Omtale
Berlingske anmeldelse
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 27/05/16

Marchal

  • Foto: Signe Birck Foto: Signe Birck
Hotel d'Angleterres restaurant Marchal lokker med klassisk gourmetmad på en af byens bedste adresser. De modtog en Michelin-stjerne i 2014.

Marchal er navnet på Hotel d'Angleterres restaurant, beliggende i stueetagen ud mod Kongens Nytorv. Den er opkaldt efter franskmanden, som i 1755 som den første stod i bygningens køkken, nemlig Jean Marchal.

Siden har alverdens kongelige og internationale berømtheder været gennem hotellet, der 1. maj 2013 igen stod klar efter en to år lang ombygning og renovering. Den kostede et tre-cifret millionbeløb på den dyre side af en halv milliard danske kroner, og med det mål at være Nordens mest eksklusive hotel.

Læs også: Hotel d'Angleterre har fået den ultimative hæder

Maden
Der er ingen menuer på Marchal, men menukortets a la carte har omkring 15 retter at vælge imellem. På den måde kan man selv vælge, om man bare vil have en enkelt let ret, eller mere har lyst til at sammensætte sin egen menu håndplukket fra kortet.

Man kan også hoppe ombord i kortets fire såkaldte livretter, som er større retter, der kan deles mellem to personer. Marchal har lagt ekstra stor vægt på, at alle er velkomne i restauranten lige fra businessmanden i privatjet til den studerende på cykel, som lige svinger forbi Kongens Nytorv.

Her er både morgenmad med eget æggekort, frokost og så selvfølgelig aftenkortet og man kan godt komme ind fra gaden og få lidt mad uden at være tilknyttet hotellet på anden måde.

Hver søndag serverer Marchal også den klassiske Hotel d'Angleterre brunch til 695 kr., og prisen til trods er der booket op mange måneder frem og næsten umuligt at få bord.

Læs også: d'Angleterres brunch kåret som en af verdens bedste

Køkkenet
Ronny Emborg blev i 2013 headhuntet af Marchal, da han arbejdede som Michelinkøkkenchef på AOC, og han skaffede dem hurtigt en Michelin-stjerne. I marts 2015 flyttede han så gryderne til New York for at stå i spidsen for to-stjernede Atera.

Schweizisk-fødte Christian Gadient, som var Emborgs souschef både på AOC og Marchal overtog tøjlerne et år, inden han drog videre til Spontan.

Juni 2016 blev Andreas Bagh ny køkkenchef. Han er uddannet fra Kong Hans Kælder, hvor han også blev assisterende køkkenchef - og arbejdet på den tre-stjernede Alinea i Chicago samt været souschef på Geranium.

Med ham i front blev fokus rettet mod det mere klassiske køkken, hvor smagen er konge. Der er tydelige henvisninger til det franske køkken, men i en moderne og elegant form. Da Andreas Bagh startede på Marchal blev han vist rundt på hotellet, og helt oppe på loftet spottede han en maskine, han havde hørt om, men aldrig set - nemlig en 'presse', hvori forskellige skrog kan presses til brug i saucen. Den er lavet i massivt sølv, flere hundrede år gammel, og han fandt kun én anden ved en Google-søgning - på en tre-stjernet fransk restaurant, hvor den faktisk var til salg - for 40.000 euro.

Straks tog han den med i køkkenet, og har man lyst - og råd - kan man bestille retter, hvor det helt store show ruller ud ved bordet.

Indretningen
Der kan sidde omkring 60 spisende gæster på Marchal, som er indrettet i en international lukusstil og holdt i relativt dæmpede grålilla farver. Her er både stole og sofaer, og flere forskellige slags, som giver et levende udtryk under de kæmpestore lysekroner, som hver især har kostet et sekscifret beløb.

Restauranten er næsten opdelt i flere rum, som en kæmpestor herskabslejlighed. I den ene 'stue' er der både tommetykt gulvtæppe, og hele den ene væg er forvandlet til et kæmpe gulv-til-loft vinskab med indlagt lys og stiger, hvorpå tjenerne kan kravle rundt og hente vinen. Ud mod Kongens Nytorv er der store panoramavinduer, og der er indrettet en adskilt, men stadigvæk tilhørende terrassegang, hvorfra man kan spise, mens man betragter de forbipasserende.

Marchals bar et en ægte cocktailbar og ligger imellem hovedindgangen og selve restauranten. Der er indgang til Marchal af Hotel d'Angleterres hovedindgang, hvor man oven i købet bliver budt velkommen af den traditionsrige dørmand, som med høj hat og klassisk tøj åbner døren for en.

Læs anmeldelsen af Marchal her

 

Book dit bord online

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.