små legetøjsfigurer og klovnen Ronald McDonald som det store trækplaster.

Siden starten i 1955 har McDonald's solgt over 100 milliarder hamburgere! Og i dag anvender forskere verden over Big Mac-indekset (lokalprisen på en Big Mac sat i forhold til mindstelønnen) til at beregne det enkelte lands økonomiske sundhedstilstand.

Den første McDonald's i Danmark åbnede på Vesterbrogade lige ved Rådhuspladsen i 1981. I dag er der over 90 afdelinger landet over.

Menu og smag er som nævnt altid den samme lidt anonyme og ensformige, men vær opmærksom på, at priserne kan variere lokalt. Huslejen er selvfølgelig heller ikke den samme i Valby, som den er på Strøget.

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.