Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/12/13

MASH

MASH

Bredgade 20
1260 København K

Åbningstider

Frokost
man–fre: 12.00 – 15.00

Aften
søn-ons: 17.30 – 22.00
tors-lør: 17.30 – 23.00

Kontakt

33 13 93 00
 

Køkkentype

Amerikansk

Kosmopolitisk

Atmosfære

Bistro/brasserie

Måltider

Frokost

Middag

Søndagsmiddag

 

 

 

  • Foto: PR Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
  • Foto: Ikke oplyst Foto:
Da bøffen kom på galleri

MASH er fortællingen om en succeshistorie midt i en krisetid. For mens finanskrisen rasede på sit højeste i 2009, kunne de færreste tro deres egne ører, da folkene bag Le Sommelier og Umami bekendtgjorde, at de ville åbne et gigantisk steakhouse i det gamle Gallerie Asbæk i Bredgade. Men her 4 år senere er kritikken for længst forstummet, for danskerne har forelsket sig i konceptet og spenderer gerne hundredevis af kroner på de særligt udvalgte udskæringer.

Faktisk har succesen været til at tage og føle på i en sådan grad, at MASH i skrivende stund har hele 5 restauranter, der, foruden filialen i Bredgade, befinder sig på Skovriderkroen, i lufthaven, midt i Aarhus og ikke mindst i det fashionable SoHo-kvarter i London. Sidstnævnte imponerede såvel danske som engelske branchefolk ved at tage prisen som den engelske hovedstads bedste restaurant ved 'London Lifestyle Awards' i efteråret 2013 - under et år efter åbningen.

Men folkene fra MASH er ikke uvante med at vinde hæder i den gastronomiske verden. Således kan de prale af, at Wine Director for Copenhagen Concepts Arvid Rosengren vandt guld til europamesterskabet for sommelierer 2013, mens restaurantchef Fredrik Hierne indtog den øverste plads på podiet ved det svenske mesterskab og senere andenpladsen i kampen om at blive nordens bedste vintjener. De to herrer har da også rigelige materialer at arbejde med, idet MASH er hjemsted for en af Europas flotteste samlinger af især amerikanske topvine. Skal du holde et større selskab kan du sågar booke langbordet i vinkælderen, omgivet af flasker fra gulv til loft. Krogmodnet eller majsfodret?

Selvom der er kælet for vinkortet, er kødet dog den altoverskyggende superstar på det moderne, amerikanske steakhouse, og det kommer i et væld af typer og udskæringer. Du kan bl.a. få "Danish Dryaged", der efter flere ugers krogmodning giver en mindre saftig men utroligt intens smagsoplevelse. Er du mere til en klassisk, juicy steak anbefales kødet fra Uruguay eller det majsfodrede kvæg fra Omaha i Nebraska. Er lønnen lige gået ind, eller skal den bare stå på en ektravagant spiseoplevelse, byder kortet også på det såkaldte Wagyu-kød; en fætter til det Japanske kobekvæg hvis sirlige fedtmarmorering efter sigende skulle sikre silkebløde bøfdrømme i flere dage derpå.

Man behøver dog ikke være bøfbaron for at spise på MASH, for køkkenet tilbereder også majsfodret kylling og diverse fiske-hovedretter som pighvar, dorade og grillet hummer. Fælles for alle hovedretter er dog, at du kan gå ombord i en byge af saucer og side orders fra sunde salater til akkompagnementer, der nok ikke er at finde blandt sundhedsstyrelsens kostråd. Men så er det godt, at en tur på MASH mest af alt handler om livsnydelse, og den syndige mac & cheese og de sprøde chili fries smager bare fantastisk til en stor bøf. Menukortet byder også på et udvalg af småretter, der med fordel kan deles af alle ved bordet som forret.

Indretningen er skabt af det engelske designfirma Orbit, som også står bag det gennemførte interiør på søsterrestauranten Umami. På MASH er den klassiske amerikaner-diner blevet tilsat et grundigt skud nordisk luksus i form af mørke træsorter og klinker på væggene. Du sidder blødt i de blodrøde sofaer, der danner halvprivate båse i den store spisesal. I baren, som er det første, man møder på MASH, kan du nyde et stort udvalg af cocktails inspireret af traditionelle, amerikanske smagsnuancer, og har du ikke været heldig at få en bordbestilling igennem, kan du måske få plads ved et af bordene langs baren, der er forbeholdt gæster fra gaden.

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.