Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 04/03/14

Marv & Ben

  • Foto: Tina Schwartz Foto: Tina Schwartz
  • Foto: Kaspar Mørk Foto: Kaspar Mørk
  12  
I en af indre bys snoede gader bydes indenfor til Michelin-anbefalet moderne dansk madlavning.

Marv & Ben ligger i en gammel københavnerlejlighed i den smalle, brostensbelagte Snaregade mellem Magstræde og Nybrogade ved Gammel Strand.

Herinde har de i efterhånden mange år serveret så god mad, at Michelin-guiden seks år i træk har uddelt den såkaldte Bib Gourmand - en udmærkelse til restauranter, hvor madens kvalitet hænger umanerligt fint sammen med regningen.

Tidligere i år solgte ejeren dog, og nye kræfter trådte til med det samme i de charmerende lokaler - nemlig restaurantchef Johan Burich-Holck (tidl. Nimb Brasserie og Alabama Social) og køkkenchef David Andersen.

Læs også: Guide: 27 restauranter i tre prisklasser

”Vi er så vilde med stedet og den helt særlige stemning i den gamle københavnerlejlighed. For os er det en drøm, der bliver til virkelighed, at få mulighed for at føre en restaurant som Marv & Ben videre, og samtidig sætte vores eget præg på maden, vinen og hele oplevelsen, som gæsterne får hos os,” forklarer David Andersen.

Han er selv udlært fra Hotel d’Angleterre, hvor han virkelig fik de klassiske teknikker helt ind på rygraden. Senere drog han så videre som køkkenchef på Nimb Terrasse, inden han blev souschef på Michelin-restauranten Kadeau, hvor han fik udvidet kulinarisk kørekort til at hengemme danske råvarer fundet i naturen.

Han har taget de bedste lektier med fra alle tre steder og holdet bag har igennem halvanden måned fuldkommen renoveret lokalerne, hvor der er plads til 70 gæster. Når man træder ind, mødes man af det åbne køkken, hvorfra David Andersen jonglerer med de bedste økologiske råvarer, de har kunne finde - og som trylles om til dagens nordiske retter.

Der er et a la carte kort, man kan plukke fra i prislejet 85-135 kr. eller man kan lade køkkenet råde og tage en tur i en 4 retteres (400 kr.) eller den store tur med 6 retter til 600 kr., og der kan selvfølgelig også vælges vinmenu til råvarene på tallerknen.

Læs også: Se billederne: Alle de glade vindere af Byens Bedste 2017

De nordiske smage kunne for eksempel være gærede hvidløgsstokke, syltede grønne jordbær, saltede sandløg og tørret skovmærke i køkkenet.
”Vi vil lave mad, der giver mening,” siger David Andersen.

”Gæsterne vil måske møde råvarer, de ikke kender i forvejen, eller ikke har fået på lige den måde. Men maden skal være til at forstå. Jeg vil gerne have, at vores gæster husker deres måltid hos os som både nærværende, innovativt og rart.”

På vinsiden fås både biodynamiske, økologiske og konventionelle vine samt naturvine, både som enkelte glas eller hel flaske.
”Der skal være god tid til at nyde både mad og vin. Derfor har vi ingen seatings,” siger Johan og David. ”Og så er det vigtigt for os at give en rigtig god service i en hyggelig og afslappet stemning, hvor der er plads til alle – også økonomisk.'

Hvad: Marv & Ben
Hvor: Snaregade 4, Indre By
Hvornår: Genåbner d. 1. august 2017

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

AOK Tjenester