Omtale
Føj til favoritter Del Send
Restaurant og café | 24/10/16

Mangal

  • Foto: PR


    Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
  • En del af Mangals meze, som servers hele dagen fra kl. 11.30. Her er det mücver - friteret squash med kaymak på toppen. Foto: PR

    En del af Mangals meze, som servers hele dagen fra kl. 11.30. Her er det mücver - friteret squash med kaymak på toppen.

    Foto: PR
  • Foto: PR Foto: PR
Tyrkisk restaurant i Kødbyen med højt ambitionsniveau.

Tyrkisk mad i København rimer mest på kebab og all-you-can-eat buffetter.

Og det er jo lidt ærgeligt, når nu det tyrkiske køkken faktisk befinder sig i den kulinariske superliga - i hvert fald hvis man spørger gastro-eksperter, der udnævner verdens tre bedste køkkener til det kinesiske, det franske og altså det tyrkiske.

Billedserie: Seks stjerner til VeVe - et vegetarisk gourmetkøkken på Østerbro

Nå, men det bliver der i dén grad lavet om på i Kødbyen, hvor Restaurant Mangal slog dørene op i oktober 2016.

Herinde får det tyrkiske køkken en ordentlig overhaling og ligger sig i en liga og detaljegrad, vi normalt ikke får fornøjelsen af. Manden bag er 21-årige Oscar Can Yilmaz Jantzen, der efter noget tid i modebranchen simpelthen har valgt, at hans første restaurant altså skal være en tyrkisk-kulinarisk øjenåbner.

Til at hjælpe sig har han hentet de to tyrkiske kokke, Cansu og Erdi Sentürk, der begge har bred international erfaring og nu på Mangal skal bevise, at det traditionsrige køkken stadigvæk kan slå benene væk under folk.

Billedserie: Kom med indenfor på Bo Bechs LouLou her

Det gør de med en tasting menu til 345 kr. hvor man kommer hele kortet rundt og blandt andet skal forbi en omgang meze (den tyrkiske udgave af tapas med små hapseretter) med hummus, auberginer, spinat og ezme (tomat-dip). Hovedretten kan være mørbrad med friturestegte zucchini og rødbede-sauce, inden den søde afdeling rammer bordet.

Man kan selvfølgelig også vælge at gå a la carte og selv plukke i det forholdvis stramme kort.

Mangal betyder for øvrigt 'at grille' på tyrkisk, så man støder selvfølgelig også på en del grill i maden. Og jo, bare rolig, de har også deres udgave af kebab på kortet - godt nok dekonstrueret.

En del af Mangals meze, som servers hele dagen fra kl. 11.30. Her er det mücver - friteret squash med kaymak på toppen. Foto: PR

Der er udelukkende tyrkiske vine på kortet, og der er også udviklet over 10 forskellige tyrkiske cocktails med brug af f.eks. brændevinen raki, muskatnød, figenmarmelade og rosin-sirup, som kan bestilles til maden (85-95 kr.)

Billedserie: Kig indenfor i byens nye cocktail-paradis

Her er plads til 80 gæster indenfor, hvor man sidder blandt Kødbyen-klassiske hvide slagterfliser og på Mangal sat sammen med blå og hvide nuancer som et miks imellem Den Blå Moske i Istanbul og musselmalet.

Foto: PR

I højttalerne strømmer der tyrkisk funk og disco fra 1950'erne, og der bliver skruet op som aftenen og weekenderne skrider frem.

Hvad: Mangal
Hvor: Flæsketorvet 50-52
Hvornår: Åbnede i oktober 2016

Hjælp os med at holde AOK opdateret. Send os en mail, hvis du oplever, at et af de steder, vi skriver om, ikke eksisterer længere, har skiftet navn eller hvis der er andet, som ikke stemmer. Vi sætter stor pris på din hjælp.

Se steder i nærheden...

Javascript is required to view this map.
Kort

Skriv en anmeldelse

Du skal være logget ind for at skrive en kommentar. Log ind eller Register

Bemærk venligst at kommentarer ældre end 365 dage vil blive fjernet fra sitet.

Byliv | 04/11/13

Vind med AOK

AOK har altid masser af spændende konkurrencer med fede præmier.
Foto: Torkil Adsersen
Byliv | 04/11/13

Guides til København

Få inspiration til en aften, en dag eller en weekend i København. Vi har samlet vores guides her.

AOK Tjenester